FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİ

Centurion Pharma, Fikir Liderleri Dergisi’nde!

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Centurion Pharma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Mengi ve Pazarlama Müdürü Ebru Gürkan'ı konuk etti. “Çok yüksek bir oranda karşılanmamış ihtiyaç barındıran nadir hastalıklar, Centurion İlaç’ın stratejik temel alanlarından birisidir” diyen Dr. Alper Mengi ve "Çalıştığımız tedavi alanlarında hekim, hasta ve hasta yakınlarında farkındalık yaratmak önceliğimiz oldu ve tüm çalışmalarımızı, projelerimizi bu doğrultuda şekillendirdik ve şekillendirmeye devam ediyoruz" diyen Ebru Gürkan, Centurion’un nadir hastalıklar farkındalığı çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı.

İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Mart sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu Nadir Hastalıklar olan yeni sayıda, TİTCK, TÜBİTAK, AIFD gibi önemli kurumların yöneticileri, hasta derneklerinin ve uzmanlık derneklerinin yöneticileri ve akademisyen hekimlerin yanında Türkiye’de bu alanda faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri de yer aldı. Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Centurion Pharma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Mengi ve Pazarlama Müdürü Ebru Gürkan'ı konuk etti. “Çok yüksek bir oranda karşılanmamış ihtiyaç barındıran nadir hastalıklar, Centurion İlaç’ın stratejik temel alanlarından birisidir” diyen Dr. Alper Mengi ve "Çalıştığımız tedavi alanlarında hekim, hasta ve hasta yakınlarında farkındalık yaratmak önceliğimiz oldu ve tüm çalışmalarımızı, projelerimizi bu doğrultuda şekillendirdik ve şekillendirmeye devam ediyoruz" diyen Ebru Gürkan, Centurion’un nadir hastalıklar farkındalığı çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar.Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Centurion Pharma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Mengi ve Pazarlama Müdürü Ebru Gürkan’ı konuk etti. “Çok yüksek bir oranda karşılanmamış ihtiyaç barındıran nadir hastalıklar, Centurion İlaç’ın stratejik temel alanlarından birisidir” diyen Dr. Alper Mengi ve “Çalıştığımız tedavi alanlarında hekim, hasta ve hasta yakınlarında farkındalık yaratmak önceliğimiz oldu ve tüm çalışmalarımızı, projelerimizi bu doğrultuda şekillendirdik ve şekillendirmeye devam ediyoruz” diyen Ebru Gürkan, Centurion’un nadir hastalıklar farkındalığı çalışmaları ve tanı ve tedavideki rolü hakkında ayrıntılı bilgiler verdiler; merak edilen pek çok soruyu yanıtladılar. Röportajdan satır başları şöyle:

“Centurion, yaklaşık 60 yıllık bir geçmişe sahip olup, özellikle uzmanlık tedavi alanlarında yer alan kan ürünleri, yetim ilaçlar, aşılar, biyobenzerler ve spesifik hastane ürünlerinde hem Türkiye’de hem de çok sayıda ülkede faaliyetlerini sürdüren yerli bir ilaç firmasıdır.”
“Çok yüksek bir oranda karşılanmamış ihtiyaç barındıran nadir hastalıklar, Centurion İlaç’ın stratejik temel alanlarından birisidir. Şu anda aktif tanıtımda dört ürünümüz bulunmakta olup ek olarak yurt dışı ilaç listesinde yer alan ve ruhsatını beklediğimiz bir adet ürünümüz mevcuttur. Kendi ArGe’mizde geliştirilen iki adet ürünün de ruhsat başvurularını yakın bir dönemde tamamlamış olacağız.”
“Centurion, yaklaşık 15 yıldır çeşitli nadir hastalıkların tedavisinde çözümler sunmaktadır. Çalıştığımız tedavi alanlarında hekim, hasta ve hasta yakınlarında farkındalık yaratmak önceliğimiz oldu ve tüm çalışmalarımızı, projelerimizi bu doğrultuda şekillendirdik ve şekillendirmeye devam ediyoruz.”
“Yetim hastalıklarda en önemli kilit nokta, tanının konmasıdır. Yapılan çalışmalarda doğru tanının konması için geçen sürenin 7 ile 8 yıl arasında olduğu gözlenmiştir. Tanıda yaşanan gecikmeler, aynı zamanda hastalığın ilerlemesi ve geri dönüşümü olmayan noktaya gelmesi demektir. Bu alanda kilit başarı faktörünün erken tanı, hastanın tedaviye erken ulaşması ve yaşam kalitesinin arttırılması olduğu aşikardır.”
“Nadir hastalıkların teşhis ve tedavi süreçleri oldukça zor, uzun ve maliyetlidir. Tanı ve tedavi süreçleri özel yaklaşım ve uygulamalar gerektirdiğinden birçok zorluklara sebep olmaktadır. Bu hastalıklara tanı koymak uzun yıllar alabilmekte ve hastalık yıllarca ihmal edilebilmektedir.”

Centurion Pharma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Alper Mengi ve Pazarlama Müdürü Ebru Gürkan’ın röportajını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz