SAĞLIK TEKNOLOJİLERİTEKNOLOJİ

Pandemiyle ivme kazanan teletıp hizmetleri devrim gibi!

Bulutklinik, hastalar ve doktorları web üzerinden ve mobil uygulamadan bir araya getirerek temel sağlık hizmetlerinin alınabilmesini sağlıyor

PANDEMİ SÜRECİNDE SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİMDE TELETIP DEVRİMİ

Pandemi sürecinde hastane imkanlarının Covid-19 dışındaki sağlık hizmetlerine yetersiz kalması ve hastaların da tedbir amaçlı olarak bu sağlık tesislerinden uzak durma eğiliminde olması sonucu ön plana çıkan teletıp hizmetine ilgi her geçen gün artıyor.

Teletıp alanında 2016 yılından beri faaliyet gösteren Bulutklinik’ten 2020 yılı başında hizmet alan klinik sayısı 2000 iken bu sayı 2021 yılının ilk çeyreği bitmeden 4.350’ye yükseldi. 2020 yılı başında Bulutklinik’e kayıtlı hasta sayısı 345 bin iken bu sayı 2021 yılının ilk çeyreği bitmeden 925 bine ulaştı. Bulutklinik, hastalar ve doktorları web üzerinden ve mobil uygulamadan bir araya getirerek temel sağlık hizmetlerinin alınabilmesini sağlarken, bu sayede sağlık hizmeti almak isteyenler de bulaş riskini minimuma indirip; zamandan da tasarruf sağladı.

Bulutklinik Kurucu Ortağı Ali Hulusi Ölmez bu konu ile ilgili, “Pandemi sürecinde birçok alışkanlığımızı kökten değiştirirken sağlık hizmetleri süreçlerinde de değişiklikler olması kaçınılmazdı. Bu noktada 2016 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Bulutklinik’te daha önce ülkemizde yaygın olmayan online muayene hizmetinin altyapısını hastalarımıza ve doktorlarımıza sunduk. 2021 yılı ilk çeyreği itibariyle mevcut rakamlarımıza baktığımızda Bulutklinik’in kullanım oranlarında çok ciddi bir talep artışı yaşadığımızı söyleyebiliriz. Yeniden şekillenen tüketici davranışları ile birlikte online sağlık hizmetlerine talebin gelecek yıllarda da artacağını ön görüyoruz ve gelecek yatırımlarımızı bu beklenti ışığında planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Hastanelerle de iş birliği var

Hastalar ve doktorları online olarak bir araya getirerek teletıp hizmeti sağlayan Bulutklinik; sadece özel kliniklerle değil hastanelerle de ortak çalışmalar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz aylarda Kızılay Sağlık Grubu hastaneleri ile anlaşma sağlayan Bulutklinik, ayrıca Anadolu Hastaneleri ve Balkan Hastanesi’ni de portföyüne dahil etti. Bu sayede bu kurumlarda yer alan hekimler bulutklinik platformu üzerinden hastalar ile online görüşmeler yapabilme imkanı buldu.

2016 yılında “Türkiye’nin ilk dijital hastanesi” olma hedefi ile yola çıkan Bulutklinik teletıp alanında hizmet vermesinin yanı sıra hastane, klinik ve özel muayenehanelerin işletme yönetimi konusunda da, hasta takibi, randevu yönetimi, finansal bilgi yönetimi, hasta ölçüm takibi, medikal takip, bilgilendirme, esnek raporlama, doküman yönetimi, e-reçete, e-fatura, kredi kartı entegrasyonu, online tahsilat ve sağlık-net entegrasyonu hizmetlerini de sunarak, sağlık tesislerinin işletme yönetimini de kolaylaştırıyor.

Pek çok uzman isim var

İçinde bulunduğu sektöre farklılık katarak özellikle internette sağlıkla ilgili sıkça aranan soruları bulutklinik aracılığıyla hizmet veren uzman doktorlara yönelterek canlı yayınlar gerçekleştiren Bulutklinik’in bugüne kadar gerçekleştirdiği canlı yayınlara; Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakkı Perk, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Uygur Er, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Özgür Gürsu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Melis Bayram Şirinoğlu, Dermatoloji Uzmanı Dr. Gürbüz Çetindağ, İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şekip Altunkan, Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Engin Melek, Psikiyatrist Dr. Burak Toprak, Diş Hekimi Uğur Bayram, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Çetin Karaca, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yiğit, Uzman Doktor Necmettin Tüfekçi, Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ümit Beden, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hakan Şirinoğlu, KBB Uzmanı Op. Dr. Fuat Güder, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Yaşa Erim Gedik gibi alanlarında uzman isimler katıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi kurumlar nezdinde akreditasyonlarını tamamlamış olarak hizmet vermekte olan BulutKlinik, özellikle pandemi sürecinde hastalara, bilgisayar, tablet ya da cep telefonları üzerinden doktorlarla online görüntülü görüşme yapabilme, tetkiklerini doktorlara yorumlatabilme imkanı sunarken geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni tasarım ile birlikte doktor ve branş sayılarını artırıken, danışanların doktorlara ücretsiz ve ücretli olarak soru sorabilme hizmeti de hayata geçmiş oldu. Yeni tasarımın öne çıkan diğer özellikleri arasında ise doktor ve hasta platformlarının bir araya gelmesi, her doktorlara özel profil ve değerlendirme sayfaları ve danışanların doğru bilgiye ilk elden ulaşabilmeleri için uzman doktorlar tarafından içerikleri oluşturulan blog alanı yer alıyor.

Yorum yaz