İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Türkiye, Menarini’nin bölgesel yönetim merkezi oldu!

Medikal, Kreatif, Teknolojik, Sağlıklı FikirlerİTALYAN MENARINI GROUP ORTADOĞU VE AFRİKA BÖLGESİNİ YÖNETMEK İÇİN TÜRKİYE’Yİ MERKEZ SEÇTİ

Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgelerinin yönetim merkezi olarak İstanbul’u seçen İtalya’nın en büyük ilaç firması Menarini Group, bölgede 1 milyardan fazla insana sağlık hizmeti sağlıyor. 2020 yılını değerlendiren Menarini Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Uğur Bingöl, Menarini’nin Türkiye’yi bölgesel yönetim merkezi olarak seçmesini ve önümüzdeki dönem için hedeflerini paylaştı. 

İtalya’nın en önde gelen ilaç şirketi Menarini, Türkiye’yi bölgesel merkez olarak konumlayarak İstanbul’dan Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesini yönetme kararı aldı. Bu karar ile Menarini, Türkiye’den 3 kıtada 36 ülkeyi yönetecek. 1886 yılında Napoli’de kurulan Menarini, dünya çapında 140 ülkede 17.000’den fazla çalışanıyla ilaçtan, teşhise, medikal estetikten, tüketici sağlığına kadar geniş bir alanda sağlık çözümleri sunmakta. İtalya’nın en büyük ilaç firması olan Menarini, 2001 yılında Türkiye’nin ilk ilaç firması İ.E. Ulagay’ı satın alarak Türk sağlık sektörüne girdi.

Türkiye sağlık alanında güçlü bir potansiyele sahip

Türkiye’nin bölge merkezi konumunu ve 2020 yılını değerlendiren Menarini Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Genel Müdürü Uğur Bingöl, Türkiye’nin sağlık alanında sahip olduğu güçlü potansiyeli vurguladı. Bingöl, “Ülkemiz Avrupa, Avrasya, Ortadoğu ve Afrika arasında farklı bölgelerin, kültürlerin ve ticari faaliyetlerin buluştuğu stratejik bir lokasyonda. Tarihi olarak bu bölgedeki ülkelerle sarsılmaz bağlarımız, ortak bir kültürümüz, ticari bir birlikteliğimiz var. Son yıllarda özellikle altyapı ve lojistik alanlarında yapılan yatırımlarla da Türkiye pek çok sektör için önemli pazarlara açılan güçlü bir kapı olmanın ötesine geçti. Ülkemiz bugün farklı bölgelerin ticari güzergahı olma noktasında da önemli bir yere sahip” dedi.

3 kıtada 36 ülkeyi Türkiye’den yönetiyor

Bingöl, “Türkiye, bölgesinde ilaç sektörü için büyük bir cazibe merkezi olma potansiyeli taşıyor. Türkiye’nin Menarini Group bölgesel merkezi olarak konumlanması, ülkemize ve insanımıza olan güvenin ve Türkiye’deki çalışanların başarısının en büyük göstergesidir. Bugün İstanbul’dan, 3 kıtada 36 ülkedeki operasyonları yönetiyoruz. Ülkemizin yönetim merkezi olmasıyla, Türkiye’nin ilaç sanayinde sahip olduğu yüksek standartları sınırlarımızın ötesine taşıma fırsatına sahip olduk” dedi.

Bingöl: Ürünlerimizin %95’inden fazlasını Türkiye’de üretiyoruz

Menarini Türkiye’nin satışını yaptığı ürünlerinin tamamına yakınını lokal olarak ürettiğini vurgulayan Uğur Bingöl, “Yıllık 100 milyon kutuyu aşan üretimimizle neredeyse Türkiye’deki her haneye giriyoruz. Türkiye’de 1000’e yakın çalışanımızla yönettiğimiz bölgedeki 1 milyardan fazla insanı sağlıklı yarınlarla buluşturmak amacıyla çalışıyoruz.”

“Ülkemiz adına taşıdığımız bu büyük sorumluluğu layıkıyla yerine getirmenin gururunu duyuyorum. Türkiye’nin ilaç sektöründe kutu satışı sıralamasında 6.sırada yer alan Menarini Türkiye olarak, bölgesel merkez olmanın avantajıyla, ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye ekonomisine değer katmayı hedefliyoruz” dedi.

Menarini Türkiye son 7 yıldır aralıksız büyümesini sürdürdü

2020 yılını değerlendiren ve 2021 yılı hedeflerini anlatan Bingöl, “2020 yılında hedefimizin üzerinde bir satış hacmine ulaştık ve son 7 yıldır aralıksız büyümemizi sürdürdük. Son 7 yıldır lokal üretimlerimizle Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilaç firmaları arasındayız. Bundan sonra da sürdürülebilir ve emin adımlarla ilerleyerek, insan sağlığına ve Türkiye’ye daha büyük katkı yapmayı hedefliyoruz. Bütün bu hedeflerimizin gerisinde, her biri kendi alanının lideri, yetişmiş ve yetkin bir ekibimiz var. İnanıyorum ki böyle sağlam bir ekiple Menarini Türkiye olarak sağlık için çok daha fazlasını yapacağız” dedi.

Önümüzdeki dönemde yatırımlara odaklanacaklarını vurgulayan Bingöl, “Daha fazla yatırımla hastalarımıza farklı ve yenilikçi alanlarda da tedavi ulaştırabilmeyi hedefliyoruz. Uluslararası kalitedeki portföyümüz ve insan sağlığında fark yaratacak projelerimizi daha da geliştirme ve çeşitlendirme hedefinde sağlam adımlarla ilerliyoruz. Farklı coğrafyalarda yeni iş birliği ve yeni iş ortaklığı fırsatları yaratmak en büyük arzumuz” dedi.

Yorum yaz