FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

Roche “Yaşam İçin” platformunu Fikir Liderleri Dergisi’ne anlattı!..

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko ve Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü, Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Burçak Çelik'i konuk etti. "Yaşam İçin" platformu ekseninde açıklamalarda bulunan liderler, Roche'un kanser tedavilerine yaklaşımı konusunda da ayrıntılı bilgiler verdiler.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko ve Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü, Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Burçak Çelik’i konuk etti. “Yaşam İçin” platformu ekseninde açıklamalarda bulunan liderler, Roche’un kanser tedavilerine yaklaşımı konusunda da ayrıntılı bilgiler verdiler. Açıklamalardan satır başları şöyle:

“Roche olarak global anlamda da liderlik ettiğimiz kişiye özel tanı ve tedavi çözümlerimiz, bireylerin özgün özelliklerini anlamak için kritik önem taşıyor. Örneğin, bir kişide bulunan kanser tipiyle bir başka kişide bulunan aynı olsa bile, her kanserin genetik mutasyonları farklı olabiliyor ve bu da farklı hastaların aynı tedaviye neden farklı yanıt verdiklerini açıklıyor. Tanı alanında olduğu gibi tedavi alanında da kişiye özel olarak geliştirilen tedavi yöntemleri, etkili ve verimli bir sağlık yönetimi için çok önemli.” Dr. Natasa Klicko
“Dijital teknolojilerin ve klinik araştırmaların gelişimi sayesinde kanser biyolojisinin daha iyi anlaşılması, bizim de daha yenilikçi tanı ve tedavi çözümleri sunmamızı sağlıyor. Moleküler analizler ve biyobelirteçlerin keşfi ile kanser tedavisinde çok ciddi ilerlemeler kaydedildi. Kanser tedavisi, geniş kemoterapiden hedefe yönelik tedavi ve immünoterapilere dönüşüyor. Ek olarak, yeni nesil dizileme, sıvı biyopsiler ve yapay zeka destekli yenilikçi teknolojiler, kişiye özel sağlık hizmetlerine çok önemli faydalar sağlıyor. Bu gelişmeler, milyonlarca hasta için hastalığın doğal seyrini değiştiriyor. Bilimsel uzmanlığımız, Ar-Ge çalışmalarımız, geliştirdiğimiz genomik profilleme testlerimiz ve büyük veriden faydalanan medikal teknoloji girişimleri ile yaptığımız iş birlikleri sayesinde hastalara kanserle mücadelelerinde çok daha fazla fayda sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda 2021 yılında 20 yeni kuruma patoloji çözümlerimizi sunduk ve daha fazla hasta için fayda yaratmayı başardık.” Burçak Çelik
“Yaşam İçin”, kanser hakkında farkındalığa katkı sağlayacak içerikler sunuyor

Roche Türkiye’nin kitlesel farkındalığı artırmak amacıyla kurduğu “Yaşam İçin” platformu, web sitesi ve sosyal medya kanalları aracılığıyla kanser ile ilgili değerli bilgilerin yer aldığı dijital bir ortam olarak herkesin erişimini bekliyor. Platform üzerinden, kanser türleri ile ilgili detaylı bilgilere, farklı yaş gruplarında kanserle yaşam hakkında önemli verilere, kanserden korunmaya yönelik ipuçlarına ve tedavi yöntemleri özelinde merak edilenlere ulaşılabiliyor. Platform üzerinden, çocuk ve yetişkin hastaların yanı sıra hasta yakınları için de online olarak sunulan ücretsiz psiko-sosyal destek sistemine ulaşılabiliyor. Kanserle mücadelede toplumsal farkındalığı hedef- leyen ve “kansere dair her şey” çatısı altında hazır- lanarak Roche Türkiye tarafından hayata geçirilen “Yaşam İçin” platformuna www.yasamicin.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Roche İlaç ve Roche Diagnostik yöneticilerinin açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz