FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Kurumsal vatandaşlık hiç olmadığı kadar kritik!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman’ı konuk etti.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman’ı konuk etti.

“Amgen olarak ilaç keşfinin, insan biyolojisinin çok iyi anlaşılması ile başladığına inanıyoruz. Bu doğrultuda insan sağlığını tehdit eden hastalıklara karşı yenilikçi tedaviler geliştirmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulunan Güldem Berkman, Amgen’in bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Sektörde biyoteknolojinin yükselişi devam ediyor. Biyolojik araştırmaların altın çağını yaşadığını söyleyebilirim. Yeni teknoloji olarak biyoteknolojik ilaçlar görülüyor ve aşı geliştirmede de bu teknoloji kullanılıyor. Amgen olarak ilaç keşfinin, insan biyolojisinin çok iyi anlaşılması ile başladığına inanıyoruz. Bu doğrultuda insan sağlığını tehdit eden hastalıklara karşı yenilikçi tedaviler geliştirmeye devam ediyoruz. Tedavi alanımızdaki ürünlerimiz özelinde tüm paydaşlarımız için fark yaratacak inovatif projeler yürütmeye çalışıyoruz.”
“Dünya genelindeki iş ortaklarımızla birlikte, tüm insanların yaşamlarını en sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için gerekli olan değişime liderlik etmek adına bilimin ve yeniliğin gücünü kullanıyoruz. İklim krizi, artan nüfus, çevre kirliliği, plastik kullanımı, su ve karbon ayak izi… Tüm bunlarla başa çıkabilmek için bilim, inovasyon ve yatırıma ihtiyacımız var. Sağlıkta dönüşüm yaratma, toplumu güçlendirme ve çevreyi koruma odaklı çalışmalarımızı sürekli ileriye taşıyoruz.”
“Kurumsal vatandaşlık, iş modelimizin çok önemli bir parçası. İşimize ve insanımıza karşı duyduğumuz sorumluluk hissinin ayrılmaz bir parçası. Gönüllülüğün değerinin farkında olan çalışma arkadaşlarımızla Türkiye genelindeki sürdürülebilir çevre, eğitim ve bilim, iş etiği, ilaca erişim, çeşitlilik ve dahiliyet alanlarındaki çalışmaları ve projeleri destekliyoruz. “İyi şirket” olma bilinciyle gelen sorumluluk hissini her daim tüm topluma ve çevreye yaymak istiyoruz. Bu yolda uzun soluklu projelere imza atıyoruz.”

Amgen Türkiye Genel Müdürü Güldem Berkman’ın açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz