İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Bike Başaklar, Novo Nordisk Uluslararası Operasyonlar Diyabet Portfolio Başkan Yardımcısı oldu!

Bike Başaklar, İsviçre’deki Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcılığı görevinden, İsviçre’ye Uluslararası Operasyonlar Diyabet Portfolio Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
Bike Başaklar, İsviçre’deki Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcılığı görevinden, İsviçre’ye Uluslararası Operasyonlar Diyabet Portfolio Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Faaliyet gösterdiği tedavi alanlarında değişimin öncüsü olan Danimarkalı global sağlık şirketi Novo Nordisk’te global pozisyonlara son aylarda ard arda 8 Türk yönetici atandı. Son iki ayda Türkiye’den 4 yöneticinin ataması gerçekleşirken, daha önce yurtdışında farklı pozisyonlarda görev alan 4 Türk yönetici de farklı global pozisyonlara atandı. 

Diyabet, obezite ve nadir hastalıkların tedavisi ile kendini toplumsal sağlığa adamış global sağlık şirketi Novo Nordisk, son yıllarda bu alanlarda gösterdiği başarıların da etkisiyle global yöneticilerini son dönemde Türk yeteneklerden tercih etmeye başladı.

Global organizasyonda gerçekleştirilen değişiklikler sonucu aynı dönemde atanan 8 Türk yönetici, obezite ve diyabet alanındaki başarılı çalışmalarını tüm dünyaya yayacak.

Novo Nordisk Türkiye’de, sürdürülebilir işveren olma vizyonu ile yaptığı insan kaynağı yatırımlarının sonucunda yıllardır global organizasyona yöneticiler gönderen büyük bir yetenek havuzuna sahip. Şirket ayrıca 2007 yılında İstanbul’da açılan ve bugün 75 ülkenin yönetildiği Ortadoğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge ofisi ile de Türk yeteneklere global kariyer imkanı sunuyor. Her iki organizasyondaki Türk yetenekler ve bugüne kadar gerçekeleştirilen başarılı çalışmaların sonucunda, son dönemde global ölçekte aynı anda ilk kez 7 pozisyona birden Türk profesyonelin ataması gerçekleşti.

Yeni atamalarla birlikte;

•   Mustafa Kartal Türkiye Kıdemli Ürün Müdürü görevinden, Danimarka’ya obezite alanında Oral Sema – Global Proje Lideri görevine

•   Burcu Ulusoy, Türkiye Çoklu Kanal Pazarlama Proje Müdürü görevinden, Danirmarka’ya Global Ürün Müdürü görevine

•   Sedef Hanıoğlu, Tokat İstanbul’daki Ortadoğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesi Obezite Pazarlama Direktörü görevinden, Polonya’ya Güney ve Doğu Avrupa Bölgesi Obezite Kıdemli Direktörü görevine,

•   Bike Başaklar, İsviçre’deki Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcılığı görevinden, İsviçre’ye Uluslararası Operasyonlar Diyabet Portfolio Başkan Yardımcılığı görevine,

•   Demet Ak, Danimarka’daki Ozempic® Global Marka Direktör Yardımcısı görevinden, İsviçre’ye Uluslararası Operasyonlar Nadir Hastalıklar ve Kardiyovasküler Gelecek Portfolyo Strateji ve Pazar Erişim Direktörü görevine

•   Cem Özenç, Dubai’deki Asya Pasifik bölgesi Ticari Operasyonlar ve Strateji Kurumsal Başkan Yardımcısı görevinden, Avustralya ve Yeni Zellanda Genel Müdür ve Kurumsal Başkan Yardımcısı görevine getirildiler.

Diğer yandan Haziran ayında, Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Dr. Burak Cem şirketin Güney ve Doğu Avrupa Bölgesinden sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı olarak Polonya’ya atanmıştı.

NOVO NORDİSK TÜRKİYE GLOBALİN YETENEK HAVUZUNA DÖNÜŞTÜ

Dünyada 80 ülkede yaklaşık 51bin kişilik çalışan grubuyla, ürünlerini 170 ülkeye ulaştıran Novo Nordisk için Türkiye son yıllarda obezite ve diyabet alanında gösterdiği başarılar ve aldığı saygın ödüllerle stratejik ülkeler arasında yeralıyor.  bugün 75 ülkenin yönetildiği Ortadoğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge ofisinde de, hem Türk hem de farklı milletlerden yeteneklere ev sahipliği yapıyor. Novo Nordisk Türkiye başarıları nedeniyle 1 Nisan 2020 itibarı ile değişen global organizasyon yapısında bir seviye yükselerek, bulunduğu 103 ülkede 2 milyar insana hizmet sağlayan SEEMEA (Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesi yönetimine direkt raporlamaya başladı. Ayrıca bugün 75 ülkenin yönetildiği Ortadoğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge ofisi de, 2007 yılından beri hem Türk hem de farklı milletlerden yaklaşık 50 çalışana ev sahipliği yapıyor.

Yorum yaz