ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

MSD Global Klinik Araştırmalar Ekibi’nden Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne anlamlı ziyaret  

MSD'nin global klinik araştırmalar operasyonundaki üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen kurum ziyareti, mevcut iş birliğinin güçlenerek ilerlemesi için önemli bir adım oldu. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, 2022 yılında MSD Türkiye ile hayata geçirdiği Klinik Araştırmalar Yerel Bilimsel İş birliği ile bünyesinde yürüttüğü klinik araştırma sayısında yıllık yüzde 35'in üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi. 
MSD’nin global klinik araştırmalar operasyonundaki üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen kurum ziyareti, mevcut iş birliğinin güçlenerek ilerlemesi için önemli bir adım oldu. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi, 2022 yılında MSD Türkiye ile hayata geçirdiği Klinik Araştırmalar Yerel Bilimsel İş birliği ile bünyesinde yürüttüğü klinik araştırma sayısında yıllık yüzde 35’in üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi.

2022 yılında Türkiye’ye 1 milyar 534 milyon TL tutarında klinik araştırma desteği veren MSD, ülkemizde onkoloji, hematoloji, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, immünoloji, hepatoloji, enfeksiyon, HIV, COVID-19 ve aşı gibi geniş bir tedavi alanında 110’un üzerinde aktif klinik çalışma yürütüyor. MSD Türkiye Klinik Araştırmalar Operasyonu, son beş yılda her yıl ortalama yüzde 20’nin üzerinde büyüme ile Türkiye’deki üniversite-sanayi iş birliğinde yeni fırsatlar oluşmasına katkı sağlıyor.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ve MSD arasında klinik araştırmalar alanında 2022 yılında imzalanan yerel iş birliğini ileriye taşımak için gerçekleştirilen kurum ziyaretine, MSD Türkiye Ortadoğu ve Mısır Klinik Araştırmalar Direktörü A. Betül Erdoğan Sarılıcan, MSD Klinik Merkez İş birlikleri Global Lideri Paul Duffy, Onkoloji, Genel Tedaviler, Enfeksiyon ve Aşı alanlarından sorumlu MSD Klinik Bilimler ve Çalışma Yönetimi Başkanları Andrea Perone, Christina Salerno ve Elizabeth Desrosiers, Ankara Bilkent Şehir Hastanesinden Koordinatör Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Burak Civelek, Tıbbi Onkoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Doğan Uncu, Prof. Dr. Mehmet Ali Şendur, Hematoloji Klinik Şefi Prof. Dr. Gülsüm Özet, Enfeksiyon Klinik Şefi Prof. Dr. Rahmet Güner başta olmak üzere çok sayıda üst düzey yönetici ve akademisyen katıldı.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde yürütülen klinik araştırma sayısında her yıl yüzde 20’lik büyüme hedefleniyor.

Gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili olarak MSD Türkiye Ortadoğu ve Mısır Klinik Araştırmalar Direktörü A. Betül Erdoğan Sarılıcan, “MSD, Ar-Ge’nin en önemli bölümünü oluşturan klinik araştırmaları küresel vizyonu kapsamında çok değerli iş birlikleri ile yürütüyor. Şu anda MSD global klinik araştırmalar dünyada yaklaşık 19 bine yakın merkezde toplam 276 çalışmada yaklaşık 140 bin gönüllüyle yenilikçi tedavileriyle klinik araştırmalarını yürütüyor. Klinik araştırmalar alanında Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile gerçekleştirdiğimiz yerel bilimsel iş birliği sayesinde kurumda yürüttüğümüz klinik çalışmaların son bir yılda yüzde 35’in üzerinde büyüdüğünü görüyoruz. Bu gelişmeler, ülkemizin global Ar-Ge yatırımlarından daha fazla pay alması, Türkiye’de yeni ilaç ve aşı geliştirilmesinin artırılması, daha çok sayıda akademisyenin bilimsel çalışmada yer alması ve bilimsel bilginin artması ve sonuçta daha yüksek sayıda hastanın yenilikçi tedavilere ve aşılara erişiminin sağlanması konusunda Türkiye’nin katkı sağlamasına fırsat yaratıyor. Bu araştırmaların ülkemizde yapılıyor olması hem kurumlarımızın uluslararası arenada görünürlüğünü artırıyor hem de Türkiye’nin tüm Ar-Ge çalışmaları için cazibe merkezi olması hedefimize yaklaşmamızı sağlıyor. Şirketimizin klinik araştırmalarla ilgilenen üst düzey yöneticileri ile yaptığımız ziyaret Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nin yürüttüğümüz iş birliğini değerlendirmek ve ileriye taşımak için harika bir fırsat yarattı. Tüm insanlığın sağlıklı bir yaşam sürmesi için gerekli ilaçların keşfi için gereken araştırma ve geliştirme alt yapısını güçlendirme hedefiyle, potansiyeli çok yüksek bu çok güçlü paydaşlarımızla, iş birliklerini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’de, endüstri destekli pek çok sayıda klinik araştırma yürüten lider merkezlerden olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesinin Koordinatör Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Burak Civelek, “Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 3. büyük hastanesi olarak eğitim kadrosu, hizmet ettiği hasta kapasitesi ve sağlıkta öncülük ettiği yenilikçi yaklaşımlar ile klinik araştırma potansiyeli büyük bir hastanedir. Hastanemizde; 9 hizmet binasında 707 poliklinik ünitesi, 131 aktif ameliyathane, 4000’den fazla klinik hasta yatağı, tüm modern tıp tetkiklerinin yapıldığı Tıbbi Analiz Laboratuvarımız ve 10 binden fazla sağlık çalışanımız ile hizmet veriyoruz. Günde 25 binden fazla ayaktan poliklinik hastası ve 1000 yoğun bakım yatağı ile sadece Ankara’ya değil ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Her hizmet binamızda ayrı ayrı klinik araştırma birimleri bulunmaktadır. 2021 yılında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay ve Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Tolga Tolunay’ın katılımıyla açılan bu merkezde hem aşı çalışmaları hem de biyoyararlanım/biyoeşdeğerlik çalışmaları yapılabilmektedir. Daha çok onkoloji alanında yürütülen bu çalışmaları tüm branşlara yaymak en büyük hedeflerimizden birisidir. Araştırmacı olarak da hastanemizin yüksek kapasitesi ile Global araştırmalarda daha fazla yer almak, en modern ve güncel tedavilerin çalışmalarına hastalarımızın erişim imkânını sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu iş birliği kapsamında MSD’nin Global klinik araştırmalar operasyonundaki üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen bu ziyaret ile iş birliğimizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz.” dedi. Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Yorum yaz