HASTANEÖDÜLLERSAĞLIK

Memorial, Social Media Awards Turkey 2020’de altın aldı

Memorial, Social Media Awards Turkey 2020'de altın aldı

Memorial’a 3. Kez Sosyal Medyada Altın Ödül 

Social Media Awards Turkey 2020’nin sağlık kategorisinde “Altın Ödül”ün sahibi, üçüncü kez Memorial Sağlık Grubu oldu.

Social Media Awards Turkey, tüm sektörlerden markalar ve ajansların yıl boyunca sosyal medya performanslarını, tamamen tarafsız ve objektif verilere dayalı olarak ölçen bir ödül olma özelliği taşıyor. Memorial Sağlık Grubu da ‘sağlık’ kategorisinde, üç yıl üst üste “Altın Ödül” alarak bu büyük başarıya imza attı.

Bizim için büyük bir onur

Memorial’ın kurulduğu günden bu yana, toplumu sağlık konusunda bilinçlendirme misyonu ile hizmet sunduğunu dile getiren Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç: “Sosyal medyada altın ödülü üçüncü kez almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bizim için büyük bir onur. Topluma bilgi aktarımında sosyal medyanın çok önemli bir araç olduğu gerçeğinden hareketle, bu kanalları en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz” dedi.

Memorial, Social Media Awards Turkey 2020'de altın aldı
Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç

Tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu süreçte, sosyal medyanın öneminin daha da arttığına dikkat çeken Uğur Genç şöyle devam etti: “Aralarında çok değerli doktorlar ve sağlık çalışanlarının da olduğu binlerce canımızı kaybettiğimiz, dünyadaki yıkıcı etkileri nedeniyle halen büyük bir mücadele içinde olduğumuz pandemi döneminde sosyal medyanın öneminin bir kez daha altı çizilmiş oldu. Toplum sağlığı bilinci ile tüm sosyal medya mecralarımızdan, hastalarımıza henüz COVID-19’un ülkemizde görülmediği tarihlerden bu yana düzenli bilgilendirmeler yapıyor, korunma yollarını sürekli vurguluyor ve sağlık ihtiyaçlarınızı ertelemeyin diyoruz. Virüsün etkinliği gösterdiği şu dönemde de hem COVID’den korunma yöntemleri hem de test sistemleri hakkındaki bilgilendirmelerimize devam ediyoruz. Bu çetin savaşta halkımızın yanında olmak, üzerimize düşeni yapmak ve geniş kitlelere ulaşmak çok önemli… Bu ödülün de, paylaştığımız sağlıklı yaşam bilgilerinin doğru noktalara ulaştığının bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Tüm takipçilerimize, ilgi ve destekleri için teşekkür ediyoruz.”

Social Media Awards Turkey 2020

Social Media Awards Turkey yarışması; Jüri Ödülleri, SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri ve Grand Prix olmak üzere üç temel bölümden oluşuyor. SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri ise 50’ye yakın sektörde toplam 46 binden fazla sosyal medya hesabının bir yıllık performansını ölçümleyerek, en başarılı markaları belirliyor. Tamamen veriye dayalı performans ölçümlemeleriyle dağıtılan ödüller, BoomSonar’ın sosyal medya marka ölçümleme ve puanlama sistemi SocialBrands sıralamalarına dayanıyor. SocialBrands’in aralarında toplam etkileşim sayısı, hayran sayısı, hayran artışı, performans istikrarı, etkileşimlerin iletilere göre dağılımı, etkileşim oranları, farklı ileti türlerinin kullanım oranları, sektörel performans, hashtag ile mention kullanımı ve sayfa bilgileri gibi toplamda 30’dan fazla kriter içeren algoritmayla hazırlanan sıralama, tamamen veriye dayalı ve istatistiksel bir ölçümleme sunuyor.