İLAÇ ENDÜSTRİSİİNSAN KAYNAKLARIKARİYER

Belma Bozkurt, Alexion Türkiye Hematoloji & Nefroloji İş Birimi Direktörü oldu

Belma Bozkurt, Alexion Astrazeneca Nadir Hastalıklar Türkiye Satış ve Pazarlama Departmanı'nda Hematoloji & Nefroloji İş Birimi Direktörü oldu.
Belma Bozkurt, Alexion AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye Satış ve Pazarlama Departmanı’nda Hematoloji & Nefroloji İş Birimi Direktörü oldu.

Belma Bozkurt, Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nü ve Yeditepe Üniversitesi’nde burslu olarak MBA eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel kariyerine Abdi İbrahim İlaç’ta management trainee olarak başladı, ardından Novo Nordisk İlaç firmasında ürün müdürlüğü ve bölgesel ürün müdürlüğü, Merck İlaç firmasında pazarlama müdürlüğü yaparak MS ve endokrin alanında lansman süreçlerine liderlik etti. Abdi İbrahim İlaç romatoloji iş birim yöneticiliğini takiben Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye Hematoloji & Nefroloji İş Birim Direktörü olarak göreve başladı.

İlaç sektöründe 17 yıldır satış ve pazarlama yönetimi alanında çalıştı. On farklı terapötik alanda kazandığı satış, pazarlama tecrübesi ile lansman, CSO, lisansör ilişkileri, orijinal, jenerik moleküller ve biyoteknoloji alanlarında tecrübe kazandı. Görevlerini başarıyla yürütmesinin ardından Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye’ye Hematoloji & Nefroloji İş Birimi Direktörü olarak atandı.

Yorum yaz