FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Bilim, bizim en önemli kılavuzumuz, odak noktamız!

Şubat ayında meydana gelen depremlerden doğrudan etkilenen bölge halkı başta olmak üzere tüm Türkiye yaralarını sarmaya devam ederken AstraZeneca Türkiye de depremin ilk anından itibaren başlattığı yardım desteklerini sürdürüyor.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış’ı konuk etti.

“Bilim, bizim en önemli kılavuzumuz, odak noktamız. Bilimi temel alarak hastalara, sağlık sistemine ve topluma mümkün olan en yüksek faydayı sağlamak amacı ile çalışıyoruz” açıklamasında bulunan Serkan Barış, AstraZeneca’nın bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Tüm dünyada stratejimiz bilimin öncülüğünde yaşama değer katan ilaçları keşfetmek; tabii bunu yaparken pozitif toplumsal etki yaratmak da misyonumuzun bir parçası. Türkiye’deki çalışmalarımızı ekip arkadaşlarımızla birlikte, bahsettiğim global stratejimiz paralelinde yürütüyoruz. Toplum sağlığını iyileştirecek, bilimi açık ve erişilebilir hale getirerek doğal kaynaklara bağlılığımızı azaltacak ve etik iş uygulamalarını dürüstlükle sergilemek için sağlık ve refahı teşvik edecek ortamlar yaratmak için çabalıyoruz.”
“Türkiye’de 2022 yılı itibarıyla yürütülen ve 325 milyon dolar yatırım yapılan 632 adet sektör destekli klinik araştırma aracılığıyla hastalara yenilikçi ilaç, tıbbi cihaz ve tedavilere erken erişim imkânı sunuluyor. Biz de AstraZeneca Türkiye olarak ülkemizin bu potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla birçok çalışma yapıyoruz. Örneğin yerel yatırımlarımız kapsamında yürüttüğümüz klinik araştırma sayısını son 3 yıl içinde yüzde 64 artırdık. Türkiye’de 2021 yılında 147 milyon TL olan klinik araştırma yatırımımızı 2022’de 200 milyon TL’nin üzerine çıkardık.”
“Ülkemizin dahil olduğu referans fiyat sistemi doğrultusunda sektörümüzün sürekliliği ve sürdürülebilirliği açısından iyileştirmeye ihtiyaç duyuluyor. Yenilikçi ürünlerin hastalarımıza erişimini daha mümkün kılacak değer bazlı ödeme ya da endikasyon bazlı fiyatlandırma gibi trendlerin ülkemizde de uygulanması fayda sağlayabilir. AstraZeneca Türkiye olarak bu konuda da sorumluluklarımızı başarıyla yerine getirerek özellikle hayatı tehdit edici hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere geliştirdiğimiz ilaçlarımızı, ruhsatlandırma öncesi ve sonrasında yürüttüğümüz insani amaçlı ilaca erken erişim programlarımız ile hastaların erişimine sunuyoruz.”

AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış’ın açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz