FARKINDALIKFİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Hep birlikte başka bir gelecek yaratmayı hedefliyoruz ve bu gelecek, birlikte gelecek!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Genel Müdürü Başbuğ Öke'yi konuk etti. “Hep birlikte sağlıkta başka bir gelecek yaratmayı hedefliyoruz ve bu gelecek, birlikte gelecek. Bu yaklaşım ile öğrenen, kendini geliştiren ve çalışırken işinden keyif alan bir ekip ile emin adımlarla yürüyoruz” açıklamasında bulunan Başbuğ Öke, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama'nın bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Genel Müdürü Ecz. Başbuğ Öke’yi konuk etti.

“Hep birlikte sağlıkta başka bir gelecek yaratmayı hedefliyoruz ve bu gelecek, birlikte gelecek. Bu yaklaşım ile öğrenen, kendini geliştiren ve çalışırken işinden keyif alan bir ekip ile emin adımlarla yürüyoruz” açıklamasında bulunan Ecz. Başbuğ Öke, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama’nın bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

Eczacıbaşı olarak bu yıl büyümeye katkı sağlayacak önemli atılımlar yapıldı. Bunlardan biri, ilaç sektöründe Türkiye’nin en köklü şirketleri arasında yer alan Gensenta’nın satın alınarak; 80. yılımızda sağlık alanında stratejik öneme sahip bir adım atılmasıydı. Sağlık sektöründeki gelecek hedeflerimiz doğrultusunda bu stratejik satın alma ile ilaç ve biyobenzer ilaçların üretimi, ilaç hammaddesi üretimi ve sağlık alanında ihracat yetkinliklerimizi geliştiriyoruz.”
“2015 yılından bu yana Universum araştırmalarında sağlık-tıp bilimleri alanında hem genç profesyonellerin hem de öğrencilerin ilk tercihiyiz. Sonuçların detaylarına indiğimizde temel unsurların; güven, kalite ve itibar olduğunu görüyoruz.”
“Hayatta en inandığım liderlik felsefelerinden birisi katılımcı liderlik, yani hiçbirimiz hepimizden akıllı değiliz felsefesi ile birlikte çözümler üretmek ve ben değil bize odaklanan bir mantalite yaratmak… Uzun bir zamandır yurt içi ve yurt dışından farklı organizasyonlarda ve çeşitli görevlerde çalışma fırsatı buldum. Başarılı olanların ortak özelliklerini incelediğimde fark ettiklerim, yaptıkları işlere tutkulu olmaları ve öğrenmeye, gelişime karşı duydukları istekti.”

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Genel Müdürü Ecz. Başbuğ Öke’nin açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

 

Yorum yaz