İLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUKSTKTIBBİ GENETİK

Türkiye’de bir ilk! TRGENTEST AstraZeneca ve Tıbbi Genetik Derneği ile…

Yaşama değer katan ilaçları keşfetmek amacıyla bilimin sınırlarını zorlayan AstraZeneca Türkiye, sürdürülebilir sağlık hizmeti çözümlerine erişimin olduğu bir gelecek için desteklerini sürdürüyor. Tıbbi Genetik Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye'nin koşulsuz katkılarıyla hayata geçirilen TRGENTEST projesi kapsamında TRGENTEST arama motoru geliştirildi. Bu arama motoru sayesinde ülkemizde genetik testlere ihtiyaç duyan hastalar artık hekimler tarafından kendilerinden istenen moleküler testlerin nerede yapıldığı konusunda bilgi alabilecek ve bu laboratuvarlara web sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabilecek.
Tıbbi Genetik Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye’nin koşulsuz katkılarıyla hayata geçirilen TRGENTEST arama motoru sayesinde genetik hastalıkların tanısında kullanılan genetik testler ve yapıldıkları laboratuvarlar listeleniyor; böylelikle hastalar Türkiye genelindeki laboratuvarlara ve yaptıkları testlere bir tık kolaylığı ile ulaşabiliyor.

Yaşama değer katan ilaçları keşfetmek amacıyla bilimin sınırlarını zorlayan AstraZeneca Türkiye, sürdürülebilir sağlık hizmeti çözümlerine erişimin olduğu bir gelecek için desteklerini sürdürüyor. Tıbbi Genetik Derneği tarafından AstraZeneca Türkiye’nin koşulsuz katkılarıyla hayata geçirilen TRGENTEST projesi kapsamında TRGENTEST arama motoru geliştirildi. Bu arama motoru sayesinde ülkemizde genetik testlere ihtiyaç duyan hastalar artık hekimler tarafından kendilerinden istenen moleküler testlerin nerede yapıldığı konusunda bilgi alabilecek ve bu laboratuvarlara web sitesi üzerinden kolaylıkla ulaşabilecek.

TRGENTEST platformunda, Türkiye genelinde üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri ve özel hastane laboratuvarları ile özel laboratuvarlardan oluşan 112 genetik test laboratuvarında yapılabilen 200’e yakın tetkik sorgulanabiliyor.

Muğla’da düzenlenen 15. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi’nde projeyi kamuoyuna duyuran Tıbbi Genetik Derneği Başkanı Doç. Dr. Taha Bahsi şunları söyledi: “15. Ulusal Tıbbi Genetik Kongresi, alanında dünyada bilinen çok önemli konuşmacı ve davetlilerin yanı sıra yurt içinden de çok sayıda konuşmacı, davetli ve 600’den fazla katılımcı ile 9 – 13 Kasım tarihlerinde Dalaman’da gerçekleştirildi. Kongremizde tanıtımını yaptığımız TRGENTEST platformu, ülkemizde hastaların, hastalığı ile ilgili istenen genetik testlere en kolay ve güvenle ulaşmasını sağlamak için tasarlandı. Bu testler konusunda süreçleri kolaylaştırmayı hedefleyen derneğimizin en önemli amaçlarından biri de testleri ve test yapan laboratuvarların durumunu güncel tutmak olacak.”

Verdikleri destekle projenin hayata geçirilmesini sağlayan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış yaptığı açıklamada, “Yaşama değer katmak için bilimin ışığında faaliyetlerimize devam ederken tüm insanların önleyici hizmet ve tedavilere erişiminin olduğu sürdürülebilir bir gelecek için de çalışıyoruz. Bu nedenle TRGENTEST platformunun verdiğimiz destekle hayata geçmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Web tabanlı bu uygulama hastaların konumuna göre en yakın test merkezlerini listeliyor. Bu proje ile kanser hastalarının moleküler genetik testlere, laboratuvar bilgilerini de vererek ulaşmalarını sağlamayı amaçladık. Bu Türkiye için bir ilk, dünyada ise benzeri çok az.” dedi.

Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezleri ve uyguladıkları genetik testlere ulaşılmasını kolaylaştıran ve bu alandaki en kapsamlı arama motorlarından biri olan TRGENTEST platformuna https://trgentest.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum yaz