FARKINDALIKFİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Önceliğimiz ve vazgeçilmezimiz, her zaman için hastalara hizmet misyonumuz ve Amgen değerlerimiz

Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Amgen Türkiye Genel Tedaviler İş Birim Direktörü Uğraş Güngör ile yaptığı sektörel röportaja yer verdi. İş biriminin faaliyetleri hakkında etraflıca bilgi veren Güngör, aynı zamanda “Deprem Gerçeği ve İlaç Endüstrisinin Gösterdiği Refleks, Aldığı Pozisyon” dosya konusu özelinde Şubat depremiyle birlikte Amgen’in bu konuda gerçekleştirdiği ve süregelen, planlanan faaliyetleri ve hakkında da bilgiler paylaştı. 
Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Amgen Türkiye Genel Tedaviler İş Birim Direktörü Uğraş Güngör ile yaptığı sektörel röportaja yer verdi. İş biriminin faaliyetleri hakkında etraflıca bilgi veren Güngör, aynı zamanda “Deprem Gerçeği ve İlaç Endüstrisinin Gösterdiği Refleks, Aldığı Pozisyon” dosya konusu özelinde Şubat depremiyle birlikte Amgen’in bu konuda gerçekleştirdiği ve süregelen, planlanan faaliyetleri ve hakkında da bilgiler paylaştı. 

Amgen Türkiye
Genel Tedaviler İş Birimi

Uğraş Güngör
Amgen Türkiye
Genel Tedaviler İş Birim Direktörü

“Günümüzde ilaç sektörü önemli bir dönüşüm içerisinde ve biz de bu dönüşümde insan, bilim ve umut odağımız ile biyotoknolojide öncü olarak konumlanarak ilerlemek istiyoruz.”

AMGEN’IN TEMELLERİNDE İNSAN VE BİLİM ODAKLI BİR BİYOTEKNOLOJİ ŞİRKETİ OLMAK YATIYOR. KARŞILANMAMIŞ TIBBİ İHTİYACIN YÜKSEK OLDUĞU ALANLAR ODAK NOKTAMIZDA. BİR İLAÇ KEŞFİNİN, İNSAN BİYOLOJİSİNİN ÇOK İYİ ANLAŞILMASIYLA BAŞLADIĞINA İNANIYORUZ. YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARIMIZ DA BU TEMEL ÜZERİNDE YÜKSELİYOR. DÜNYANIN ÖNCÜ BİYOTEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDEN BİRİ OLARAK YENİLİKÇİ TEDAVİ YAKLAŞIMLARINI ARAŞTIRIYOR, HAYATİ ÖNEME SAHİP İLAÇLAR ÜRETİYOR VE YENİ JENERASYON TEDAVİLER SUNUYORUZ.

Genel Tedaviler İş Birimi Pazarlama Ekibi
Soldan sağa: Öykü Arslantay İnflamasyon Ürün Müdürü, Ali Can Kınlı Nefroloji ve Kardiyometabolik Ürün Müdürü, Pınar Erol Pazarlama Koordinatörü İpek Şenturan İmmünoloji Pazarlama Müdürü, Sena Uzun Kemik Sağlığı Ürün Müdürü.

F. L: Sizi tanıyabilir miyiz?
UĞRAŞ GÜNGÖR: Okul yıllarımın geçtiği Muğla’dan sonra üniversiteyi ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nde okudum, aynı alanda yüksek lisans yaptım. İlaç sektöründe 15 yılı aşkın deneyime ulaştım, satış pazarlama ve IT analistliği ile başlayan kariyerimde ticari mükemmellik, dijital pazarlama, ürün ve bölge müdürlüğü gibi rolleri deneyimleme imkanım oldu. Amgen kariyerim ise 2018 yılında Türkiye, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden sorumlu TMEA İş Mükemmeliyeti Kıdemli Müdürü olarak başladı. Sonrasında Amgen Türkiye bünyesinde inflamasyon kıdemli ürün müdürü, immünoloji iş birim müdürü olarak devam etti. Kariyerim, Amgen Türkiye Genel Tedaviler İş Birim Direktörü olarak devam ediyor.

İş biriminiz nasıl bir organizasyonla, hangi tedavi alanlarında, ne gibi çözümler üretiyor? Amgen Genel Tedaviler İş Birimi olarak, biyoteknolojideki tecrübemiz ve güçlü odağımız ile yenilikçi ve biyobenzer ürünlerimizi Türkiye’de nefroloji, kemik sağlığı, inflamasyon ve kardiyometabolik terapötik alanlarında sunuyoruz. Nefrolojide kronik böbrek yetmezliğinde anemi ve sekonder hiperparatiroidizm tedavilerinde; kemik sağlığında osteoporoz tedavisinde; inflamasyonda inflamatuvar romatizmal hastalıklar, sedef, HS, inflamatuvar barsak hastalıkları ve üveit tedavilerinde ve kardiyometabolik alanda hiperkolesterolemi tedavisinde geniş bir hasta grubuna tedavilerimizi sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde mevcut ürünlerimizin endikasyon genişlemeleri ve yeni ürün lansmanlarımız ile özellikle immünoloji, kardiyometabolik, oftalmoloji ve nefroloji alanlarında hem yenilikçi ürünlerimiz hem de Amgen biyobenzerlerimiz ile sunduğumuz tedavi seçeneklerini genişletmeyi amaçlıyoruz.

Amgen Genel Tedaviler İş Birimi’nin deneyimli, yenilikçi ve başarılı pazarlama bölge müdürleri ve tanıtım ekibine liderlik etmenin hem gururunu hem de keyfini yaşıyorum. Genel Tedaviler İş Birimi olarak, temel eksende üç farklı ekip yapısı ile dört farklı alanda aktif ürün tanıtımı yapıyoruz. Nefroloji, kemik sağlığı ve inflamasyon ana alanlarımız. Yaşam döngüsünün başlarında olan kardiyometabolik için de ilk adımları atıyoruz. Saha tanıtım ve pazarlama fonksiyonları olarak ekibimiz toplam 72 kişiden oluşuyor.

Her bir grubumuz, kendi dinamikleri kapsamında birbirinden bağımsız bir şekilde faaliyetlerini yürütüyor ve yönetiliyor. Aynı zamanda multidisipliner yaklaşımla kaynaklarımızı verimli kullanmak, paydaşlarımıza daha çok değer katmak ve de tedavilerimizin daha çok hastaya ulaşabilmesi için ekipler arasında pazarlama ve saha tanıtım tarafında birlikte projeler yürütüyoruz. Tanıtımda gelenekselden yenilikçi kanallara dönüşümde, doğru dengeyi bularak, projelerimizi etkin tasarlamaya ve mükemmel uygulamaya çalışıyoruz. Yine dijital dönüşümde teletıp, çoklu kanalda hastalık farkındalığı ve dijital platformlarda ürün tanıtım projeleri gibi birçok yenilikle paydaşlarımıza destek sağlıyoruz. Temel motivasyonumuz, hastalara hizmet etme misyonumuzu odağa alarak fark yaratan ve değer üreten projeler sunmak. Önceliğimiz ve vazgeçilmezimiz her zaman için hastalara hizmet etme misyonumuz ve Amgen değerlerimiz…

Multidisipliner yaklaşımla kaynaklarımızı verimli kullanmak ve paydaşlarımıza daha çok değer katmak ve de tedavilerimizin daha çok hastaya ulaşabilmesi için ekipler arasında pazarlama ve saha tanıtım tarafında birlikte projeler yürütüyoruz.

Çözüm ürettiğiniz bu tedavi alanlarında desteklediğiniz ve gerçekleştirdiğiniz bilimsel çalışma ve faaliyetlerinizi anlatabilir misiniz? Amgen olarak bilim ve teknolojinin potansiyelini ortaya çıkararak sınıfında ilk veya sınıfının en iyisi ilaçları geliştirme odağı ile ciddi hastalıklara tedaviler sunmayı amaçlıyoruz. Bu amacımız ile hastalara hizmet etme misyonumuzla birlikte odağımızdaki ciddi hastalıkların sosyal ve ekonomik açıdan topluma yarattığı yükü de hafifletmeyi amaçlıyoruz.

Amgen’in temellerinde insan ve bilim odaklı bir biyoteknoloji şirketi olmak yatıyor. Karşılanmamış tıbbi ihtiyacın yüksek olduğu alanlar odak noktamızda. Bir ilaç keşfinin, insan biyolojisinin çok iyi anlaşılmasıyla başladığına inanıyoruz. Yeni ürün geliştirme çalışmalarımız da bu temel üzerinde yükseliyor. Dünyanın öncü biyoteknoloji şirketlerinden biri olarak yenilikçi tedavi yaklaşımlarını araştırıyor, hayati öneme sahip ilaçlar üretiyor ve yeni jenerasyon tedaviler sunuyoruz.

Amgen’ın hem kendi geliştirme çalışmaları hem de satın almalar ile sağladığı güçlü ve odaklı geliştirme portföyü ile sınıfında ilk veya sınıfının en iyisi yenilikçi tedavileri ve yeni Amgen biyobenzerlerini sağlık ekosisteminin hizmetine sunma heyecanını ve sorumluluğunu taşıyoruz, Türkiye’de bu tedavileri hastalarla buluşturmayı hedefliyoruz. İnsan, bilim ve umut ekseninde hastalara daha fazla fayda sağlayarak sağlıkta geleceği şekillendirmeye çalışıyoruz.

İş birimi olarak farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerine nasıl bakıyorsunuz? İnsan hayatını iyileştiren bir şirket olarak yalnızca hastalıklarla mücadele dönemlerinde değil, yaşamın her aşamasında değer katmak, farkındalık yaratmak ve destek olmak ana amaçlarımızdan diyebilirim. Örnek inisiyatiflerimize baktığımızda; osteoporoz alanında hastalık farkındalığı, önleyici programlar ve tanı-tedavi süreçlerinin iyileştirilmesi kapsamında kemik erimesi hastalığı üzerine çoklu kanalda farkındalık geliştirme projemizi paylaşabilirim. “Sessiz hırsız” olarak da adlandırılan osteoporoz üzerine “dikkat kırılabilir” projemizi hem web hem de sosyal medya platformlarında hayata geçirdik ve etkin kampanyalarla toplum sağlığına katkı sunuyoruz. Burada hastalığın belirtilerinden risk testlerine, tanı ve tedavi süreçlerinden beslenme ve egzersiz önerilerine kadar geniş bir yelpazede sağlıklı yaşam odaklı içerikler sunuyoruz. Dönemsel içerik kampanyaları ile takipçilerimizi harekete geçiren ve sosyal aktiflik sağlamayı hedefleyen temalar paylaşıyoruz. Hem proje yönetimi ve trafik göstergeleri hem de toplum sağlığı açısından yarattığımız seslilik ve fayda açısından, projemiz ile lokal ve de global otori- telerden ödüller almayı başardık, bu durum bizi ayrıca keyiflendiriyor ve daha ötesi için motive ediyor.

Benzer kapsamda, iş birimi bünyemizde, böbrek sağlığı farkındalık kampanyaları, inflamatuvar hastalıkların etkin tanısında klinik destek programları gibi çalışmalarımız da aktif olarak devam ediyor.

Tüm dünya ve ülkemiz, değişik derecelerde oldukça zorlu bir dönemden geçmekte. Pandemi ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi, son dönemde ülkece yaşadığımız en önemli zorluklardan… Bu yaşananlar çalışma ve sosyal hayatlarınızı nasıl etkiledi, neler söylersiniz? Şubat ayında yaşadığımız ve milyonlarca insanımızı etkileyen deprem, bize insan sağlığının ne kadar değerli olduğunu zor bir yolla da olsa bir kez daha hatırlatmış oldu. Deprem sonrasında hızlı bir şekilde aksiyon alarak daha önceden kurulmuş birimlerimiz ile destek olmaya başladık. Bu kapsamda gönüllü çalışanlarımızdan oluşan “Gönlü Sorumlular” ekibi de dahil olmak üzere pek çok çalışma yürüttük. İlk aşamada Amgen ve Amgen Vakfı’nın çalışanlarımıza, hastalarımıza ve afetten olumsuz etkilenen herkese destek olabileceği yolları belirlemek adına bir Afet Yönetim Ekibi oluşturduk. İlgili kurumlar ile iletişime geçerek ihtiyaçları ve yapabileceklerimizi kararlaştırdık. Destek çalışmalarımız kapsamında AFAD’a 1 milyon TL bağışta bulunduk. Amgen Vakfı da global yardım organizasyonları olan Direct Relief, International Medical Corps ve Heart-to-Hearth International kuruluşlarına 1 milyon USD’lik destek sağladı. Ayrıca Amgen Vakfı’nın desteğiyle oluşturulan, “Afet Yardımı Eşleştirme Programı” ile faaliyet gösterdiğimiz 100’den fazla ülkedeki Amgen çalışanlarını katılabileceği bir bağış kampanyası başlattık. Çalışanlarımızın yapmış olduğu yardım tutarı kadar Vakıf’ın da üzerine eklediği bağış desteğini kâr amacı gütmeyen kuruluşlara aktardık. Depremden etkilenen çalışma arkadaşlarımıza da çeşitli manevi ve maddi destek programları uyguladık ve uygulamalarımız devam ediyor. Bu yardımlar dışında bölgedeki hastaların ihtiyaç duydukları ilaçlara erişiminin kesintisiz devam etmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tutku benim için çok öncelikli bir kavram. Değer üretmek için tutku… Ve tabi açık ve etkin iletişim, çok merak, çok soru, maksimum teknoloji, esnek mekan, esnek zaman, sürekli denemek ve öğrenmek ve birlikte bolca keyif almak olmazsa olmazlarımdan.

Eklemek istedikleriniz? Günümüzde ilaç sektörü önemli bir dönüşüm içerisinde ve biz de bu dönüşümde insan, bilim, ve umut odağımız ile biyotoknolojide öncü olarak konumlanarak ilerlemek istiyoruz. İş yapış modelimizde önceliğimiz ve vazgeçilmezimiz her zaman için hastalara hizmet misyonumuz ve Amgen değerlerimiz… İş yapma modelimiz, çalışma düzenimiz ve birbirimize yaklaşımlarımızın temelinde misyonumuz ve değerlerimiz var. Bu ana eksene tamamlayıcı olarak benimsediğim yaklaşımlar açısından tutku benim için çok öncelikli bir kavram… Değer üretmek için tutku… Ve tabi açık ve etkin iletişim, çok merak, çok soru, maksimum teknoloji, esnek mekan, esnek zaman, sürekli denemek ve öğrenmek ve birlikte bolca keyif almak, olmazsa olmazlarımdan…


Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi yılda 4 sayı yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz