İLAÇ ENDÜSTRİSİKLİNİK ÇALIŞMALAR

MSD Türkiye’den klinik araştırmalarda üniversite ile iş birliği

MSD Türkiye; klinik araştırmalar alanında yürütülecek çalışmalarda İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile bilimsel bir iş birliği için imza attı.

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı Fikirler

MSD KLİNİK ARAŞTIRMALARI ÇOK ÖNEMSİYOR

Güçlü portföyü ile 130 yılı aşkın süredir dünyanın en zorlu hastalıkları için ilaç ve aşılar geliştirerek yaşam için keşfeden MSD, farklı üniversitelerle gerçekleştirdiği iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. MSD Türkiye, daha önce Ege Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi ile başarılı iş birlikleri yapmıştı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile de onkoloji, diyabet ve aşı alanları öncelikli olmak üzere, klinik araştırmalar alanında bilimsel iş birliği için bir araya geldi.

MSD Türkiye; klinik araştırmalar alanında yürütülecek çalışmalarda İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile bilimsel bir iş birliği için imza attı. Toplantıya İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, MSD Türkiye Genel Müdürü Gözde Güllüoğlu, MSD Türkiye, Orta Doğu ve Mısır Klinik Araştırmalar Direktörü Betül Erdoğan katıldılar.

MSD olarak her türlü desteğe hazırız

MSD Türkiye Genel Müdürü Gözde Güllüoğlu toplantıda bir konuşma yaptı. Güllüoğlu: “İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile; onkoloji, diyabet ve aşı alanları öncelikli olmak üzere yürütülecek klinik çalışmalarda bilimsel iş birliğine imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Klinik araştırmalar alanında gerçekleştireceğimiz bu proje ile hastaların ve hekimlerin yenilikçi tedavilere ve aşılara erken erişimini sağlama; aynı zamanda ilaç ve aşı geliştirmenin artmasıyla Türkiye’nin ilaç keşfi için gereken araştırma ve geliştirme yapısını güçlendirmeye yönelik rekabetçiliğin artmasına katkıda bulunmak en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. MSD olarak, ülkemizde klinik çalışmaların doğru zemine oturtulabilmesine destek olmak için her türlü katkıyı vermeye, tüm bilgi ve tecrübemizi aktarmaya hazırız. Toplumumuzun daha sağlıklı bir yaşam sürmesi ve yenilikçi tedavilere daha erken ulaşabilmesi adına gerçekleştireceğimiz bu yeni iş birliğimizin sonuçlarını en kısa sürede almaya başlayacağımıza inancım tam” dedi.

Ülkemizin potansiyeline katkı oluşturmak en büyük arzumuz

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, her iki güzide kurumun da klinik araştırmalar konusunda önemli başarıları bulunduğunu belirterek, “Bugün itibariyla başlattığımız bu yeni iş birliği, ülkemiz sağlık camiasına yeni ufuklar açacaktır. Ülkemiz, klinik araştırmalara daha çok katkı yapabilecek, yatırım çekebilecek ve yenilikçi tedavileri insanlara ulaştırırken öncü rol oynayabilecek bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyele katkı oluşturmak en büyük arzumuz” dedi.

Gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili olarak MSD Türkiye, Ortadoğu ve Mısır Klinik Araştırmalar Direktörü Betül Erdoğan şunları söyledi: “İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve MSD Türkiye olarak gerçekleştirdiğimiz bu bilimsel iş birliği ile Türkiye’nin yeni ilaç ve aşı geliştirilmesine katkısının artmasını, artan klinik araştırma katılımı ile yüksek sayıda gönüllünün tedaviye ve aşılara erken erişiminin sağlanmasını ve yüksek kalitede verinin üretilmesini hedefliyoruz.”

Yorum yaz