FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

İş etiği aynı zamanda dış iletişimdeki itibarın da en önemli göstergesidir!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Astellas İlaç Etik & Uyum Direktörü Uzm. Ecz. Sanem Karan Duran'ı konuk etti. “İş etiği sadece iç iletişimde bir güven noktası değil aynı zamanda dış iletişimdeki itibarın da en önemli göstergesidir. İş etiğini ilke edinmiş şirketler kurumsal rekabette avantajlı olarak ön plana çıkmaktadır” açıklamasında bulunan Sanem Karan Duran, ilaç endüstrisinde etik ve uyumun önemiyle Astellas’ın bu konudaki yaklaşımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; düşüncelerini paylaştı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Astellas İlaç Etik & Uyum Direktörü Uzm. Ecz. Sanem Karan Duran‘ı konuk etti.

“İş etiği sadece iç iletişimde bir güven noktası değil aynı zamanda dış iletişimdeki itibarın da en önemli göstergesidir. İş etiğini ilke edinmiş şirketler kurumsal rekabette avantajlı olarak ön plana çıkmaktadır” açıklamasında bulunan Sanem Karan Duran, ilaç endüstrisinde etik ve uyumun önemiyle Astellasın bu konudaki yaklaşımı hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

İş etiğini, iş dünyasındaki davranışlara rehberlik eden ilkeler ve standartlar, diğer bir deyişle doğrunun, iyinin ve dürüstlüğün ne olduğu gösteren değerler ve standartlar bütünü olarak tanımlayabiliriz. Etik ilke ve değerlerin varlığı, şirketin mali olmayan en önemli kurumsal varlıklarından biri olan itibarı için büyük öneme sahip. Warren Buffet’ın söylediği gibi; “İtibarı oluşturmak yıllar, kaybetmek ise dakikalar alır.”

Birçok ülkenin kendi ülkelerine çok uluslu firmaları çekmek için vergi teşvikleri sunduğu bir pazarda, kontrol altına alınan bir yolsuzluk, vergilerden vazgeçilmeden de daha fazla yatırımı çekmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Böyle bir dünyada etiğin özellikle iş dünyası için ayrı bir önem kazandığından bahsetmek yerinde olacaktır.

İlaç sektörü diğer sektörlerden çoğu zaman çok daha farklı, zor ve çeşitli etik ikilemlerle ve hukuki sorunlarla karşı karşıyadır. Her ne kadar regülasyonlarla sınırları belirlenmiş olsa da ilaç sektörünün tüm paydaşları için etik ve uyum programlarının doğru olarak uygulanması büyük öneme sahiptir… Etkin bir etik & uyum yönetiminin en önemli özelliği, önleyici olmasıdır. Eğer bir şirkette ihlal oluşmadan önce tespit edilebilir ve önlenebilir ise o zaman başarılı bir etik & uyum yönetiminin var olduğu söylenebilir.

Astellas İlaç Etik & Uyum Direktörü Uzm. Ecz. Sanem Karan Duran‘ın açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz