FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİMERKEZİ SİNİR SİSTEMİNÖROBİLİMÖNE ÇIKAN HABERLER

Sanovel, MS alanının ihtiyaçlarına çözümler aramak için özveriyle çalışıyor!

Fikir Liderleri Dergisi Eylül sayısı yayımlandı ve dağıtımda. Bilimsel olarak çok etraflı bir şekilde multipl skleroz hastalığının ele alındığı; sektörel olarak da ruhsatlandırma, pazar erişim ve resmi ilişkiler ana dosyasının yanında klinik araştırmalar ve ilham veren sohbetlerle de zengin içeriğe sahip olan Eylül sayısı okurundan büyük ilgi görüyor. Sektörel bir dergi olduğu için uyum kuralları gereği sadece ilaç endüstrisi yöneticisi ve hekimlere ulaşan Fikir Liderleri Dergisi'nin bilimsel konularının dışındaki sektörel konularını çok sayıda okuyucu merak ediyor. Bu amaçla, Sanovel MS Takım Müdürü Filiz Tuncer'in sözcülüğünde gerçekleştirilen röportajı sitemize taşıdık.
“Ürün portföyüne baktığımızda yaklaşık 18 tedavi alanında 40 ürünle bir ömür sağlık için çalışıyoruz. 2017 yılından beri de MS alanında varlığımızı göstererek öncü bir firma olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Fikir Liderleri Dergisi Eylül sayısı yayımlandı ve dağıtımda. Bilimsel olarak çok etraflı bir şekilde multipl skleroz hastalığının ele alındığı; sektörel olarak da ruhsatlandırma, pazar erişim ve resmi ilişkiler ana dosyasının yanında klinik araştırmalar ve ilham veren sohbetlerle de zengin içeriğe sahip olan Eylül sayısı okurundan büyük ilgi görüyor. Sektörel bir dergi olduğu için uyum kuralları gereği sadece ilaç endüstrisi yöneticisi ve hekimlere ulaşan Fikir Liderleri Dergisi’nin bilimsel konularının dışındaki sektörel konularını çok sayıda okuyucu merak ediyor. Bu amaçla, Sanovel MS Takım Müdürü Filiz Tuncer‘in sözcülüğünde gerçekleştirilen röportajı sitemize taşıdık.

F. L: Sizi tanıyabilir miyiz?
F. Tuncer: İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Okan Üniversitesi’nde MBA programını tamamladım. Kariyerime 2000 yılında ürün tanıtım uzmanı olarak başlayıp daha sonra ürün müdürü olarak devam ettim. Bu süreçte yerli ve yabancı firmalarda birçok terapötik alanda çalışma fırsatı buldum. 2015 yılında Sanovel’e katıldım 2017’den bu yana MS alanında çalışmaktayım.

Sanovel olarak MS alanında kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz? Sağlık alanında 40 yıllık güçlü bir geçmişi olan Sanovel, Türkiye’nin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap veren, ilk eş değer ürünleri üreten ve en çok patente sahip, bilimsel yetkinlikleri ve kurumsal gücü ile lider bir ilaç firmasıdır. Ürün portföyüne baktığımızda ise yaklaşık 18 tedavi alanında 40 ürünle bir ömür sağlık için çalışıyoruz. 2017 yılından beri de MS alanında varlığımızı göstererek öncü bir firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Sanovel, yeniliğe ve başarıya imza atarak pek çok konuda Türk ilaç sanayine örnek olmayı ilke edinmiştir. Bu ilke doğrultusunda multipl skleroz alanında, Mayıs 2017’den itibaren birinci eşdeğer ilaç firması olarak yerimizi daha da sağlamlaştırmak için çok çalışıyoruz. MS alanında bulunduğumuz ilk günden bu yana öncelikli hedefimiz, kaliteli ve değer yaratacak projeler ile bu alana değer katmak oldu. Bu anlamda hem iç paydaşlar hem de dış paydaşlarımızla birlikte iş birliği içinde çalışıyoruz. MS alanında her yeni günün heyecanlandırdığı ve çoğu zaman hayranlık uyandırdığı değişimlerine ve gelişimlerine ayak uydurmak ve bu akışa yetişebilmek için çok hızlı öğrenmeniz gerekiyor. Ekibimize yıl içerisinde katılan arkadaşlarımız bile diğer alanlarda yıllara varacak öğrenme deneyimlerini aylar içerisinde gerçekleştiriyorlar.

Sanovel’in MS portföyünden bahsedebilir misiniz? MS, merkezi sinir sisteminin bir hastalığıdır. Her farklı şekilde seyreden MS’te atakların derecesi ve süresi hastadan hastaya göre değişmektedir. MS için en uygun ve etkin tedavi planlanması bu açıdan çok önemlidir. Yeni ürünümüz, MS grubuna geçen yıl birinci basamak tedavi seçeneği olarak katıldı. Birinci basamakta da hekimlerimize alternatif ürün sunmanın hem ilaca ulaşım hem de ülke ekonomisi açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz. Sanovel olarak hasta odaklılığımız çerçevesinde tedaviye erişim, kalite, etik ve güvenilir olma, çeviklik ve sürdürülebilirlik değerlerimiz ile MS alanında uzun yıllar var olmayı ve değer katmayı hedefliyoruz. MS hastalarının herkes gibi mutlu ve sağlıklı yaşayabileceğine gönülden inanarak, MS hastaları için fayda üretmenin ve hastaların yaşam kalitesini artırmanın motivasyonu ve bilinciyle çalışıyoruz.

Sanovel MS Ekibi’nden ve ekibin güçlü yönlerinden bahseder misiniz? Sanovel MS ekibi, MS alanında oldukça tecrübeli ve başarı odaklı bir ekiptir. 12 kişilik saha kadrosu, Türkiye bölge yöneticimiz ve medikal tarafta nöroloji uzmanımızla MS alanında var olmaktayız. Bugün ekibimizin her bir üyesi, Sanovel kurum kültürünün önemli bir parçası olan vizyon ve stratejik önceliklerini benimseyerek, performansta lider, değişimde öncü ve gelişim konusunda ise son derece çevik özelliklere sahiptir. Alanın ihtiyaçlarından beslenerek ürettiğimiz projelerle tüm paydaşlara çözüm ortağı olmak başarımızın ve gücümüzün sırrıdır…

Sanovel’in MS tedavisindeki rolü ve konumu hakkında neler söylersiniz? Sanovel, MS alanına giren ilk yerli ilaç firmasıdır. Bu anlamda tüm paydaşlarımız arasında örnek olma misyonunu taşıyarak ilk günden bu yana MS alanında değer katacak işler yapmayı kendine görev edinmiştir. Gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde değer katma ilkesi üzerinden ilerlemekteyiz. Bu anlamda dijitalleşme alanına da yatırım yapıyor, çalışma modelimizi geliştirerek hem sağlık profesyonelleri hem de ekibimizle iletişimimizi sürdürmeye devam etmekteyiz. Son olarak MS ekibi olarak güçlü pazarlama iletişimimiz, ürün kalitemiz ve yüksek motivasyonumuzla MS alanına değer katmaya devam edeceğiz. Her şeyi denemek için meraklandığımız bu alan, proje üretme yeteneğimizi de güçlendiriyor. Tamamen yeni bir şey olmasa da iyi örnekleri inceleyip onu çok daha iyi hale getirerek insanların hayatına değer katmak motivasyon kaynağımız oluyor çoğu zaman. MS alanında hayat, alanın ihtiyaçlarına çözüm aramakla geçiyor.

Yorum yaz