İLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

“Gilead ile Hayat Bulan Fikirler”e destek tutarları artırıldı!

Bu yıl 8’inci kez yapılacak olan Gilead ile Hayat Bulan Fikirler programı başvuru süreci devam ediyor. Daha fazla projeye destek olabilmek için; 2021 yılı toplam destek tutarı 350 bin TL’den 500 bin TL’ye çıkarıldı. 20 Haziran 2021 tarihine kadar programın internet sitesi üzerinden yapılan başvurular, bağımsız jüriler tarafından değerlendirilecek. Destek almaya hak kazanan projeler bu yıl Ekim ayında törenle açıklanacak

Gilead ile Hayat Bulan Fikirler programının 14 Nisan’da başlayan başvuru süreci büyük bir hızla devam ediyor. 20 Haziran 2021 tarihine kadar programın internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek. Daha fazla sayıda projeye destek olabilmek amacıyla, 2021 yılı destek tutarları artırılarak; bilimsel projeler için 300 bin TL, sosyal projeler için 200 bin TL olmak üzere toplam 500 bin TL olarak güncellendi. 

Son başvuru 20 Haziran’da

Sağlık mesleği mensupları ve tıp, genetik ve biyomedikal gibi bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri ile sağlık alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, bilimsel ve sosyal projeleriyle 20 Haziran 2021 tarihine kadar www.hayatbulanfikirler.com sitesi üzerinden destek programına başvurabilecek. Bağımsız jürilerin Temmuz 2021’de yapacağı değerlendirmenin ardından destek almaya hak kazanan projeler Ekim 2021’de düzenlenecek törenle duyurulacak.

 8 yıldır yenilikçi fikirler destekleniyor

Gilead ile Hayat Bulan Fikirler programı HIV, viral hepatitler, sistemik mantar enfeksiyonları, onkoloji ve hematolojik maligniteler alanlarında; hastalıkların taranmasını, teşhis edilmesini, uygun tedavilere daha iyi koşullarda ulaşımı sağlamaya yönelik en iyi uygulamaları ve yenilikçi fikirleri 8 yıldır destekliyor. Gilead; bugüne kadar HIV, hepatit B, hepatit C, hematoloji, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları gibi alanlarda 39’u bilimsel, 15’i sosyal olmak üzere, toplam 54 projeye 800 bin dolar destek verdi.

8 yılda 300’ün üzerinde başvuru

Programa 2013 yılından bu yana 300’ün üzerinde başvuru yapıldığını belirten Gilead Medikal Direktörü Dr. Tahsin Gökçem Özçağlı, “Tüm dünyada araştırmalarımıza ek olarak bilimsel ve sosyal projelere de verdiğimiz destek ile hastaların hayatlarını değiştiriyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da programa ilginin büyük olacağına ve hastaların hayatlarını değiştirecek yenilikçi fikirlere destek olabileceğimize inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Gilead hakkında

Gilead, henüz karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlar alanında yenilikçi tedaviler keşfeden, geliştiren ve bunları hastaların kullanımına sunan araştırmaya dayalı bir biyofarmasötik ilaç şirketidir. Şirketin misyonu, tüm dünyada ölümcül hastalıklara yakalanmış hastaların bakımında gelişme sağlamaktır. Merkezi Foster City, California’da olan Gilead dünya genelinde 38’den fazla ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Gilead, 33 yıldır HIV/AIDS, hepatit B, hepatit C, eflamasyon, onkoloji ve sistemik mantar enfeksiyonları alanlarında yenilikçi tedaviler geliştirmeye odaklanarak bu hastalıkların ölümcül hastalıklar olmaktan çıkıp, yönetilebilir hastalıklara dönüştürülmesi yolundaki çabalara destek olmaktadır. Gilead, ilaca erişimin sınırlı veya olmadığı bölgeler de dahil olmak üzere, dünyanın her yerinde yaşamı tehdit eden hastalıklarla mücadele eden milyonlarca hastaya sunulan bakımı iyileştirmek için çalışmaktadır. Bu ülkelerle yürütülen ortak programlar sayesinde dünya genelinde 14 milyondan fazla kişinin Gilead’ın veya şirketin üretim ortaklarından birinin sağladığı tedaviye eriştiği tahmin edilmektedir. www.gilead.com

Yorum yaz