İLAÇ ENDÜSTRİSİSAĞLIK

Karine Labaky, Sanofi Pasteur Türkiye, Levant ve İran Genel Müdürü oldu

Karine Labaky, Sanofi Pasteur Türkiye, Levant ve İran Genel Müdürü oldu

Karine Labaky, Sanofi Pasteur Türkiye, Levant ve İran Genel Müdürü olarak atandı

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Sanofi’nin aşı alanında uzman iş birimi Sanofi Pasteur’ün Türkiye Levant ve İran Genel Müdürlüğü görevine Karine Labaky getirildi. Daha önce aynı görevi yürüten Dr. Emin Turan’ın, Sanofi Indochina Çoklu Ülke Organizasyonu (MCO) Genel İlaçlar Genel Müdürü ve Vietnam Ülke Başkanı olarak atanmasının ardından bayrağı devralan Labaky, İstanbul’da yerleşik olarak Eylül 2020 itibarı ile göreve başladı.

Sanofi Pasteur’e katılmadan önce son olarak, Aralık 2017 – Ağustos 2020 tarihleri arasında Sanofi Levant’ta Genel İlaçlar Genel Müdürü ve Ülke Lideri olarak çalışan Karine Labaky, Mayıs 2013’te Körfez Ülkeleri ve Yemen Ticari Direktörü olarak Sanofi’ye katıldı, ardından Ekim 2014’te Orta Doğu bölgesi Jenerik Ürünler Lideri ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yer alan ve 14 ülkede faaliyet gösteren bir Sanofi şirketi, Global Pharma’da başkan olarak görev yaptı.

Lübnan Saint-Joseph Üniversitesi’nden eczacılık alanında doktora derecesine ve Fransa’daki HEC School of Management’tan pazarlama konusunda işletme yüksek lisansına sahip olan Labaky, kariyerine 2001 yılında Fransa’da Aventis ürün müdürü olarak başladı. Daha sonra Dubai’deki Servier Laboratories bünyesinde birden çok ülkede pazarlama ve proje yönetimi alanlarında görev aldı. Karine Labaky Sanofi kariyeri öncesinde 2008-2013 yılları arasında Servier Laboratories Gulf organizasyonunu genel müdür olarak yönetti.