BİLİMETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’nden ilk yüz yüze bilim etkinliği!

Bilim Kahramanları Derneği ile bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye'nin ortak projesi Bilim Gençlerle Kazanacak çevrimiçi atölyelerden sonra ağustos ayında ilk kez yüz yüze bilim etkinliği gerçekleştirdi. Şimdiye dek 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin bilim insanlarıyla çevrimiçi atölyelerde bir araya geldiği etkinlikler bu defa ilk kez yüz yüze, 7 Ağustos'ta Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Üssü'nde, Bilim İnsanı Dilek Turan'ın liderliğinde "İyi Üretim Uygulamaları Merkezinde Temiz Odaları ve Sistemleri Tanıyalım" başlığı altında gerçekleşti. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Hücre ve Gen Terapi Mükemmeliyet Merkezi Laboratuvarı da kapılarını ilk kez Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi katılımcılarına açtı.
Bilim Kahramanları Derneği ile bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye’nin ortak projesi Bilim Gençlerle Kazanacak çevrimiçi atölyelerden sonra ağustos ayında ilk kez yüz yüze bilim etkinliği gerçekleştirdi.

Şimdiye dek 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin bilim insanlarıyla çevrimiçi atölyelerde bir araya geldiği etkinlikler bu defa ilk kez yüz yüze, 7 Ağustos’ta Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Üssü’nde, Bilim İnsanı Dilek Turan’ın liderliğinde “İyi Üretim Uygulamaları Merkezinde Temiz Odaları ve Sistemleri Tanıyalım” başlığı altında gerçekleşti. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Hücre ve Gen Terapi Mükemmeliyet Merkezi Laboratuvarı da kapılarını ilk kez Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi katılımcılarına açtı.

Bu bilim etkinliği kapsamında lise öğrencileri laboratuvarı gezme, iyi üretim gerekliliklerini öğrenme, temiz odaları keşfetme, hücresel ürünlerin üretim sürecini simülasyon ortamında gözlemleme şansı elde etti. Tamamen ücretsiz olan bilim etkinliğinin sonunda tüm katılımcılara dijital sertifika da verildi.

Yeditepe Üniversitesi Doktora Adayı Dilek Turan, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Uzun zaman sonra yüz yüze bir organizasyonda gençlerle bir araya gelmek benim için çok heyecan vericiydi. Merkezin henüz açılışı gerçekleşmemiş olsa da gençlere özel ziyarete açmak ve onlara temiz odanın, iyi üretim merkezinin kurulumdan itibaren ne ifade ettiğini yerinde anlatabilmek çok büyük bir şanstı ve biz bunu Bilim Gençlerle Kazanacak projesi kapsamında yapma imkânı bulduk. Teknik gezi tadında bilimsel bir organizasyonla ülkemizde neler yapıldığını ve daha neler daha yapılabileceğini konuştuk. Beraber çok keyifli bir pazar günü geçirdik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler.”

Yüz yüze bilim etkinliğine katılan liseli gençler şunları belirtti:

“Moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği okumayı düşünen birinden, okumaya kesin karar vermiş birine dönüştüm. Çok zevkli ve bilgilendiriciydi. Tekrardan çok teşekkür ederim. (Ece)

“Bilgilendirici ve öğrencilerin mikrobiyoloji alanına ilgi duymasına yardımcı olan keyifli bir etkinlikti.” (Melis)

“Hangi mesleği seçeceğimi daha çok netleştirdim. Bu nedenle artık daha kararlıyım.” (Melek)

Yorum yaz