HASTANESAĞLIKSAĞLIK TEKNOLOJİLERİTEKNOLOJİ

Metaverse evreninde canlı endoskopik obezite tedavisi!

Liv Hospital gastroenteroloji alanında hem metaverse evreninde hem de gerçek katılımlı olmak üzere hibrit bir bilimsel toplantı gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurtdışından alanında uzman hekimlerin buluştuğu ve hibrit olarak gerçekleşen toplantıya dileyen hekimler gerçek zamanlı katılımcı olarak, dileyenler ise metaverse evreninden katılarak obezite tedavisinde güncel yaklaşımları paylaştı. Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Akbal ve bu konuda dünyanın önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Manoel Galvao Neto’nun canlı endoskopik girişim yaptığı toplantıya yurtdışından da pek çok hekim konuşmacı olarak katıldı.
Liv Hospital gastroenteroloji alanında hem metaverse evreninde hem de gerçek katılımlı olmak üzere hibrit bir bilimsel toplantı gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurtdışından alanında uzman hekimlerin buluştuğu ve hibrit olarak gerçekleşen toplantıya dileyen hekimler gerçek zamanlı katılımcı olarak, dileyenler ise metaverse evreninden katılarak obezite tedavisinde güncel yaklaşımları paylaştı.

Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Akbal ve bu konuda dünyanın önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Manoel Galvao Neto’nun canlı endoskopik girişim yaptığı toplantıya yurtdışından da pek çok hekim konuşmacı olarak katıldı.

Tüm dünyadan hekimler sanal dünyada buluştu

Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Akbal’ın düzenlediği toplantıda “Endoskopik Sleeve Gastroplasti Kursu & Obezitede Güncel Yaklaşımlar” konuşuldu. Prof. Dr. Manoel Galvao Neto ve Prof. Dr. Erdem Akbal’ın canlı endoskopik girişim yaptığı toplantıda günümüzün en büyük sorunlarından biri obezitede ameliyatsız yöntem olan “Endoskopik Sleeve Gastroplasti” ele alındı. Toplantının ikinci günü endoskopik obezite tedavisi vaka üzerinde gerçekleştirilerek canlı olarak metaverse evrenine de aktarıldı.

Endoskopik obezite tedavisi anlatıldı

Toplantıda obezite tedavisinde endoskopik gelişmeleri anlatan Prof. Dr. Erdem Akbal “Obezite ve obezitedeki ameliyatsız endoskopik tedavi yöntemlerinden endoskopik tüp mide kursunu yurt içi ve yurtdışından katılımcılarla birlikte gerçekleştirdik. Bir salgın hastalık gibi son yıllarda artan obezitedeki tedavi yöntemleri dünyadan ve ülkemizden değerli bilim insanların katılımı ile tartışıldı” diye konuştu. Endoskopik sleeve gastroplastinin ameliyatsız ağızdan girilerek yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Erdem Akbal “Kesisiz bir şekilde mide küçültülür. Özel bir endoskopik cihazın uç kısmına takılan özel bir dikiş aparatı ile midenin içerisine dikiş atılabilmesi sağlanır. Bu dikişler sayesinde midenin bir kısmı küçültülür. Hasta işlem sonrası sağlıklı bir şekilde kilo verme sürecine girer ve kalıcı sonuçlara kısa zamanda ulaşılır. Ameliyatsız bir yöntem olduğu için daha hızlı iyileşme, hastanede daha kısa süre yatış, daha az ağrı ve acı gibi pek çok avantajı vardır” dedi.

Yorumlar (1)

  1. […] Metaverse evreninde canlı endoskopik obezite tedavisi! […]

Yorum yaz