FARKINDALIKNADİR HASTALIKLARÖNE ÇIKAN HABERLERTIBBİ GENETİK

Nadir hastalıklarda gen testlerinin yeri ve önemini biliyor musunuz?

28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü nedeniyle, nadir hastalıklarda genetik tanının önemi hakkında Gene2info CMO'su Prof. Dr. Hüseyin Onay ile gerçekleştirdiğimiz özel röportaj ile YouTube kanalımız yayın hayatına başladı.
28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü nedeniyle, nadir hastalıklarda genetik tanının önemi hakkında Gene2info CMO’su Prof. Dr. Hüseyin Onay ile gerçekleştirdiğimiz özel röportaj ile Fikir Liderleri YouTube kanalı yayın hayatına başladı. 

Nadir hastalıklarda genetik tanının önemi konusunda akademik, sektörel, otorite yönünden ve toplumsal farkındalığın artması amacıyla Fikir Liderleri Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Örs, Gene2Info CMO’su ve Tıbbi Genetik Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Onay‘a yönelttiği sorularla nadir hastalıkların tanısında yaşanan zorluklar, genetik tanının yeri ve önemi, Gene2Info’nun tanı süreçlerinde yarattığı farklar gibi konulara dikkat çekti.

Tıbbi Genetik Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Onay, nadir hastalıklarda genetik testlerin maksimum tanı başarısı sağladığına dikkat çekti ve şunları söyledi “Bir hekim bütün tıp hayatı boyunca nadir hastalıklarla hiç karşılaşmayabiliyor. Tanı gecikmeleri bazı hastalarda 15-20 yılı buluyor. Oysa bazı durumlarda bebeğin sağlıklı bir şekilde hayatına devam edebilmesi için günler hatta saatler dahi önem taşıyor. Dünyanın hemen her ülkesinde genetik hekimi yetersizliği söz konusu. Tanı süreçleri standardize ve yaygın olarak kullanılmıyor. Artık günümüz teknolojisiyle bir insanın tüm genleri tek seferde analiz edilebiliyor. Genetik testler hekimlere tanı koyma sürecinde kolaylık sağlıyor. Hızlı bir şekilde sonuçlanan genetik tanı sayesinde tedavi süreci de hızla başlatabiliyor. Gene2Info olarak genetik test hizmetini tüm dünyada uygulanabilir şekilde standart bir süreç olarak sunuyoruz.”

Fikir Liderleri YouTube kanalında yayımlanan ve kanalın ilk videosu da olan röportajın tamamına şu linkten erişebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=u0KB1foFFec&t=406s

Yorum yaz