İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Ercan Kıvanç, Gensenta Üretim Direktörü oldu

Gensenta Üretim Direktörü görevine üretim alanında uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip olan Ercan Kıvanç getirildi. Kıvanç, 26 Ekim 2020 tarihinde yeni görevine başladı.

GENSENTA ÜRETİM DİREKTÖRÜ ERCAN KIVANÇ OLDU

Gensenta Üretim Direktörü görevine üretim alanında uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip olan Ercan Kıvanç getirildi. Kıvanç, 26 Ekim 2020 tarihinde yeni görevine başladı.

İlaç sektöründe Abdi İbrahim, Roche, DSM ve Bayer İlaç’ta çalışmış olan Ercan Kıvanç, Gensenta’ya üretim direktörü olarak katıldı. 26 Ekim’de yeni görevine başlayan Kıvanç, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Kıvanç, Novartis İlaç Teknik Operasyonlar’da 2016-2017 yıllarında üretim müdürü, 2017-2019 yıllarında fabrika direktörü, 2019-2020 yıllarında teknik operasyonlar katı formlar operasyonel mükemmeliyet direktörü olarak görev yapmıştır. Kıvanç, yeni görevinde Gensenta Yenibosna üretim operasyonlarından sorumlu olacak.

Amgen hakkında

Amgen, insan sağlığına yönelik yenilikçi tedavileri geliştirerek, üretip pazara sunarak ciddi hastalıklar yaşayan hastalar için biyolojinin potansiyelini açığa çıkarma kararlılığıyla hareket etmektedir. Bu yaklaşım, hastalığın karmaşık yönlerini çözmek ve insan biyolojisinin temellerini anlamak için gelişmiş insan genetiği gibi araçlar kullanarak başlar. Amgen, henüz karşılanmayan tıbbi ihtiyaçların bulunduğu alanlara odaklanmaktadır. Sağlıklı sonuçları geliştiren ve insan yaşamını ciddi oranda iyileştiren çözümler bulmak için biyolojik üretim alanındaki uzmanlığından yararlanmaktadır. 1980’den bu yana biyoteknoloji alanında bir öncüdür. Amgen, dünyanın en büyük bağımsız biyoteknoloji şirketi haline gelerek dünya çapında milyonlarca hastaya ulaşmıştır ve çığır açma potansiyeline sahip ilaçlar geliştirmeyi sürdürmektedir.

2010’da İstanbul merkez ofisini açan Amgen, 2012 yılında ise Türkiye’nin öncü ilaç şirketlerinden olan ve ilk biyobenzer üreticileri arasında yer alan yaklaşık 95 yıllık geçmişe sahip Mustafa Nevzat İlaç‘ı, yeni kimliği ile Gensenta’yı satın alarak sağlık alanındaki en büyük yabancı yatırımcı ünvanını kazanmış, Türkiye, Afrika ve Ortadoğu bölgesinde önemli bir güç haline gelmiştir.

Yorum yaz