ETKİNLİKFARKINDALIKHAYVAN SAĞLIĞIİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Boehringer Ingelheim ve KLIVET, Veteriner Hekimler Günü’nü çocuklarla birlikte kutladı 

Boehringer Ingelheim ve Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLIVET) Veteriner Hekimler Günü’nü çocuklarla birlikte kutladı. 
Boehringer Ingelheim ve Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLIVET) Veteriner Hekimler Günü’nü çocuklarla birlikte kutladı. 

Boehringer Ingelheim Türkiye, Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLIVET) iş birliği ile 27 Nisan Veteriner Hekimler Günü kapsamında KidZania’da bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik ile hayvanların sağlıklı bir yaşam sürmelerinde büyük bir role sahip olan veteriner hekimlik mesleğinin önemini vurgulamak ve yeni nesillere bu mesleği tanıtmak hedeflendi. KLİVET Başkanı ve Veteriner Hekim Çağıl Çokcoşkun’un yönetimiyle düzenlenen aktiviteye katılan çocuklar hem veteriner hekimlik mesleğinin detaylarını öğrendiler hem de oyuncak kedi-köpekleri tedavi ederek veteriner hekimliği deneyimleme fırsatını buldular.

Boehringer Ingelheim Türkiye, bugün ve nesiller boyunca insanların ve hayvanların sağlığını, yaşamlarını iyileştirecek ve dönüştürecek çığır açıcı tedaviler geliştirme misyonu ile faaliyetlerini sürdürüyor. Hayvanların ve insanların yaşamlarının birbirine derin ve karmaşık şekillerde bağlı olduğu gerçeği kapsamında şirket, “hayvanlar sağlıklı olduğunda insanların da daha sağlıklı olacağı” bilinciyle çalışmalarını ele alıyor.

Hayvanların sağlıklı bir yaşam sürmelerinde büyük bir role sahip olan veteriner hekimlik mesleğinin önemini vurgulamak, yeni nesillere bu mesleği tanıtmak ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için Boehringer Ingelheim Türkiye, her yıl Nisan ayının son Cumartesi günü kutlanan Veteriner Hekimler Günü’nde çeşitli projelere imza atıyor. Şirket bu yıl, Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLIVET) iş birliği ile KidZania’da Veteriner Hekimler Günü’ne özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlik ile, hayvanların yaşam kalitesini artırma konusunda oldukça önemli olan veteriner hekimlik mesleğini çocuklara daha fazla sevdirmek ve çocukların hayvanlara olan ilgisini artırmak amaçlandı.

Aktiviteye katılan çocuklar, KLİVET Başkanı ve Veteriner Hekim Çağıl Çokcoşkun, Veteriner Hekim Selin Arlı ve Veteriner Hekim Umut Köksal’ın yönetiminde hem veteriner hekimlik mesleğinin detaylarını öğrendiler hem de oyuncak kedi-köpekleri tedavi ederek veteriner hekimliği deneyimleme fırsatını buldular. Uygulamalı etkinlikte, çocuklar ayrıca evcil hayvanların düzenli olarak veteriner hekim ziyaretine götürülmesinin önemi, antiparaziterlerin düzenli olarak uygulanarak kaşınmanın ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi ve hayvanlara nasıl yaklaşılması gerektiği ile ilgili bilgiler de öğrendiler.

Yıl boyunca çocuklar, KidZania içerisinde yer alan Klivet’in önderliğinde Boehringer Ingelheim’in desteği ile hayata geçirilmiş olan Klivet Veteriner Kliniği’ni ziyaret ederek veteriner hekimlik mesleğini eğlenceli bir şekilde öğrenebiliyorlar. 2019 yılında hayata geçirilen alanda, bugüne kadar yaklaşık 150 bin çocuk veteriner hekim olma deneyimi yaşadı.

Yorum yaz