ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİKADIN SAĞLIĞISOSYAL SORUMLULUK

Organon ve Flat6Labs ile sağlık sektöründe büyük iş birliği

Kendini kadın sağlığı alanını iyileştirmeye adamış global bir sağlık şirketi olan Organon, MENA bölgesinin önde gelen tohum ve erken aşama girişim sermayesi şirketi Flat6Labs ortaklığıyla Kadın Sağlığında İnovasyonu Hızlandırma Programı'nın ikinci döneminin başladığını duyurmaktan heyecan duyurdu. Başlangıç niteliğindeki ilk dönemin başarısı ve bölge genelinde elde edilen olumlu sonuçlar üzerine ikincisi gerçekleştirilecek girişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) bölgesinde kadın sağlığını iyileştirecek çözümlerle dijital sağlık girişimleri güçlendirmeyi amaçlıyor.
Kendini kadın sağlığı alanını iyileştirmeye adamış global bir sağlık şirketi olan Organon, MENA bölgesinin önde gelen tohum ve erken aşama girişim sermayesi şirketi Flat6Labs ortaklığıyla Kadın Sağlığında İnovasyonu Hızlandırma Programı’nın ikinci döneminin başladığını duyurmaktan heyecan duyurdu. Başlangıç niteliğindeki ilk dönemin başarısı ve bölge genelinde elde edilen olumlu sonuçlar üzerine ikincisi gerçekleştirilecek girişim; Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) bölgesinde kadın sağlığını iyileştirecek çözümlerle dijital sağlık girişimleri güçlendirmeyi amaçlıyor.
Organon ve Flat6Labs ortaklığıyla yapılacak “Kadın Sağlığında İnovasyonu Hızlandırma Programı”nın ikinci dönemi “Aile Planlaması”, “Gebelik Planlaması” ve “Kadınların Sağlıklı Yaşamı” olmak üzere 3 temaya odaklanacak. “Aile Planlamasıda kontrollü üreme sağlığı danışmanlığı ve eğitimini geliştiren teknolojiler ile bu konuda geliştirilen araçlar ve seçenekler hakkında farkındalığı artırmak, “Gebelik Planlaması”nda tüp bebek tedavisinde psikolojik destek ve danışmanlık için üretilen çözümler ve “Kadınların Sağlıklı Yaşamı”nda kişisel bakım ve anne bakımı, hastalıkların erken tanısı, menstrüel sağlık alanlarında yenilikler üzerine çalışmalar gerçekleştirilecek.
Bu hızlandırma programının genel amacı, sürdürülebilir ve uzun vadeli çözümler bulmayı amaçlayarak bölgedeki kadınların sağlıklarıyla ilgili karşılaştıkları belirli zorlukları ele almak. Kadının sağlık hizmetlerine erişilebilirliğini iyileştirmeye, bireyleri güçlendirmeye ve genel sağlıklı yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olabilecek dijital çözümlerin belirlenmesi ve desteklenmesi ve nihayetinde belirlenen alanlarda kadın sağlığının geliştirilmesi üzerinde durulacak. Bu yıl gerçekleştirilecek program Kuveyt, Lübnan, Umman, Türkiye, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan ve BAE dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren start-uplar’ı hedefliyor. Bu ülkelerin çoğunda Organon ve Flat6Labs ofisleri yer almakta olup, her iki kuruluşun bu coğrafyalarda yerel ortaklıkları bulunuyor.
Bu ortaklık, seçilen 15 startup’ın büyümesini hızlandırmayı, çeşitli paydaşlarla etkileşim kurmayı ve nihayetinde kadın sağlığı alanındaki mevcut zorlukları ele almaya hazır startup’ları eğitmeyi amaçlıyor. Ayrıca program, sosyal yardım, keşif ve seçim çabalarını güçlendirmek için bilgilendirme oturumları, roadshowlar, pitchathonlar ve web seminerleri gibi sanal ve yerinde topluluk etkinliklerini de içerecek.
Kadın Sağlığında İnovasyonu Hızlandırma Programı’nın ikinci döneminin genişletilmiş içeriği ise şu şekilde:
 – Derinlemesine Eğitim: Start-up’lar, başarılı olmak için gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak iş ve teknik konularda özel eğitimler alacaklar.
– Mentorluk ve Rehberlik: Katılımcılar bu alandaki uzmanlar tarafından sağlanan mentorluklardan yararlanarak yerel ve uluslararası mentorlar, yatırımcılar ve şirketlerin yer aldığı geniş bir ağla bağlantı kuracaklar.
– Paydaşlara Erişim: Start-up’lar, kilit paydaşlara erişim için benzersiz fırsatlara sahip olacak, görünürlüklerini artıracak ve sektör içinde değerli bağlantılar kuracaklar.
– Bölgesel İş Desteği: Bölge genelindeki iş destek ağına erişim sağlanacak ve pazar genişlemesine destek olunacak.
Organon Orta Doğu Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) Lideri Ramy Koussa, programın ikinci dönemiyle ilgili olarak şu yorumda bulundu: “Kadın sağlığına yapılan her bir yatırım, pozitif yatırım getirisi (ROI) sağlamaktadır: Bu bakış açısı ise yatırılan her 1 Amerikan Doları için yaklaşık 3 Amerikan Doları ekonomik büyüme öngörülmektedir. Kadın sağlığının iyileştirilmesine yapılan yatırım, kadınların yaşam kalitesini arttırmakla kalmayıp aynı zamanda işgücünde daha aktif bir rol alarak geçimlerini sağlamalarını da mümkün kılmaktadır. Kadın Sağlığında İnovasyonu Hızlandırma Programı’nın ikinci döneminin başlatılması, MENAT bölgesinde kadın sağlığının geliştirilmesine yönelik süregelen taahhüdümüzde önemli bir kilometre taşına işaret etmektedir. Flat6Labs ile ortaklığımızı derinleştirmekten ve kadınların ihtiyaçlarını dinlemeye devam etmekten, her gün daha iyi ve daha sağlıklı bir yaşamı teşvik eden yenilikçi çözümler belirlemekten heyecan duyuyoruz. Başlayan ikinci dönem, dijital sağlık hizmetleri alanında iş birliğine, yeniliğe ve kadın liderliğindeki girişimlerin güçlendirilmesine yönelik sürekli bağlılığımızın bir kanıtıdır.”
Flat6Labs’in Program Müdürü Yehia Houry, kadın girişimcileri desteklemenin ve kadın sağlık hizmetlerini ilerletmenin önemini vurguladı ve şöyle devam etti: “Kadın Sağlığında İnovasyonu Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemine başlamaktan, kadın sağlığı hizmetlerinin geleceğini şekillendiren girişimcilerin desteğini artırmaktan heyecan duyuyoruz. Bu girişim sadece yenilikle ilgili değil, uzun süreli bir etki yaratmak için görsel zihinleri güçlendirmekle ilgili. Organon ile süregelen ortaklığımız ve bu dönemin gelişen odak noktası, kadın liderliğindeki girişimler için dinamik bir ekosistem geliştirme yönündeki taahhüdümüzü tekrar teyit ediyor. Birlikte, MENAT bölgesindeki kadınların dile getirilmemiş ihtiyaçlarını yansıtarak sağlık hizmetleri alanında devrim yaratmayı hedefliyoruz.”
Hızlandırma programının ilk döneminde öne çıkarak program sonunda kazanan olarak açıklanan üç girişimin dikkate değer başarılarına tanık olduk: Yunanistan ve Lübnan’da Doreen Toutikian ve Elisabeth Milini tarafından kurulan “OMGYNO”, Lübnan’da Sandra Salame tarafından kurulan “Siira” ve Yasmin El Mouallem tarafından BAE’de kurulan “Maternally”. Bu vizyoner şirketler yalnızca yenilik ve mükemmellik sergilemekle kalmayıp, aynı zamanda girişim ekosisteminin ayrılmaz parçaları haline geldiler. Onların paha biçilmez içgörüleri, deneyimleri ve başarıları, yeni girişim grupları için yol gösterici olacak, uzmanlıklarıyla programı zenginleştirecek ve programın sürekli başarısına katkıda bulunacaktır.
Son başvuru tarihi 16 Mayıs 2024 olan Kadın Sağlığında İnovasyonu Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemi ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayarak web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yaz