İLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Berko İlaç’tan stratejik iş birliği

Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan, “Sağlıklı Yarınlara” ulaşmada öncü Berko İlaç; bir dünya markası olma yolunda önemli bir adım daha atarak CPHI Worldwide 2023'te, Dong-A ST ve Orphamed Pharma ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.
Türkiye ilaç pazarında güçlü bir marka olan, “Sağlıklı Yarınlara” ulaşmada öncü Berko İlaç; bir dünya markası olma yolunda önemli bir adım daha atarak CPHI Worldwide 2023’te, Dong-A ST ve Orphamed Pharma ile iş birliği sözleşmesi imzaladı.

EU GMP sertifikası aldıktan sonra ziyaret ettiği CPHI Worldwide 2023’te Berko İlaç, önemli bir iş birliğine imza attı. Dong-A ST ve Orphamed Pharma ile Tip II Diyabet tedavisinde endike ürün ve sabit doz kombinasyonları için iş birliği sözleşmesi imzalayan Berko İlaç, projeleriyle gündeme gelmeye devam ediyor.

Berko İlaç’ın stratejik atılımlarından kronik hastalıkların tedavisi amacıyla, Tip II Diyabet tedavisinde endike orijinal ürün kategorisindeki ürünlerin orijinatör firma ile iş birliği içerisinde Berko İlaç Üretim Tesislerine teknoloji transferinin yapılması ve bitmiş ürünün Türk tıbbının hizmetine sunulması hedefleniyor.

Konu ile ilgili Berko İlaç Genel Müdürü Ecz. Barış Özyurtlu, “EU GMP sertifikası sonrası ziyaret ettiğimiz CPHI Worldwide 2023’te sağlık sektörü paydaşlarımızla bir araya gelerek önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Global pazardaki rekabet gücümüzü arttırma ve bir dünya markası olma yolunda önemli bir adım daha attığımızı düşünüyorum. Stratejik önemi olan iş birliğinin sağlık sektörümüze ve firmamıza hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde açıklama yaptı.

Yorum yaz