ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

Türkiye’de bir ilk: “AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu”

AstraZeneca Türkiye’nin Evrim Kuran Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen “AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu” programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
AstraZeneca Türkiye’nin Evrim Kuran Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen “AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu” programına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Küresel iş gücü; globalleşme, teknolojik gelişmeler ve göçlerle son yıllarda daha da çeşitli hale geldi. Bu değişimler, iş dünyasının kapsayıcılık kavramına olan ilgisini artırdı ve kapsayıcı bir iş ortamının önemi daha da belirginleşti. Kuruluşlar, küresel sahnede rekabetçi kalabilmek için cinsiyet, yaş, ırk/etnik köken, cinsel yönelim ve din gibi tüm çeşitliliklerden bağımsız olarak çalışanlarına daha fazla önem göstermeye başladılar. Bu sebeple şirketlerin DEI (çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık) eğitimlerine ilgisi de artmış durumda. AstraZeneca Türkiye, Evrim Kuran Danışmanlık tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’de bir ilk olan “AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu” programı ile bu alandaki çalışmalarını farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor. 6 ay süren program kapsamında, Evrim Kuran Danışmanlık Kurucusu Evrim Kuran Türkiye genelindeki üniversitelerin farklı bölümlerinden seçilen 50 öğrenciye DEI dersleri veriyor. Program sonunda katılımcı öğrenciler AstraZeneca Türkiye ve Evrim Kuran Danışmanlık imzalı sertifikaların da sahibi olacak.

Şirketlerin sürdürülebilirliği için: DEI

Çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık konusunda şirketlerin daha somut adımlar atması gereken bir dönemde olduğuna dikkat çeken Evrim Kuran, “Küreselleşme ile birlikte dünyanın birbirinden çok farklı coğrafyalarında bir arada yaşayan, çok farklı kültürlere ve değer setlerine sahip insanların tamamına hitap edecek yeni çalışma kültürüne ihtiyaç oluştu. Bu ihtiyaç neticesinde de çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık kavramları gündemimize yerleşti. Bu kavramlar, şirketlerin sürdürülebilirliği için önemle üzerinde durması gereken konuların başında geliyor. AstraZeneca ile uzun yıllardır birçok farklı programlar gerçekleştirdik. Kapsayıcılık Okulu programı ülkemizde bir ilk olması sebebiyle de bizi çok heyecanlandırıyor. Üniversite öğrencilerinin DEI konusunda farkındalığını artırmak için 6 aylık bir gelişim süreci başlattık. Bu gençlerden başvuru aşamasında neden programda olmak istediklerine dair niyet mektupları topladık. Programı Türkiye genelindeki üniversitelere açık tuttuk ve çok ciddi bir başvuru talebi aldık. Öğrenciler niyet mektuplarını oldukça detaylı yazarak bu konudaki heyecanlarını ortaya koydular. Katılım ülke geneli olduğu için derslerimizi online gerçekleştiriyoruz ve şubat ayında programımız tamamlanacak. Ardından da öğrencilerimizden dönem sonu projelerini isteyip kapanış programımızı yapacağız.” dedi.

AstraZeneca yöneticileri de dersler veriyor

AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan ise AstraZeneca Türkiye yöneticilerinin bazı derslerde yer alarak uygulamalarını ve vakalarını öğrencilere aktardığı “AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu” programı hakkında şunları söyledi: “AstraZeneca’da herkesin kendisini açıklıkla ifade edebildiği, aidiyet duyduğu; çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılığın bulunduğu bir ortam yaratarak inovasyon yoluyla büyümeyi sağlıyoruz. Bu bakış açımızla çeşitli ve benzersiz yeteneklere sahip çalışanlarımızın yenilik üretme konusunda özgür olabilmesi adına fikirlere saygı duyulan, insanların desteklendiği ve güvenli hissettiği iyi bir çalışma ortamı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken toplumda ve özellikle gençler arasında da bu değerlerin anlaşılması ve bu konuda farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmak için Sayın Evrim Kuran ile birlikte ‘AstraZeneca Kapsayıcılık Okulu’ programını hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’de türünün ilk örneği olan bu programımız kapsamında, DNA’mızın derinliklerine işlemiş olan çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık uygulamalarımız sayesinde engin tecrübeye ulaşmış yöneticilerimiz de öğrencilere dersler veriyor. Bu derslerimiz öğrencilere bu alanda paha biçilmez pratik bilgiler edinmeleri için eşsiz fırsatlar sunuyor. Yeni nesli çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık konusunda bilgi ve araçlarla destekleyerek, herkes için daha kapsayıcı, daha hakkaniyetli ve çeşitliliği daha fazla kucaklayan bir gelecek inşa etmeye katkıda bulunuyoruz. Sunduğumuz bu eğitimlerden faydalanan öğrencilerimizin çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık meşalesini gelecekteki kariyerlerine taşıyarak bu konuda birer öncü olmalarını diliyoruz.”

 

Yorum yaz