BİR KONU BİR KONUKFARKINDALIKSAĞLIKTOPLUM SAĞLIĞI

Kanseri yendi; Youtube kanalı açtı!

Kanseri yendi; Youtube kanalı açtı!

BEGÜM TEZEL YOUTUBE PAYLAŞIMLARIYLA UMUT OLUYOR…

Gençti; güzeldi… Hayatında her şey yolundaydı. İyi bir eşi, iyi bir de işi vardı. Ta ki 32 yaşında; evre 4 kolon kanseri teşhisi konana kadar.

Tam 4 yıldır kanserle savaşıyor Begüm Tezel. Kanser bir geldi; bir gitti, tam 6 kez nüksetti, metastazlar yaptı ama o yılmadı; savaştı… Savaştı ve kanseri yendi. Şimdi “Kanserinasilyendim” hesaplarında Instagram paylaşımları ve Youtube videolarıyla kanser hastalarına umut oluyor Begüm. Hayat dolu, umut dolu, sağlık dolu…

Kanserinasilyendim Instagram hesabında ilk postunu şöyle paylaşmış: “Merhabalar, ben Begüm Tezel. Hayatımda her şey yolunda gidiyor derken 32 yaşında 4. Evre kolon kanseri olduğumu öğrendim. En başında dünya başıma yıkılmış gibi gelse de, uzun bir süredir hayattan kopmadan normal hayatıma devam etmeye çalışıyorum. Neredeyse hiç ara vermeden 4 yıldır kemoterapiye devam etmeme rağmen 6 farklı metastazla kanser geri döndü… Bu süreçte çok şey öğrendim. Özellikle kanser hastaları ve yakınları ile deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Birilerine umut olmak umuduyla.”

Kanseri yendi; Youtube kanalı açtı! Kanserinasilyendim!
Begüm’ün hikayesi hastane odasında her şeyden habersiz başlar…

İkinci postunda hikayesini anlatmaya başlıyor: “Aralık 2016… Şiddetli karın ağrısıyla gittiğim hastanede bir şeylerin garip olduğu anlaşılınca beni hemen hastaneye yatırdılar. Benim açımdan ağrı dışında bir sorun olmadığından bilgisayarımı açıp ortamı ofise çevirip hemen çalışmaya başlamıştım. Biraz işkolik olduğumu herkes bilir… Aslında vücudum sinyal vermiş ama ben anlamamışım.”

Begüm Tezel; 4 yıldır verdiği mücadeleyi, iyi yanlarıyla, kötü yanlarıyla ama her şeyden önemlisi umut dolu bir şekilde, kare kare anlatıyor. Bunu yaparken tek amacı başka hastalara umut olmak. Kolay değil, evre 4’ten dönmüş bir savaşçı Begüm. Bu sayede, yaşadıkları aynı zamanda bir belgesel niteliğinde hepimize ışık tutuyor. Çok şey öğreniyoruz. İşine olan aşkını, hayata nasıl tutunduğunu, ailesiyle ve arkadaşlarıyla kenetlenmesini, hep paylaşımlarından, videolarından öğreniyoruz. Ameliyattan çıktığında neler yaşamış, hastane odasına kuaförü nasıl gelmiş, tedavi sonrasında en sevdiği lansmanını nasıl yapmış, sizler de merak ediyor musunuz?

Sonrasını sizlere bırakıyoruz. Eğer Begüm’ün hikayesini merak ediyorsanız siz de hesaplarını takip edebilirsiniz:

Instagram: https://www.instagram.com/kanserinasilyendim/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UClQb_aGvLOLU20h5TMq8AfA

 

Yorum yaz