İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Yasemin Esen, MSD Türkiye ve Ukrayna’dan sorumlu Bölge Medikal Direktörü oldu!

Dünyanın en zorlu hastalıkları ile mücadelede, hayatları kurtarma ve iyileştirme misyonuyla çalışmalarını 130 yılı aşkın süredir devam ettiren MSD, Medikal Departmanları ile ilgili yeni atamalar gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 2016'dan bu yana MSD Türkiye'de Medikal Departmanına bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ve medikal alanda 12 yılı aşkın geniş tedavi alanı deneyimine sahip olan Yasemin Esen, aldığı terfi ile 1 Haziran 2022'den itibaren geçerli olmak üzere Türkiye ve Ukrayna'dan sorumlu Bölge Medikal Direktörü olarak atandı.
MSD Grup Medikal Müdürü Yasemin Esen, 1 Haziran 2022’den itibaren geçerli olmak üzere MSD Türkiye ve Ukrayna’dan sorumlu Bölge Medikal Direktörü olarak atandı.

Dünyanın en zorlu hastalıkları ile mücadelede, hayatları kurtarma ve iyileştirme misyonuyla çalışmalarını 130 yılı aşkın süredir devam ettiren MSD, Medikal Departmanları ile ilgili yeni atamalar gerçekleştirdi. Bu kapsamda, 2016’dan bu yana MSD Türkiye’de Medikal Departmanına bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ve medikal alanda 12 yılı aşkın geniş tedavi alanı deneyimine sahip olan Yasemin Esen, aldığı terfi ile 1 Haziran 2022’den itibaren geçerli olmak üzere Türkiye ve Ukrayna’dan sorumlu Bölge Medikal Direktörü olarak atandı.

Yasemin Esen hakkında

Yasemin Esen, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2003-2010 yılları arasında acil hekimliği yaptı. 2010 yılında sağlık hizmetleri sektöründe sırasıyla Dr.F.Frik İlaç, GlaxoSmithKline, Abdi İbrahim İlaç ve Abbvie ilaç şirketlerinde Medikal Müdür pozisyonlarında çalıştı.

Kariyeri boyunca birçok ödüllü proje geliştiren, hasta destek programları yöneten, geri ödeme süreçlerine katkılar sunan ve bulunduğu firmalar adına çok sayıda lansman gerçekleştiren Yasemin Esen, 2016 yılında MSD Türkiye’nin Medikal Departmanı’na İmmünoloji Medikal Müdürü olarak katıldı. 2018’de Grup Medikal Müdürü pozisyonuna terfi eden Yasemin Esen, İmmunoloji, Aşı ve Hastane ekiplerini yönetti.

MSD Türkiye çatısı altında birçok önemli girişimin yürütülmesinde katkıları bulunan Yasemin Esen, ekibiyle birlikte ikisini kendisinin başlattığı 6 adet klinik çalışmanın yürütülmesine de önderlik etti. “UR TURN” Tersine Mentörlük projesinin hayata geçirilmesine önderlik eden Yasemin Esen, ekibiyle birlikte şirket çalışanlarına katkıda bulunmak adına çeşitli projeler geliştirdi ve MSD Türkiye’nin Çeşitlilik ve Dahiliyet kültürünün oluşturulmasına katkı sağladı.

1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye ve Ukrayna’dan sorumlu Bölge Medikal Direktörü olarak atanan Yasemin Esen, görevine İstanbul merkezli olarak devam edecektir.

Yorum yaz