ETKİNLİKİLAÇ ENDÜSTRİSİSOSYAL SORUMLULUK

Meraklı zihinler Merck ve BÜMED ile ilaç sektörüyle tanışıyor!

Merck Türkiye ve BÜMED işbirliği ile hayata geçen, “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” ilaç sektörünün bilinmeyenlerine doğru 6 haftalık deneyimsel bir öğrenme yolculuğu olarak planlandı. Proje, geleceğin liderleri olacak ve yeniliklere öncülük edecek genç yeteneklerin ilaç sektörü hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefliyor.
Merck Türkiye ve BÜMED işbirliğiyle hayata geçirilen, 3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile yeni lisans mezunlarının ilaç sektörü hakkında bilinmeyenleri keşfetmelerini amaçlayan “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” başladı.

Merck Türkiye ve BÜMED işbirliği ile hayata geçen, “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” ilaç sektörünün bilinmeyenlerine doğru 6 haftalık deneyimsel bir öğrenme yolculuğu olarak planlandı. Proje, geleceğin liderleri olacak ve yeniliklere öncülük edecek genç yeteneklerin ilaç sektörü hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefliyor.

İlaç sektörü, Ar-Ge çalışmalarıyla, insan hayatına sağladığı katkılarla ve çok geniş bir yelpazede sunduğu iş fırsatlarıyla gençlerin kariyerlerini planlamalarına olanak tanıyor. Sektörün önemli oyuncularından Merck, faaliyetlerini kısa dönemli bir bakış açısıyla değil, gelecek kuşakları da düşünen bir anlayışla yürütüyor. Bu kapsamda Merck Türkiye, içinde yaşadığımız topluma katlı sağlamak ve gençlere kariyer yolculuklarında destek olmak için yola çıkarak, bu sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Altı haftalık program üç bölümde yapılandırıldı. Öncelikle, ilaç sektörü gençlere tanıtılıyor. Daha sonra, sektörün farklı disiplinlerden gelen ve farklı departmanlarda yöneticilik yapan 15’ten fazla Merck yöneticisi ilaç sektörü içindeki farklı meslekleri ve departmanları tanıtıyor. Bu oturumlarda tecrübeli yöneticiler gençlerin sorularına cevap vererek tavsiyelerini paylaşıyor. Şirket dışından konuk konuşmacıların yer aldığı oturumlarda ise katılımcılara, sunumlarda ustalaşmak, iş başvuruları için tavsiyeler ve mülakat teknikleri gibi önemli bilgi ve deneyimler aktarılıyor.

Gençlere destek olmak bizim sosyal sorumluluğumuzdur

Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer Meraklı Zihinler Kariyer Okulu hakkında yaptığı açıklamada “BÜMED ile iş birliği yaparak gençlere ilaç sektörüyle ilgili bilgi ve birikimlerimizi aktarabileceğimiz ve onların kariyer planlarına pozitif bir katkı sağlayabileceğimiz bu projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Gençlere destek olmak bizim sosyal sorumluluğumuzdur” dedi. Sözlerine “3. ve 4. sınıf lisans öğrencileri ile yeni lisans mezunlarının ilaç sektörü hakkında bilinmeyenleri keşfetmelerini sağlamak amacıyla yola çıktık. Bu, sadece Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine değil, diğer üniversitelerde de ilaç sektöründe kariyer planlayan öğrencilere de açık bir program. Duyurular Bümed’in network’ü ile diğer üniversitelere de ulaştı. Talep ise oldukça yüksek. Başlangıçta 250 genci hedeflemiştik ancak kısa bir sürede yaklaşık 280 üniversiteli genç programa kayıt yaptırdı. Pandemi şartlarına uygun şekilde çevrimiçi olarak, 16 Ekim itibariyle Meraklı Zihinler Kariyer Okulu başladı” şeklinde devam etti. Şehram Zayer, gençlerin ilaç sektörüyle ilgili sorularına cevap bulacakları ve katılımcıları merkeze alan bir projeye imza atmış olmaktan, mutluluk duyduklarını belirtti.

Programımız boyunca 250 genci Merck çalışanı liderler ile bir araya getirmekteyiz

BÜMED Genel Sekreteri İslam Çoban Meraklı Zihinler Kariyer Okulu hakkında “Merck Türkiye desteği ile hayata geçirdiğimiz Meraklı Zihinler Kariyer Okulu projesi ile üniversite öğrencilerine ilaç sektörünü daha yakından tanıma fırsatı sunarken, farklı akademik bölümlerin ilaç sektöründe nasıl bir kariyer planı çizebileceğini göstermeyi hedefledik. 6 haftalık programımız boyunca 250 genci Merck çalışanı liderler ile bir araya getirmekteyiz. Hem rol model başarılı iş insanları ile bir araya gelmelerini sağlıyor hem de kişisel gelişim eğitimleri ile gelişimlerini destekliyoruz. Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer’e ve tüm ekibine 250 gencimize sundukları bu fırsat ve projenin tasarım sürecinden itibaren verdikleri destekler için teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Programda, Meraklı Zihinler Kariyer okulunda iş yaşamına yeni başlamış gençlerin kariyer tecrubelerini paylaştığı ve deneyimli yöneticilerin marka ve ekip yönetimi konusunu masaya yatıracağı paneller yer alıyor. Merck’den yurt dışında üst düzey pozisyonlara giden expat yöneticiler de 6 haftalık programın konuğu olacaklar.

Uzaktan eğitim döneminde Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ’deki öğrencilere eğitimlerine kesintisiz devam edebilmeleri için internet destek bursu sağlayan Merck, yeni bir sosyal sorumluluk projesiyle öğrencilere ve topluma destek vermeye devam ediyor. 27 Kasım’a kadar devam edecek olan “Meraklı Zihinler Kariyer Okulu” programının detaylarına www.bumed.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Yorum yaz