ETKİNLİKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUKSTK

Abdi İbrahim ana sponsorluğundaki İsbike Bisiklet Okulu’na yoğun ilgi!

Abdi İbrahim ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi 'İSPARK' iş birliğiyle başlatılan İsbike Bisiklet Okulu’nun yeni dönem eğitimlerine yoğun katılım gösterildi. Sağlıklı yaşama destek olmak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçen projede haziran ayından bu yana, yaklaşık 3 bin kişi verilen ücretsiz sürüş eğitimi sayesinde bisiklet kullanmayı öğrendi.
Abdi İbrahim ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) şirketi ‘İSPARK’ iş birliğiyle başlatılan İsbike Bisiklet Okulu’nun yeni dönem eğitimlerine yoğun katılım gösterildi. Sağlıklı yaşama destek olmak ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçen projede haziran ayından bu yana, yaklaşık 3 bin kişi verilen ücretsiz sürüş eğitimi sayesinde bisiklet kullanmayı öğrendi.

Türk ilaç sektörünün 20 yıldır kesintisiz lideri Abdi İbrahim, insanlara daha iyi ve daha sağlıklı bir hayat sunma misyonu doğrultusunda çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Bu doğrultuda ana sponsoru olduğu İBB-İSPARK’ın sağlıklı yaşamı ve çevre dostu ulaşım aracı bisiklet kullanımını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği İsbike Bisiklet Okulu’nda 7’den 70’e herkes bisiklet kullanmayı öğreniyor.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde tüm İstanbulluların hizmetine açılan İsbike Bisiklet Okulu’nda Haziran ayından bu yana yaklaşık 3 bin kişiye bisiklet eğitimi verildi. Başvuru oranlarında 40 yaş üstü yetişkinler öne çıkarken kadınlardan daha çok talep geldiği görüldü. Eğitmenlerin verdiği 4 saatlik eğitim sonrasında bir ay içinde 40 yaş ve üstü 656 kişi, 7-12 yaş arası 734 kişi, 13-18 arası 320 kişi, 19- 30 yaş arası 713 kişi, 60 ve üstü yaş aralığında olan 164 kişi bisiklet kullanmayı öğrendi.

Geçen yıl 6 bin 702 kişinin katılımı ile ilki gerçekleştirilen İsbike Bisiklet Okulu’nda bu sene yaklaşık 10 bin kişiye bisiklet eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Toplum için değer yaratmayı amaçlıyoruz

Proje ana sponsoru Abdi İbrahim’in Kurumsal İlişkiler, Sürdürülebilirlik ve İletişim Direktörü Dr. Oğuzcan Bülbül, Abdi İbrahim’in çevre dostu projeleri desteklemeyi sorumluluk olarak gördüğünü ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Sürdürülebilirlik, Abdi İbrahim’in iş yapış biçimlerinin odak noktasında yer alıyor. Bu doğrultuda şirketimiz için büyük önem arz eden, ‘HEAL2030’ adını verdiğimiz sürdürülebilirlik stratejimiz kapsamında faaliyetlerimizi Çevresel, Sosyal ve Yönetişimsel bakış açısıyla hayata geçiriyoruz. Ana sponsoru olduğumuz İsbike Akıllı Bisiklet Projesi ve Bisiklet Okulu da bu stratejimizin ‘çevre’ ve ‘sosyal’ boyutlarıyla doğrudan örtüşüyor. Biz, Abdi İbrahim olarak dünyanın kaynaklarını daha az kullanarak toplumumuz için daha fazla değer yaratmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda en çevreci ulaşım aracı olarak öne çıkan bisikletin önemi daha net anlaşılıyor. İsbike Akıllı Bisiklet Projesi, Abdi İbrahim’in çevre vizyonu ile birebir örtüşüyor.”

Sadece ilaç üretmiyoruz, hayatlara da dokunuyoruz

Türk ilaç sektöründe bir ilke imza atarak, ‘sağlık ve spor’, ‘sosyal inovasyon’, ‘gençlerde bilim farkındalığı yaratma’ ile ‘toplumsal ihtiyaçlar için gönüllülük projeleri’ olmak üzere 4 ana başlıkta yepyeni bir toplumsal yatırım programı hayata geçirdiklerini vurgulayan Dr. Oğuzcan Bülbül, “İsbike Bisiklet Okulu, ‘sağlık ve spor’ başlığını doğrudan adresleyerek Abdi İbrahim’in sosyal vizyonuna ayna tutuyor. Bu projeye verdiğimiz destekle, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını teşvik ediyoruz. Bununla birlikte geçtiğimiz yılki katılımcıların yüzde 72’sini 30 yaş üstü kadınların oluşturduğunu gördük. 7’den 70’e herkesi içinde barındıran İsbike Bisiklet Okulu projesi şirketimizin en önemli duyarlılık alanlarının başında gelen toplumsal cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık yaklaşımımızla büyük uyum sağlıyor. İsbike ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje kapsamında Haziran ayından bu yana 3 bin kişinin bisiklet sürmeyi öğrenmesi bizi çok mutlu etti. Hedefimiz 10 bin kişiye ulaşmak.”

Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı İsbike Bisiklet Okulu’nda gerçekleşen bisiklet eğitimine katılım sağlamak isteyenler, online olarak bisikletokulu.isbike.istanbul adresinden başvuru yapabiliyor.

Yorum yaz