FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

AstraZeneca Türkiye: “Diyabete Karşı Sağlıkta İnecek Var!”

14 Kasım Dünya Diyabet Günü her yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de diyabet farkındalığını artırmak için önemli bir fırsat sunuyor. AstraZeneca Türkiye de bu önemli gün çerçevesinde toplum düzeyinde diyabet hastalığına dikkat çekmek ve hastalık farkındalığını artırmak amacıyla ‘Diyabete Karşı Sağlıkta İnecek Var!' kampanyasını hazırladı.  Bir hafta boyunca İstanbul'daki metro ve metrobüslerde yayınlanacak kampanya videosunda “14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nü bir başlangıç olarak kabul et, bundan sonra toplu ulaşımda gideceğin noktadan bir durak önce in, yürüyerek diyabete karşı harekete geç!' mesajı veriliyor.  
14 Kasım Dünya Diyabet Günü her yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de diyabet farkındalığını artırmak için önemli bir fırsat sunuyor. AstraZeneca Türkiye de bu önemli gün çerçevesinde toplum düzeyinde diyabet hastalığına dikkat çekmek ve hastalık farkındalığını artırmak amacıyla ‘Diyabete Karşı Sağlıkta İnecek Var!’ kampanyasını hazırladı.  Bir hafta boyunca İstanbul’daki metro ve metrobüslerde yayınlanacak kampanya videosunda “14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nü bir başlangıç olarak kabul et, bundan sonra toplu ulaşımda gideceğin noktadan bir durak önce in, yürüyerek diyabete karşı harekete geç!’ mesajı veriliyor.

Dünya genelinde yaklaşık 537 milyon yetişkin, diyabet hastalığı ile başa çıkmak zorunda.[1] Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında diyabet sıklığının en yüksek olduğu ülke,[2] ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabet hastası yaşıyor.[3] Kontrolsüz diyabet, kan şekerinin yükselmesine yol açarak zamanla kalp-damar sistemi, göz, böbrek, sinir sistemi gibi vücudun bütün sistemlerini etkileyen komplikasyonların gelişmesine neden olabilir. Bu nedenle bu hastalığın erken teşhis ve tedavisi hayati önem taşıyor.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü de her yıl diyabet farkındalığını artırmak için önemli fırsat sunuyor. AstraZeneca Türkiye bu önemli gün çerçevesinde toplum düzeyinde diyabet hastalığına dikkat çekmek ve hastalık farkındalığını artırmak amacıyla ‘Diyabete Karşı Sağlıkta İnecek Var!’ kampanyasını hazırladı. Kampanyanın geniş kitlelere ulaşması için hazırlanan video bir hafta boyunca İstanbul’daki metro ve metrobüslerde yayınlanacak.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü özelinde başlattıkları farkındalık projesi hakkında konuşan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, “AstraZeneca Türkiye olarak tip 2 diyabeti olan hastaların karşılanmamış ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda küresel çapta çok disiplinli yaklaşımımızla diyabet tedavisini bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu bütüncül yaklaşımımız çerçevesinde hazırladığımız kampanya ile metro ve metrobüs yolcularına, ‘14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nü bir başlangıç olarak kabul et, bundan sonra toplu ulaşımda gideceğin noktadan bir durak önce in, yürüyerek diyabete karşı harekete geç!’ mesajını iletiyoruz. Tip 2 diyabeti olan kişiler düzenli hareket ederlerse yaşam kaliteleri artar, kan şekeri seviyeleri düşer, genel vücut işlevleri ve depresyon durumları da olumlu yönde etkilenir.Bu kampanyada yürümeye dikkat çekmemizin nedeni ise yürüyüşe çıkmanın ve günlük hayatta hareketi artırmanın kan şekerini düşürme üzerindeki etkilerine dikkat çekmek ve düzenli hareket etmenin, tip 2 diyabet tedavisine destek olduğunu vurgulamak” dedi.

Yorum yaz