ETKİNLİKİLAÇ ENDÜSTRİSİİŞ DÜNYASIÖDÜLLERYARIŞMA

GPTW®, World’s Best Workplaces™ 2021 listesini açıkladı!

World’s Best Workplaces™ listesinde yer alan 25 şirket, tüm dünyada sıra dışı çalışan deneyimi oluşturmalarıyla ön plana çıktılar. Bu şirketlerin diğer şirketlerin önüne geçmelerinin temelinde, sundukları eşsiz ve özel yan haklar ve mesleki gelişim odaklı güçlü eğitim olanaklarının yanı sıra çalışanlarına değer verip onları takdir etme konusunda gösterdikleri kararlı duruşları yatıyordu. 
Great Place to Work® ve Fortune dergisi, dünya genelinde şirket kültürlerinin veriye dayalı ve kapsamlı analizi sonucu oluşturulan Fortune World’s Best Workplaces™ 2021 listesini açıkladı. 106 ülkeden 19,8 milyon çalışanın geri bildirimi ile 10.000 şirket arasından 25 global lider şirket seçildi. Bu çalışma, küresel çapta gerçekleştirilen en geniş kapsamlı yıllık çalışan deneyimi anketi olma özelliğine sahip.

World’s Best Workplaces™ listesinde yer alan 25 şirket, tüm dünyada sıra dışı çalışan deneyimi oluşturmalarıyla ön plana çıktılar. Bu şirketlerin diğer şirketlerin önüne geçmelerinin temelinde, sundukları eşsiz ve özel yan haklar ve mesleki gelişim odaklı güçlü eğitim olanaklarının yanı sıra çalışanlarına değer verip onları takdir etme konusunda gösterdikleri kararlı duruşları yatıyordu.

Şirketlerin en iyiler arasında yer alabilmeleri için Asya, Avrupa, Latin Amerika, Afrika, Kuzey Amerika ve Avustralya’da Best Workplaces™ listelerinin en az beşinde yer alarak öne çıkan global işverenler olarak tanımlanmaları gerekiyor.

Bu yıl World’s Best Workplaces listesinde zirvede, beş kıtada toplam 47 ülkenin listesine girerek En İyi İşveren ödüllerini kazanan taşımacılık ve lojistik devi DHL Express yer alıyor. 2021’de 22 ülkede listeye girerek ikinci sırada yer alan teknoloji firması Cisco’yu 21 ülkede listeye girerek üçüncü sırada yer alan otel zinciri Hilton takip ediyor.

Amgen ile yazılım şirketi Atlassian listeye bu yıl ilk kez giren isimler oldu

Biyoteknoloji firması Amgen ile yazılım şirketi Atlassian listeye bu yıl ilk kez giren isimler oldu. En iyi 25 şirket arasında geçmiş listelerde yer alıp 2020 listesinde kendine yer bulamayan on iş yeri de mevcut.

Çalışanların bu yıl Trust Index© anketinde yer alan 60 sorunun tamamında şirketleri için 2020 anketine kıyasla daha yüksek puanlar vermeleri, pandeminin yarattığı zorluklarla geçen bir yılın ardından çarpıcı bir başarı yakalandığını gösteriyor.

Diğer şirketlerle karşılaştırıldığında World’s Best Workplaces™ listesinde yer alan şirketlerdeki çalışanlar, özel ve benzeri olmayan sosyal olanak ve yan haklarımız bulunmaktadır sorusunu %17 oranında daha fazla dile getirdiler. Ayrıca, World’s Best Workplaces™ listesinde yer alan şirketlerdeki çalışanlar, bu işyerinde çalışanlara yaptıkları işe uygun ücret ödenmektedir sorusunu %16 ve mesleki açıdan ilerlememi sağlayacak eğitim ve gelişim olanakları verilir sorusunu ise %14 oranında daha fazla ifade ettiler.

Bunun yanında, Great Place to Work®’ün İnovasyon Hızı Oranı (IVR) hesaplamalarına göre World’s Best Workplaces™ listesinde yer alan şirketlerdeki çalışanlar, daha yüksek oranda yeni fikir geliştirme süreçlerinde yer alıyorlar. IVR, bir şirketin yeni bilgi ve fikirlere hızlıca yanıt verme, bunlardan faydalanma ve uygun şekilde harekete geçme kabiliyetini ifade ediyor. IVR, inovasyonu mümkün hale getiren çalışma koşullarındaki çalışanların, bu imkana sahip olmayan çalışanlara oranıdır. World’s Best Workplaces™  listesinde yer alan şirketler için IVR değeri 7:2 olup bu rakam, inovasyon olanağı bulan her yedi çalışana karşı iki çalışanın bu olanağa sahip olmadığını gösteriyor. Diğer kuruluşlarda ise bu oran 5:2’ye düşmekte.

World’s Best Workplaces™ listesindeki firma çalışanlarının çoğu işleriyle gurur duyuyor

World’s Best Workplaces™  listesinde yer alan şirketlerdeki çalışanların %90’ından fazlası işleriyle gurur duyuyor, şirketlerinin şeffaf ve etik bir şekilde yönetildiğini düşünüyor ve şirketlerinin faaliyet gösterdikleri topluluklara katkı sunma biçimlerinden memnun olduğunu belirtiyor.

Bölgesel düzeyde görülebilen küçük farklılıklar ise şirket kültürünün dünya genelinde farklılaşmasını yansıtıyor. Asya’daki Best Workplaces™ listesinde yer alan şirketler, dürüst ve şeffaf bir yönetim sağlamanın yanı sıra sıcak ve samimi iş ortamları yaratma konusunda olağanüstü bir özveri gösterdiler. Latin Amerika’daki Best Workplaces™ listesinde yer alan şirketler ise mesleki gelişim olanakları sağlama ve yönetim ekibine duyulan güven konularında aldıkları yüksek puanlarla ön plana çıkıyorlar. Son olarak, ABD’deki Best Workplaces™ listesinde yer alan şirketlerdeki çalışanlar, diğer şirketlerle karşılaştırıldığında, şirketlerinin pandemi sürecinde sosyal sorumluluk konusunda kararlılık göstermeleri nedeniyle harika bir işyerinde çalıştıklarını 15,6 kat daha fazla oranda ifade ettiler.

2021 yılı World’s Best Workplaces listesinde yer alan ilk 25 şirket:
  1. DHL Express
  2. Cisco
  3. Hilton
  4. AbbVie
  5. Salesforce
  6. 3M
  7. SC Johnson
  8. Amgen
  9. SAP
  10. Roche
  11. Hilti AG
  12. EY
  13. SAS
  14. AT&T Direct TV
  15. Stryker
  16. Novartis
  17. Cadence
  18. Novo Nordisk
  19. The Adecco Group
  20. Mercado Libre
  21. Adobe
  22. American Express
  23. Atlassian
  24. Santander
  25. Teleperformance

Fortune dergisinin 2021 World’s Best Workplaces listesini inceleyebilirsiniz.

Yorum yaz