SAĞLIKSTKTOPLUM SAĞLIĞI

Pandemi gölgesinde onkoloji hangi değişimlere sahne oldu?

Pandemi gölgesinde onkolojide neler değişti?

TÜRK TIBBİ ONKOLOJİ DERNEĞİ SANAL KONGRESİ BAŞLADI…

Dünyada ve ülkemizde kanser konusunda yaşanan gelişmeler, bu gelişmelerin uygulama alanındaki etkileri vb. önemli başlıklar, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği (TTOD) tarafından 12-15 Kasım 2020 tarihleri arasında online platformda “Pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında onkolojide neler değişti?” başlığıyla gerçekleştirilecek Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Sanal Kongresi’nde ele alınacak.

Günümüzde onkoloji alanında gelişmeler baş döndürücü hızla yaşanmakla birlikte kanser hala ciddi bir sağlık sorunu olma özelliğini sürdürmektedir. Kanser hastalığı tedavisinin hasta odaklı olarak gerçekleştirilmesi yolunda oluşan yeni bilgiler, alanında söz sahibi bilim insanları tarafından katılımcılarla paylaşılacak.

TTOD PANDEMİ DÖNEMİNDE NELER YAPTI?

Kongrenin başlangıcında düzenlenen basın toplantısında pek çok konu ele alındı. Dernek faaliyetleri de bu konulardan birisi oldu.

TTOD Covid-19 Pandemisi Danışma Kurulu kuruldu.

TTOD tarafından, üyelerine Covid-19 önleyici ekipman desteği sağlandı.

Gerek hekimler, gerekse hastalarımız ve hasta yakınlarımız için kısa bilgilendirme videoları ve görseller hazırlandı. Bunlar oldukça faydalı oldu.

Covid-19 Pandemisi Danışma Kurulu tarafından, kanser hastası ve hasta yakınlarına yönelik el broşürleri hazırlandı.

Basın ve sosyal medya kanalları ile pandemi döneminde kanser hastalarının tedavilerinin aksatılmaması konusunda çeşitli yayınlar yapıldı, hastalara çağrıda bulunuldu.

Covid-19 salgını mücadelesiyle ilgili, onkoloji hastalarına yaklaşım ve tedavi yöntemleri hakkında Onkoloji Hastaları Danışma Kurulu oluşturuldu.

VİRÜSTEN KAÇARKEN KANSERE YAKALANMAYIN

Düzenlenen basın toplantısında; TTOD tarafından çok önemli bir uyarıda da bulunuldu.

Covid-19 salgını nedeniyle insanlar virüs belirtileri yaşamadıkça hastanelere gitmiyor ya da erteliyor. Hastanelerin normal  polikliniklerinde başvurularda düşüş gözlemledik, bu nedenle kanserde erken tanı şansının da azaldığını söyleyebiliriz. Hastanelerde bütün önlemler alınmış durumdadır, vatandaşlarımızı tereddüt etmeden şikayetleri olduğunda başvurmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

Yorum yaz