FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Hem Türkiye’de hem de global çapta daha fazla insanın hayatını iyileştirmek için kararlıyız!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Astellas İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Özdemir Şengören’i konuk etti. “Yenilikçi ve çığır açan bilimsel gücümüzü, sağlık için fark yaratma tutkusuyla bir araya getirerek, 2023 yılında hem Türkiye’de hem de global çapta daha fazla insanın hayatını iyileştirmek için kararlılıkla çalışacağız” açıklamasında bulunan Dr. Şengören, Astellas’ın bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Astellas İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Özdemir Şengören’i konuk etti.

“Yenilikçi ve çığır açan bilimsel gücümüzü, sağlık için fark yaratma tutkusuyla bir araya getirerek, 2023 yılında hem Türkiye’de hem de global çapta daha fazla insanın hayatını iyileştirmek için kararlılıkla çalışacağız” açıklamasında bulunan Dr. Şengören, Astellas’ın bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Astellas olarak, 70’ten fazla ülkede 14.500’den fazla çalışanımızla, dünyanın birçok yerindeki Ar-Ge merkezimizle, hastaların karşılanmamış tedavi ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bilim ve inovasyona büyük yatırımlar yapıyoruz. Örneğin; global yıllık gelirimizin yaklaşık %20’sini Ar-Ge’ye aktarıyoruz. Hiç şüphesiz 2023 yılında da en önemli önceliğimiz, bilime yatırım yapmaya devam etmek; daha fazla hastanın erken tanı ve tedavi alabilmesi ve yaşam kalitesinin artması için adanmışlıkla çalışmak olacak.”
“Astellas İlaç Türkiye’de, işinde yetkin, deneyimli ve son derece çevik bir ekiple iş birliği içinde çalışıyoruz. Karşımıza çıkan güçlükleri, Moliere’in dediği gibi, “başarının değerini artıran süsler” olarak karşılayabiliyoruz ve birbirimize kenetlenerek çözümlere odaklanabiliyoruz. Bu noktada, öğrenmeye hevesli, esneklik ve çeviklik becerilerine sahip, şirket aidiyeti yüksek ekip arkadaşlarımla gurur duyduğumu ifade etmek isterim.”
“15. yılımızda onkoloji, hematoloji, nefroloji ve organ nakli tedavi alanlarında hizmet vermeye devam edeceğiz. Prelansman süreçlerindeki tedavilerimizin bir an önce hastalarla buluşabilmeleri için tüm ekip olarak üzerimize düşen görevleri iş birliği içinde yerine getireceğiz. Hastaların etkili tedavilere olduğu kadar yaşam kalitelerini artıracak dokunuşlara ihtiyaçları olduğunu da elbette ki aklımızdan hiç çıkarmayacağız. Güçlü hasta odağımızla, bu yöndeki ihtiyaçlar için hasta dernekleriyle, hekimlerle iş birliği içinde çalışmaya ve toplumu hastalıklar konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz. Yenilikçi ve çığır açan bilimsel gücümüzü, sağlık için fark yaratma tutkusuyla bir araya getirerek, 2023 yılında hem Türkiye’de hem de global çapta daha fazla insanın hayatını iyileştirmek için kararlılıkla çalışacağız.

Astellas İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Özdemir Şengören’in açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz