İLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASI

Viatris, Mylan ve Upjohn’un birleşmesiyle kuruldu

Viatris, Mylan ve Upjohn'un birleşmesiyle kuruldu

BÜYÜK GÜN 16 KASIM…

Viatris Inc, dünyanın değişen sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için konumlandırılmış yeni bir tür sağlık şirketi olarak hizmete giriyor. Mylan ve Pfizer’in bir divizyonu olan Upjohn’un birleşmesiyle kurulan şirket ilaca erişime ve iyileştirilmiş tedavi sonuçlarına odaklanıyor.

Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS), Mylan N.V. ve Pfizer’in bir divizyonu olan Upjohn’un başarılı bir şekilde birleşmesinin ardından bu hafta kuruldu. Birbirini tamamlayan bu iki şirketi birleştiren Viatris, 165’ten fazla ülke ve bölgedeki hastalara yüksek kaliteli ilaçlar sunmak için bilim, üretim ve dağıtım alanlarında uzmanlığa ve kanıtlanmış ruhsatlandırma, medikal ve ticari yetkinliklere sahip bir şirket olarak konumlanıyor.

Viatris, misyonu “Hangi coğrafi konum veya durumda olursa olsunlar hastaların ilaçlara erişmelerini mümkün kılmak, hastaları sağlığına kavuşturmak için sorumlu, sürdürülebilir süreçler ve yenilikçi çözümler geliştirmek, insanları ürün ve hizmetlerle buluşturmak için kolektif uzmanlığından yararlanmak yoluyla, tüm dünyada insanların hayatlarının her döneminde daha sağlıklı yaşamalarını sağlamak” olan yeni bir tür sağlık şirketidir.

Lansman günü 16 Kasım 2020

Viatris Yönetim Kurulu Başkanı Robert J. Coury; “16 Kasım 2020 itibariyle dünyanın her yerinde hastaların ve sağlık sistemlerinin yüksek kaliteli ilaçlara daha etkin bir şekilde erişmelerini sağlamak üzere gereken büyüklüğe ve derinliğe sahip küresel bir şirket kurmak için, on yıldan fazla süren stratejik, düşünülmüş bir çalışmanın sonucu olan Viatris’in lansmanını kutluyoruz. Viatris’in önündeki fırsatlardan ve hastalarımızdan çalışanlarımıza, müşterilerimizden hissedarlarımıza kadar her paydaşımız için yaratmasını beklediğimiz değerden son derece eminim” diyor.

Küresel bir şirket

Viatris CEO’su Michael Goettler şunları söylüyor: “Deneyimli ve çeşitlilik içeren bir yönetim ekibi, güçlü bir finansal profil ve benzersiz bir küresel altyapı ile donatılmış yolculuğumuza başlıyoruz. Çalışanlarımızla birlikte, Viatris’in tüm dünyada insanların hayatlarının her döneminde daha sağlıklı yaşamalarına yardımcı olma misyonu etrafında birleşiyor ve performans odaklı, son derece ilgi çekici ve kapsayıcı bir kültür oluşturuyoruz. Küresel altyapımız ve erişimimiz, dünyanın her yerinden insanların ilaca erişimini artırmak için oluşturuldu. Küresel Sağlık Hizmeti Geçidi (Global Healthcare Gateway™) aracılığıyla potansiyel ortaklara hazır erişim fırsatı sunuyor, Viatris’i dünya genelindeki pazarlara, müşterilere ve hastalara ulaştırarak, gerçek bir Tercih Edilen İş Ortağı (Partner of Choice™) yapıyoruz. Viatris’i oluşturmak için bir araya geldiğimiz için, hemen yeni şirketin hastalara, hissedarlara, müşterilere ve diğer paydaşlara sürdürülebilir değer sunmak için en iyi şekilde yapılandırılmasını ve verimli bir şekilde kaynaklanmasını sağlamaya başlayacağız.”

Bilimsel, ruhsat, üretim ve tedarik zinciri yetenekleriyle öne çıkacak

Viatris Başkanı Rajiv Malik konuyla ilgili şunları söylüyor: “Sağlık hizmetlerine erişimi artırma ve karşılanmamış ihtiyaçları karşılama konusundaki benzersiz konumumuz, pazarlar ve kanallar genelinde ticari erişimimizin yanı sıra sınıfının en iyisi bilimsel, ruhsat, üretim ve tedarik zinciri yeteneklerimize dayanmaktadır. Yaptığımız her şeyde kaliteye olan kalıcı ve kararlı bağlılığımız, önceki şirketlerimizin ayırt edici bir özelliğidir. Birleşmiş ticari yetkinliklerimizin ve coğrafyalar arasındaki çeşitli portföyümüzün, daha fazla müşteriye ve hastaya ulaşma becerimizi güçlendirmemizi sağlayacağına inanıyoruz. Erişim ve sağlığın önündeki engellerin azaltılmasına yardımcı olan ve dünya genelinde hastalar, aileler ve topluluklar üzerinde kalıcı, olumlu bir etki bırakma potansiyeline sahip stratejik ortaklıklar kurmak için bu gelişmiş güçlerden yararlanmayı umuyoruz.”

Mali disiplini önemsiyoruz

Viatris CFO (Mali İşler Müdürü Finans Grubu Başkanı) Sanjeev Narula ise şunları söylüyor: “Mali disiplin yoluyla, insanların daha uzun, daha sağlıklı yaşamasına yardımcı olmak için yeni fırsatlara kapı açmayı umuyoruz. Şubat sonu ya da mart başında, Viatris’in izleyeceği yol haritasını ana hatlarıyla açıklayacağımız Yatırımcı Günü’müzü dört gözle bekliyoruz.”

Viatris, önemli bir küresel yeniden yapılandırma programı başlatıyor. Şirket şu anda belirli parametrelerini tanımlama sürecinde. Planlar tamamlanırken bu programla ilgili diğer ayrıntıların bu yılın sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Genişletilmiş programın temel faaliyetlerinin, şirketin maliyet tabanını azaltması bekleniyor.

Mylan ve Upjohn birleşmesi 29 Temmuz 2019’da duyuruldu. Son düzenleme izni ABD Federal Ticaret Komisyonu’ndan 30 Ekim 2020’de alındı. Viatris, 17 Kasım 2020’nin başlangıcında, Nasdaq’da VTRS borsa kodu altında normal ticaretine başladı. Türkiye’de iki şirketin entegrasyon süreci ilerleyen dönemde gerçekleşecektir..

 

Yorum yaz