ENDÜSTRİİŞ DÜNYASITIBBİ CİHAZ

GE, gelecekte kurmayı planladığı üç halka açık şirketin adlarını açıkladı!

GE (NYSE: GE) bugün, planlı ayrılma kararı doğrultusunda, büyümekte olan sağlık, enerji ve havacılık sektörlerine odaklı, gelecekte kuracağı endüstri lideri, küresel, yatırım yapılabilir özelliklere sahip ve halka açık üç şirketin adını açıkladı.  GE'nin sağlık sektörüne yönelik iş alanının adı GE HealthCare olacak. GE'nin mevcut enerji portföyü, Renewable Energy, Power, Digital ve Energy Financial Services dahil olmak üzere, GE Vernova adı altında toplanacak. GE'nin havacılık iş kolunun adı ise GE Aerospace olacak. Planlanan üç şirket de GE'nin köklü mirasından ve yaklaşık 20 milyar dolarlık küresel marka değerinden faydalanmaya devam edecek.
GE (NYSE: GE) bugün, planlı ayrılma kararı doğrultusunda, büyümekte olan sağlık, enerji ve havacılık sektörlerine odaklı, gelecekte kuracağı endüstri lideri, küresel, yatırım yapılabilir özelliklere sahip ve halka açık üç şirketin adını açıkladı. 

GE’nin sağlık sektörüne yönelik iş alanının adı GE HealthCare olacak. GE’nin mevcut enerji portföyü, Renewable Energy, Power, Digital ve Energy Financial Services dahil olmak üzere, GE Vernova adı altında toplanacak. GE’nin havacılık iş kolunun adı ise GE Aerospace olacak. Planlanan üç şirket de GE’nin köklü mirasından ve yaklaşık 20 milyar dolarlık küresel marka değerinden faydalanmaya devam edecek.

Bunlara ek olarak, GE bugün, planlı ayrılmanın tamamlanmasının ardından GE HealthCare hisselerinin Nasdaq Global Select Market’te “GEHC” koduyla yer alacağını duyurdu. GE HealthCare, Nasdaq’ta listelenerek borsanın özellikle sağlık sektöründe yenilikçi, teknoloji odaklı hakla açık şirketlerin yer aldığı pazar profilinden ve performansından yararlanacak.

GE Başkanı, CEO’su ve GE Aerospace CEO’su H. Lawrence Culp, Jr konuyla ilgili şunları söyledi: “Bugün, GE’nin bağımsız ve tam odaklı üç şirket haline gelme planının önemli bir dönüm noktası. GE’nin milyarlarca dolarlık global marka değerinden yararlanmak, hedef pazarlarımızda bize rekabet avantajı sunuyor ve bu da şirketlerin gelecekte kazanmasına fırsat sunacak. Yalın ve yenilikçi bir temel üzerine inşa edilen bu markalar, çalışan bir dünya inşa etme misyonumuzu sürdürecek ve müşterilerimiz için GE’de değer verdikleri güçlü yönlerin önemli hatırlatıcıları olacak.”

GE, 2023’ün başlarında GE HealthCare’in vergiden muaf ayrılma işlemini gerçekleştirmeyi, hasta sonuçlarını iyileştirecek ve kritik hasta ve klinik zorlukları ele alacak hassas tıp yeniliklerine yön veren bağımsız bir şirket kurmayı hedefliyor. 100 yılı aşkın geçmişe sahip GE HealthCare adı ve Logosu, güvenliğin, kalitenin, güvenin ve yenilikçiliğin kalıcı simgeleri olarak var olmaya devam edecek. GE HealthCare’in yeni marka rengi, insanı ve samimiyeti daha fazla yansıtmak ve belirgin bir şekilde ayrışmak için “şefkat moru” olarak adlandırılıyor. Şirket, yılda dört milyondan fazla ürün kurulumuyla ve gerçekleştirdiği iki milyardan fazla hasta taramasıyla hem sağlayıcı olarak hem de hasta bakımı alanında ön saflarda yer almaya devam edecek.

GE, 2024’ün başlarında ise GE Vernova’nın vergiden muaf ayrılma işlemini gerçekleştirmeyi planlıyor. Müşterileriyle birlikte dünya elektriğinin üçte birini sağlayan GE’nin enerji iş alanı portföyünü barındıran GE Vernova, güvenilir, erişilebilir ve sürdürülebilir enerjiye yönelik çabaları hızlandırmaya odaklanıyor. Yeni isim, dünyanın yeşilini ve mavisini vurgulamak için “verde” ve “verdant” kelimelerinden türetilen “ver” sözcüğü ile Latince “yeni/new”, “novus” kökünden türetilen “nova” sözcüğünün birleşiminden oluşuyor. GE Vernova adı, şirketin sağlamaya yardımcı olacağı düşük karbonlu enerjinin yenilikçi çağını yansıtıyor. Bu nitelikler aynı zamanda GE Vernova’nın yenilenen “daima yeşil/evergreen” adlı marka rengine de yansıtıldı. 7.000’den fazla gaz türbini ve 400 GW’lık yenilenebilir enerji ekipmanından oluşan kurulu gücü barındıran GE Vernova’nın Logosu, şirketin müşterilerine kalite, iş birliği ve yetenek sağlama konusundaki kalıcı taahhütlerinin altını çizecek.

Planlı ayrılma işlemlerinin ardından GE, GE Aerospace adını alarak havacılık odaklı bir şirket olacak. 39.400 ticari ve 26.200 askeri uçak motorundan oluşan kurulu güce sahip şirket, uçuşun geleceğini şekillendirirken bir yandan da sektörün toparlanmasını desteklemede hayati bir rol oynamaya devam edecek. GE Logosu, yeni marka adı ve atmosferin üst sınırlarını temsil eden yeni “atmosfer mavisi” marka rengi, markanın havacılık sektöründeki güçlü duruşunu korurken havacılığın ve savunmanın geleceğinde rekabet etmek ve bu alanlarda ilerleme kaydetmek için kendinden emin bir vizyon ortaya koyuyor. Planlanan ayrılma işlemlerinin ardından GE Aerospace, GE ticari markasına sahip olacak ve diğer şirketlere uzun vadeli lisanslar sağlayacak.

GE Pazarlamadan Sorumlu Dünya Başkanı Linda Boff ise şunları belirtti: “Altı ay boyunca, gelecekte kurmayı planladığımız şirketlerimiz için, GE markasının gerçek değerini sunan kapsamlı ve müşteri odaklı bir süreç yürüttük. Yapılan binlerce görüşmeden elde edilen veriler ve analizler neticesinde, GE adının ve tarihi yüz yılı aşan Logomuzun, inovasyon mirasını, global müşterilerin güvenini, ekibimizin duyduğu gururu ve geleceğin liderlerini kendine çeken bir yetenek mıktasını temsil ettiği net bir şekilde ortaya çıktı. Gelecekte kurulacak şirketlerin GE’nin DNA’sında bulunan inovasyonu geliştirecek olmasından gurur duyuyoruz.”

Üç ayrı şirketin kurulmasıyla, her bir şirket uzun vadeli büyümeye ve değer yaratmaya daha fazla odaklanacak; özel sermaye tahsisinden ve stratejik esneklikten daha fazla faydalanacak.

* Interbrand En İyi Küresel Markalar 2021 çalışmasında yer alan verilere göre.

** Bu planlar, dünyanın bazı bölgelerinde yasal olarak zorunlu müzakerelere tabi olabilir.

İleriye Dönük İfadeler

Bu belge, doğaları gereği farklı derecelerde belirsiz olan konuları ele alan gelecekteki olaylarla ilgili ileriye dönük ifadeler içermektedir. Gerçekleşecek olan sonuçlarımızın ileriye dönük ifadelerimizden önemli ölçüde farklı olmasına neden olabilecek belirsizlikler hakkında detaylar için SEC (Securities and Exchange Commission/ABD sermaye piyasası kurumu) tescillerimizi ve https://www.ge.com/investor-relations/important-forward-looking-statement-information adresini inceleyebilirsiniz. İleriye dönük ifadelerimizi güncellemeyi taahhüt etmemekteyiz.

Yorum yaz