İŞ DÜNYASISAĞLIK ÜRÜNLERİSAĞLIKLI BESLENME

LaVita mikro besin konsantresi, Türkiye pazarına hızlı giriş yaptı!

LaVita
Almanya’nın en çok satan doğal mikro besin takviyesi LaVita, Türkiye’deki yolculuğuna hızlı başladı. Kısa zamanda Türkiye pazarında iyi bir ivme yakalayan LaVita, ülkemizde büyümeye devam etmeyi hedefliyor. Tamamen doğal, günlük beslenme destekçisi olarak konumlanan LaVita’nın önceliği ise gerek yansıttığı Alman kalitesi gerek bilimsel arka planı gerekse de pazardaki öncü rolüyle sektördeki stratejik yerini güçlendirmek…

Günlük beslenmeyi en dengeli ve doğru şekilde optimize etmek üzere geliştirilen LaVita, Almanya merkezli bir şirket olarak yaklaşık 23 yıllık serüveniyle başarısını kanıtlıyor. İmza attığı yenilikler, sektöre getirdiği farklı bakış açısı, bilime verdiği değer ve doğru stratejik hamleleriyle her geçen gün yükselişine devam eden LaVita, günlük beslenmenin vazgeçilmez eşlikçisi olarak kabul ediliyor. LaVita’nın Türk kökenli CEO’su Ertan Tüfekçi’nin şirketin elde ettiği başarıyı ülkemize taşımak istemesiyle Türkiye pazarına giren LaVita, bu hedefi somut bir adıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İlk olarak 2020 yılında başlayan LaVita Türkiye yolculuğunda satış faaliyetlerine Eylül 2021’de start verdiklerini belirten Ertan Tüfekçi, konuyla ilgili uzman isimlerin ve profesyonellerin tercihi olmayı hedeflediklerini söyledi.

LaVita’nın hikayesi tamamen milli duygularla başladı

LaVita’nın Türkiye pazarına girmesinin arka planında çok kapsamlı ve titiz bir çalışma olduğuna dikkat çeken Ertan Tüfekçi; “Tamamen milli duygularla başlayan bir hayalin peşinden giderek güzel bir hikaye başlattık. Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşı olarak ülkenin sektör lideri şirketlerinden biri olan LaVita’da CEO’luk görevini üstlenmem, bana büyük bir sorumluluk yükledi. Fizibilite çalışmalarından sonra ise 2021 yılında resmi olarak faaliyetlerimize başlamış olduk. Aldığımız geri dönüşlerden, pazardaki hareketlerden ve yakaladığımız ivmeden oldukça memnunuz” dedi.

Türk insanının beslenme alışkanlıklarında yer edinmeyi amaçlıyor

LaVita’nın kısa zamanda çok sevildiğini ve insanların Alman kalitesine güvenerek şans verdiğinde hayatlarına sürekli olarak dahil ettiklerini söyleyen Tüfekçi; “LaVita’nın bir Alman ürünü olması Türkiye pazarı için çok avantajlı çünkü Almanya’dan tatil için ülkemize gelen Türk vatandaşlar aracılığıyla Türkiye’de LaVita’nın bilinirliğinin daha da artacağına inanıyoruz. Pandemi ile birlikte insanlarda sağlıklı beslenme hassasiyeti daha yüksek seviyelere ulaştı bu durum ise besin takviyesi kulvarındaki talebe yansıdı. Biz LaVita olarak bir besin takviyesinden ziyade mikro besin konsantresi olarak kolayca sıyrılarak kullanıcılara tam da ihtiyaç duydukları argümanı sunduk. 70’ten fazla doğal bileşen, tüm önemli vitaminler ve eser elementlerle günlük koşturmaca içinde aksayan günlük beslenmelerini optimize ettik. İster çocuk ister yetişkin ister kadın ister erkek, özellikle de profesyonel spor yapan ve sağlıklı yaşamayı ilke edinen herkes LaVita gibi sıvı ve lezzetli bir ürünü günlük yaşantısına kolayca entegre edebildi, etmeye de devam ediyor. Biz bu başarıyı sürdürülebilir kılmak içinse farklı kanallardan müşterilerimize ulaşmayı, en doğru ürünle yanlarında olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Faydası, uluslararası kurum ve araştırmalarla kanıtlı

Mikro besin konsantresi olan LaVita’nın sektöre birçok konuda öncülük ettiğini ifade eden Tüfekçi, sıvı formda sunulan ürünün inovatif yönüne dikkat çektiğini şu sözlerle anlattı: “Sadece bir yemek kaşığı suya karıştırılmış LaVita, şehrin yorgunluğu, temposu ve stresi arasında bazen ihmal edilen beslemeyi iyileştirmeye yardımcı oluyor. Demir, C, A, D, B6, B12 vitaminleri, folik asit, bakır, selenyum ve çinko yanında bağışıklık sisteminin normal işlevini destekleyen tüm önemli mikro besinleri içeren LaVita, hücrelerimize tüm önemli mikro besinleri dengeli bir miktarda ve doğal ortamlarında sunuyor. Üstelik bu bilgi 2015 Eylül’de Viyana Üniversitesi’nde yapılan araştırma ile de kanıtlandı. Vücudumuzun çeşitli fonksiyonları üzerindeki geniş spektrumlu etkileri ise oldukça dikkat çekici.”

“Hedefimiz, Türkiye’yi bir üretim noktası haline getirmek”

Almanya’da bir aile şirketi olarak yapılanan LaVita’nın Türkiye’deki faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini vurgulayan LaVita CEO’su Ertan Tüfekçi; “Amacımız sadece ürün satmak değil, beslenme alışkanlıklarında çığır açmak ve ülkemizi bu anlamda öncü bir konuma ulaştırmak. Bunun için attığımız her adımda katma değeri yüksek bir bakış açısını benimsiyor, tüm paydaşlarımız için sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyoruz. Ürünümüzün doğal ve bilimsel alt yapısının yanı sıra kurduğumuz entegre yapı ile uçtan uca kusursuz bir müşteri deneyimi sunuyoruz. Ürünlerimiz kısmi soğuk zincir ürünü olması sebebiyle doğru saklama koşullarında muhafaza edilmeli. Bunun için ürünümüzü sadece kendi web sitemizde satışa sunuyor ve müşterilerimize teslim edene kadar sürecin eksiksiz ilerlemesini sağlıyoruz. Müşterilerimize gösterdiğimiz hassasiyeti doğa için de gösteriyor ve kurumsal bir vatandaş olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Etiketlerimizden ambalajlarımıza kadar her aşamada sürdürülebilir bir perspektifte ilerliyoruz. Aynı yapıyı Türkiye’de de oluşturarak uzun vadede Türkiye’de de üretim bandı kurarak istihdam yaratmak istiyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Yorum yaz