FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUKTOPLUM SAĞLIĞI

Gilead, HIV için 24 milyon dolarlık bağış programı başlattı!

Gilead’ın Türkiye’de HIV farkındalığını artırmak için hekimler, dernekler, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve ünlüler ile birlikte hayata geçirdiği ‘Tek Ses Projesi’ Brandverse Awards Pazarlama ve İletişim Ödülleri’nde iki ayrı kategoride ödül aldı. Marketing Türkiye ve BoomSonar tarafından düzenlenen Brandverse Awards Pazarlama ve İletişim Ödülleri’nde Gilead ‘Tek Ses Projesi’yle iki ödüle birden layık görüldü. PR ana bölümünde Influencer ve Kanaat Önderi İş Birliği Kategorisi’nde gümüş, yine aynı projeyle PR ana bölümünde Etkili İçerik Kategorisi’nde gümüş ödüllerinin sahibi oldu.  Pazarlama iletişimi alanında seçkin jürilerin değerlendirip, Deloitte Türkiye tarafından sonuçlarının onaylandığı yarışmada iki ödül birden alan Tek Ses Projesi; Türkiye’de HIV farkındalığını artırarak, toplumun doğru bilgilerle aydınlanması ve bireylerin korkularından arınıp daha güçlü ve cesur adımlar atmalarını desteklemek için Gilead Türkiye tarafından hayata geçirildi.
Gilead Sciences; HIV Salgını ve COVID-19 Pandemisinden en çok etkilenen 41 ülkede 116 kuruluşunu desteklemek üzere yeni bir bağış programı başlattı. Program kapsamında  kaynakları yetersiz topluluklara karşılıksız destek sağlanacak.

Gilead Sciences; sağlıkta fırsat eşitsizliğini azaltmak, kaliteli sağlık hizmetlerine erişimi iyileştirmek ve sağlık bilincini geliştirmek amacıyla, HIV salgını ve COVID-19 pandemisinden en çok etkilenen ülkelerde toplulukları desteklemek amacıyla 24 milyon dolarlık bir bağış programı başlattı. Gilead, ‘HIV Salgınına Son Vermek’ (Zeroing In: Ending the HIV Epidemic)’ adı verilen program kapsamında 41 ülkede 116 sivil toplum kuruluşunu karşılıksız olarak destekleyecek.  Destekten faydalanacak kuruluşlar, “Kapsamlı HIV İnovasyonu”, “Dijital Sağlık İnovasyonu” ve “Sosyal Yardım ve Eğitim” olmak üzere üç temel alandan en az birini geliştirmeye odaklanacak.

‘Zeroing In’ kapsamında destekten faydalanacak kuruluşlar, toplumsal  ilerleme sağlamak için HIV salgınından en çok etkilenen popülasyonlara öncelik verecek. Programa kendi ülkelerinde, bölgelerinde veya şehirlerinde, HIV salgınını sona erdirmek için iş birliği yapan yerel kuruluşların projeleri dahil olacak. Zeroing In’de yer alan kuruluşlar çalışmalarını aşağıdaki üç alandan bir veya daha fazlasına odaklanarak gerçekleştirecek:

  • Kapsamlı HIV İnovasyonu Programları: HIV testi ve HIV’i önleme konusundaki eksikleri gidermeye yardımcı olan evde test çalışmalarını, destekleyici hizmet programlarını ve biyomedikal önleme seçeneklerini içeren kapsamlı HIV önleme programlarından oluşmaktadır.
  • Dijital Sağlık İnovasyonları: Dijital sağlık hizmetlerine erişimde sağlık okuryazarlığını, HIV ile yaşayan bireylerin sonuçlarını iyileştirmek için kırsal bölgelerde dijital erişimi artırmayı ve  sağlık eğitimlerini desteklemeyi hedeflemektedir.
  • Sosyal Yardım ve Eğitim: Bu alanda gerçekleştirilecek programlar, sosyal yardım çalışanlarına kaynak sağlayarak, HIV ile ilgili eğitimi iyileştirmeyi hedef alır.

Gilead Sciences Kurumsal İletişim Kıdemli Başkan Yardımcısı Alex Kalomparis, “HIV topluluğu, HIV salgınını sona erdirmek için son derece iyi bir ilerleme kaydetmekle birlikte, COVID-19 pandemisi, bazı toplumların önünde engeller yarattı ve sağlıkta fırsat eşitsizliğini artırdı. Gilead olarak bu program kapsamında kaynakları yetersiz topluluklara ulaşarak yenilikçi ve etkili çözümler bulmalarını destekleyecek kuruluşlarla çalışıyoruz. Zeroing In programları, HIV bakımına ve hizmetlerine erişimi artırmaya yardımcı olacak ve Gilead’ın salgını herkes için ve her yerde sona erdirme çabalarına katkıda bulunacak” dedi.

Gilead Türkiye Pazara Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Toros Şahin Zeroing In programına ilişkin şunları söyledi: “Geliştirilen tedavi yöntemleri ile HIV/AIDS artık günümüzde ölümcül olmaktan çıktı. Tanı konduğunda, tedaviye erişim ve tedaviden başarılı sonuç alma oranları Türkiye’de çok yüksek. İçinde bulunduğumuz Covid-19 Pandemi sürecini de göz önüne aldığımızda HIV/AIDS konusunda toplumsal farkındalığı artırmak daha da önemli hale geldi. Gilead’ın tüm dünyada toplamda 41 ülkede HIV bakımına ve hizmetlerine erişimi artırmaya yardımcı olacak bu programa ülkemizin de dahil edilmesi son derece sevindirici. Gilead Türkiye olarak programın amacına ulaşması için biz de üzerimize düşen tüm projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Yorum yaz