İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Ayşe Bozkurt Özgüven, Astellas Pazara Erişim ve Resmi İlişkiler Direktörü oldu

Ayşe Bozkurt Özgüven, Astellas Pazara Erişim ve Resmi İlişkiler Direktörü oldu

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

ASTELLAS İLAÇ TÜRKİYE’DE ÖNEMLİ ATAMALAR

Hastaların geleceğini değiştiren ve “karşılanmamış ihtiyaçlara yönelik” ilaçlar üretmeye odaklanan Astellas İlaç’ın yönetim ekibinde önemli atamalar gerçekleşti. Astellas İlaç Türkiye Pazarlama Direktörü Ayçın Oğuz, Satış Direktörü olarak atanırken; Nilay Süoğlu Astellas İlaç Türkiye’nin yeni Pazarlama Direktörü oldu. Kıdemli İlaç Güvenliliği Müdürü olarak görev yapan Sanem Karan Duran, Türkiye Etik ve Uyum Direktörlüğüne terfi ederken; Pazara Erişim ve Resmi İlişkiler departmanına liderlik eden Ayşe Bozkurt Özgüven, yönetim ekibine katılarak Astellas İlaç Türkiye Pazara Erişim ve Resmi İlişkiler Direktörü oldu.

Ayşe Bozkurt Özgüven, Astellas İlaç Türkiye Yönetim Ekibi’ne katıldı 

2011 yılından bu yana Astellas İlaç Türkiye Pazara Erişim ve Resmi İlişkiler Departmanı’na liderlik eden Ayşe Bozkurt Özgüven, pazara erişim ve resmi ilişkiler direktörü olarak atanarak Astellas İlaç Türkiye Yönetim Ekibi’nin yeni üyesi oldu.

İlaç sektöründe 15 yıllık başarılı bir kariyeri olan Ayşe Bozkurt Özgüven, daha önce Abdi İbrahim ve Baxter gibi ilaç şirketlerinde farklı görevler yaptı. İTÜ Kimya Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği’nden mezun olan Özgüven, Marmara Üniversitesi’nde farmasötik kimya ve sağlık bilimleri alanında yüksek lisans derecesine sahiptir.

Astellas hakkında

Astellas İlaç, inovatif bilimi hastalar için değere dönüştürmek amacıyla sağlıkta değişimin ön saflarında yer alan küresel bir ilaç şirketidir. Astellas, 1894 yılında kurulan Fujisawa ile 1923 yılında kurulan Yamanouchi şirketlerinin 2005 yılında birleşmesiyle kurulmuştur. Şirketin genel merkezi Japonya’dadır ve dünya çapında 70’ten fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Astellas Türkiye’de, faaliyete başladığı 2008 yılından bu yana kararlı bir şekilde büyümektedir. Dünya genelinde 16.000’den fazla çalışanı olan Astellas, Türkiye’de Onkoloji, Transplantasyon, Üroloji ve Enfeksiyon Hastalıkları alanlarında tedavi seçenekleri sunmaktadır. Astellas, Türkiye’deki hastaların bu tedavi alanlarında yer alan tüm mevcut ve inovatif ürünlere erişim sağlamalarını amaçlamaktadır.

Yorum yaz