FARKINDALIKFİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz

Astellas İlaç Türkiye Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Merve Tekin; “Deprem Gerçeği ve İlaç Endüstrisinin Gösterdiği Refleks, Aldığı Pozisyon” dosya konusu özelinde Şubat depremiyle birlikte Astellas'ın bu konuda gerçekleştirdiği ve süregelen, planlanan faaliyetlerini Fikir Liderleri Dergisi ile paylaştı.
Astellas İlaç Türkiye Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü Merve Tekin; “Deprem Gerçeği ve İlaç Endüstrisinin Gösterdiği Refleks, Aldığı Pozisyon” dosya konusu özelinde Şubat depremiyle birlikte Astellas’ın bu konuda gerçekleştirdiği ve süregelen, planlanan faaliyetlerini Fikir Liderleri Dergisi ile paylaştı.

Astellas İlaç Türkiye

Merve Tekin
Astellas İlaç Türkiye
Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü

“Toplum yararına yaptığımız her işteki öncelikli amacımız, sağladığımız faydanın ihtiyaç sahiplerine ulaşması ve sürdürülebilir olması.”

DEPREMİN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ HALEN DEVAM EDİYOR VE UZUN BİR SÜRE DAHA DESTEĞE İHTİYAÇLARI OLACAK. BU NOKTADA, ASTELLAS İLAÇ ÇALIŞANLARININ TAMAMININ SORUMLULUK ÜSTLENMEYE HAZIR YAKLAŞIMLARI İLE GURUR DUYDUĞUMUZU İFADE ETMEK İSTERİM. ARKADAŞLARIMIZ, EK MADDİ DESTEK FONU OLUŞTURMANIN ÖTESİNDE, BÖLGEDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN BİR TİYATRO GÖSTERİSİ HAZIRLIĞI HEYECANINI YAŞIYORLAR.

F. L: Sizi tanıyabilir miyiz?
MERVE TEKİN: İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Mezuniyetimin ardından profesyonel iş yaşamım, 2007 yılında Johnson & Johnson’ın ilaç şirketi Janssen’de başladı. Janssen’de farklı rollerde artan sorumluluklarla pek çok deneyim kazandım. Son olarak, iletişim ve hasta ilişkileri müdürlüğü pozisyonunda görev aldım. Yaklaşık iki yıldır da Astellas İlaç Türkiye Kurumsal İletişim ve Hasta İlişkileri Direktörü olarak yönetim ekibinde görev alıyorum.

Mevcut sorumluluklarımın yanı sıra, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’nde (AIFD) Kurumsal İletişim ve Hasta İnisiyatifleri Komitelerinde görev yapıyorum. Aynı zamanda Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) üyesiyim.

Astellas İlaç’ta pek çok çalışma yaptığınızı biliyoruz. Bu çalışmaları hangi motivasyonla gerçekleştiriyorsunuz? Neler hissediyorsunuz? Astellas İlaç’ta yaptığımız her işin merkezinde hastalar yer alıyor. Biz her yeni güne, yenilikçi bilimi hastalar için değere dönüştürmek vizyonumuzdan aldığımız ilhamla başlıyoruz. Ürünlerimiz, sağlık projelerimiz ve hasta odaklılığımızla, binlerce hastanın ve ailesinin yüzünü güldürdüğümüzü bilmek işimi yaparken en büyük motivasyon kaynağım. Ekip arkadaşlarımızla, insan sağlığını iyileştirmek gibi çok kıymetli bir ortak hedefi paylaşıyoruz. Yarınları değiştirme tutkumuzla, hastalıklardan muzdarip insanlar var olduğu sürece, paydaşlarımızla iş birliği içinde hasta odaklı çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.

Ülkemiz şubat ayında çok büyük bölgesel afetler yaşadı. 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik ve halen maddi, manevi yaralarımız var. Astellas İlaç olarak bölgeye yardım anlamında hangi iş birlikleriyle, nasıl destek oldunuz? Öncelikle depremde yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; depremin yıkıcı etkisini derin bir şekilde hissedenlere de metanet diliyorum. Astellas İlaç Türkiye yönetim ekibi olarak, depremin henüz ilk saatlerinden itibaren tam kadro bir araya geldik ve bu büyük felaket karşısında depremzede vatandaşlarımıza en etkili şekilde nasıl destek olabileceğimizi tartıştık. Global ekiplerimiz de hemen bizimle koordine oldular. Hep birlikte, yaraları bir nebze de olsa hafifletmeye yönelik vereceğimiz ilk katkının nakdi yardım olduğuna karar verdik ve global olarak 10 milyon Japon Yeni tutarında bağışta bulunduk. Aynı zamanda dünya çapında görev yapan Astellas çalışanlarının da bireysel olarak bağış yapabilmeleri için bir fon oluşturduk. Öte yandan, toplumun refahını yükseltmek için çalışmak tutkumuzla ve çalışanlarımızın gönüllülükleriyle Changing Tomorrow Day konsepti altında çalışmalar yürütmeye başlamıştık. Bu konsept kapsamındaki Help Steps ile kendi içimizde de yardım topladık ve deprem bölgesinde yoğun çalışmalar gerçekleştiren derneklere ulaştırdık. Depremin hemen ardından sosyal sorumluluk bakış açısıyla, her ayın bir yarım gününü gönüllü faaliyetlere ayırma kararı verdik. Gerçekleştireceğimiz bütün gönüllü çalışmaları ekip olarak birlikte belirledik ve bu doğrultuda deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Depremlerin üzerinden yaklaşık altı ay geçti ancak bıraktığı maddi ve manevi zorluklar ne yazık ki halen devam ediyor. Bu konuda neler söylersiniz? Uzun vadede de Astellas İlaç olarak deprem bölgesine katkılarınız olacak mı? Toplum yararına yaptığımız her işteki öncelikli amacımız, sağladığımız faydanın ihtiyaç sahiplerine ulaşması ve sürdürülebilir olması. Deprem bölgelerine olan desteğimizi de bu bakış açısıyla planladık. Verdiğimiz maddi desteğin yanında, o bölgede yaşayan insanların manevi ihtiyaçlarına yönelik yapabileceklerimizi de planladık. Çünkü depremin insanlar üzerindeki olumsuz etkileri halen devam ediyor ve uzun bir süre daha desteğe ihtiyaçları olacak. Bu noktada, Astellas İlaç çalışanlarının tamamının sorumluluk üstlenmeye hazır yaklaşımları ile gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Arkadaşlarımız, ek maddi destek fonu oluşturmanın ötesinde, bölgedeki çocuklar için bir tiyatro gösterisi hazırlığı heyecanını yaşıyorlar. Bunun yanı sıra oyuncak toplama kampanyası gerçekleştirdik, topladığımız oyuncakları da depremzede çocuklarımıza ulaştıracağız.

Ülkemizin önemli ilaç firmalarından Astellas’ın kurumsal iletişim direktörü olarak; ilaç endüstrisi yöneticileri, akademisyen hekimler ve T. C. Sağlık Bakanlığı bürokratlarından oluşan okurlarımıza yaşadığımız büyük depremler özelinde aktarmak istediğiniz motivasyonel bir mesajınız var mı? Kültür olarak olağanüstü durumlarda birbirine canla başla kenetlenen, acıların paylaşmayla, yardımlaşmayla azalacağına inanan insanlarız. Bu özelliğimizi çok kıymetli buluyorum. Son yaşadığımız Kahramanmaraş ve Gaziantep depremlerinin büyük acılarında da yardımlaşma ve dayanışma içinde ülkemizdeki şirketler, hekimler, bürokratlar, öğretmenler, ev kadınları, kısacası her kesimden ve görevden kişi, elinden geleni fedakârca ortaya koydu. Evlerini, aile fertlerini kaybederek büyük acılar yaşayan insanlarımıza destek olan herkese şükran borçluyuz.

Ülkemiz, hepimizin çok iyi bildiği gibi her daim deprem riski olan bir ülke. Bundan sonra da farklı bölgelerde, farklı şiddetlerde depremlerle karşılaşacak olmamız kaçınılmaz bir durum. Bu gerçekten yola çıkarak, deprem anında yapacaklarımızın yanında, önlem olarak da neler yapabileceğimiz konusunda herkesin kendi yetkinliklerini ortaya koyarak iş birliği içinde önceden hazırlık yapması önemli. Biz de bu oluşumların içinde olmaya, üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye devam edeceğiz.


Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi yılda 4 sayı yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz