İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Zafer Saltoğlu Pfizer Türkiye Aşı İş Birimi Lideri oldu

Zafer Saltoğlu Pfizer Türkiye’nin Aşı İş Birimi Lideri oldu

PFIZER’DE ÜST DÜZEY ATAMA…

Pfizer ailesine 2013 yılında Doğu Avrupa, Rusya, Hindistan ve Türkiye’den sorumlu kıdemli bölgesel ürün müdürü olarak katılan Zafer Saltoğlu, yeni görevinde Güney Doğu Avrupa Aşı Liderlik Takımı’nın ve Türkiye Liderlik Ekibi’nin bir parçası olacak.

Zafer Saltoğlu, Galatasaray Lisesi’nin ardından Sabancı Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu, Koç Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. 2013 yılında Doğu Avrupa, Rusya, Hindistan ve Türkiye’den sorumlu kıdemli bölgesel ürün müdürü olarak Pfizer’e katılan Saltoğlu, 2014 yılından itibaren Paris’te yerleşik olarak çalışarak Aşı İş Birimi’nde artan sorumluluklar aldı ve özellikle Avrupa’da ticari strateji gelişimine büyük katkı sağladı. Müşteri stratejileri direktörü olarak Uluslararası Gelişmiş Pazarlar (IDM) bölgesi için kanal ve büyüme stratejileri geliştiren Müşteri Stratejileri Ekibi’ne liderlik etti. Pfizer’deki kariyerinde pnömokok aşısından sorumlu kıdemli direktör sorumluluğunu da üstelenen Zafer Saltoğlu, pediatrik ve erişkin portföyleri için önemli başarılar sağlayan bölgesel pazarlama ekiplerini yönetti.

2018 yılından itibaren Pfizer Danimarka, Norveç ve İzlanda Aşı İş Birimi Lideri olarak görev yapan Zafer Saltoğlu, Pfizer’e katılmadan önce sektörün farklı firmalarında başarılı birçok çalışmaya liderlik etti. Saltoğlu Kasım 2020 tarihi itibariyle Türkiye Aşı İş Birimi Lideri olarak görevine devam ediyor.

Pfizer hakkında

Pfizer, 170 yıldır “hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler” hedefiyle çalışmakta olan bir firma. Bugünün ilaç endüstrisinde yenilikçi ve yüksek teknolojili yaklaşımlarla yeni tedavilere odaklanarak çalışmakta. Pfizer, bir yandan dünyanın en yaygın kullanılan temel sağlık ürünlerini üretip ilaç ve aşılarıyla sağlığın korunmasına katkı sağlıyor. Diğer yandan geleceği şekillendirecek ve hastaların en yüksek faydayı sağlayabileceği tedaviler üzerinde araştırmalar yürütmekte. Pfizer’de kanser, kardiyovasküler hastalıklar gibi evrensel sağlık sorunlarına karşı tedaviler geliştirilirken, çok nadir görülen hastalıklara karşı mücadele için çalışılmaktadır. Üniversiteler, dernekler ve kamu ile yaptığı ortak çalışmalarla iş, yatırım ve inovasyon ortamına katkı sağlanmaktadır. Pfizer, 1957 yılından bu yana Türkiye’de kesintisiz üretim yapan ve ülkemize yüksek teknoloji transfer eden yerli üreticidir. Yıllar içinde geliştirdiği üretim kapasitesi ve devam eden ürün transferlerinin de tamamlanması ile birlikte aşı dahil, yerli üretim ürünlerini birkaç yıl içinde hacim bazında %90’a çıkarmayı hedefliyor.

 

Yorum yaz