FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERTIBBİ CİHAZ

Türkiye’deki hastaların dünyayı daha iyi görmeleri için çalışıyoruz!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Alcon Cerrahi İş Birimi Direktörü ve Alcon Türkiye Ülke Müdürü Umut Meriç’i konuk etti. “İşimizin odağında insanların dünyayı daha iyi görmelerine yardım etmek var ve bu konudaki tutkumuz, bize karşılaştığımız zorlukları aşmak konusunda ihtiyacımız olan motivasyonu veriyor” açıklamasında bulunan Umut Meriç, Alcon Türkiye’nin bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Alcon Cerrahi İş Birimi Direktörü ve Alcon Türkiye Ülke Müdürü Umut Meriç’i konuk etti. “İşimizin odağında insanların dünyayı daha iyi görmelerine yardım etmek var ve bu konudaki tutkumuz, bize karşılaştığımız zorlukları aşmak konusunda ihtiyacımız olan motivasyonu veriyor” açıklamasında bulunan Umut Meriç, Alcon Türkiye’nin bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Alcon, ı̇nsanların dünyayı daha ı̇yı̇ görmelerı̇ne yardımcı olmaya kendı̇nı̇ adamış, göz sağlığı alanında dünya lı̇derı̇ bı̇r şı̇rket olarak 75 yılı aşkın bı̇r mı̇rasa sahı̇p. Cerrahı̇ ve kontakt lens ve bakım ürünlerı̇ ı̇ş bı̇rı̇mlerı̇ ı̇le dünyanın en büyük göz sağlığı şı̇rketı̇yı̇z. Küresel bı̇r şı̇rket olarak 60 ülkede çalışıyor ve 140’tan fazla ülkede hekı̇m ve hastalara hı̇zmet verı̇yoruz. Sektörde ı̇lklere dayanan uzun bı̇r geçmı̇şe sahı̇bı̇z ve her yıl müşterı̇ ı̇htı̇yaçlarını ve hasta taleplerı̇nı̇ karşılamak ı̇çı̇n kaynaklarımızın önemlı̇ bı̇r kısmını araştırma gelı̇ştı̇rmeye arıyoruz.”
“Türkiye, Alcon global operasyonları içerisinde çok önemli bir yere sahip. Bu çerçevede, Türkiye’deki faaliyetlerimizi de büyütmeye odaklandık. 2020 yılında gerçekleştirdiğimiz 115 milyon TL ilave sermaye artışı aslında Alcon’un Türkiye’ye olan güven ve yatırım kararlılığının bir göstergesi.”
“Hem ekosistemin cerrahi sonuçlara pozitif katkısı, hem de bu ekosistemden üretilecek ve AI ile yorumlanacak verilerin değerlendirilip cerrahinin kişisel olarak optimize edilmesi bence gelecekte cerrahi sonuçlar açısından çok önemli olacak. Lansmanını yaptığımız 3 boyutlu görüntüleme sistemleri ile cerrahinin iyileştirilmesi ve belki uzaktan bile cerrahi yapılabilecek bir teknolojiye ulaşılması mümkün olacak. Bunun yanında cerrahinin her aşaması için daha iyi ekipmanlar ve sarflar gelmeye devam edecek. İleri teknolojili göz içi lensler alanında da AR-GE tarafımızda hız kesmeden çalışılmaya devam ediliyor. Bunlardan birisi olan doğal lense en yakın akomodasyon sağlayan lens teknolojileri üzerinde de çalışıyoruz ve gelecekte bu alanlarda da yenilikler bekliyoruz.”

Alcon Cerrahi İş Birimi Direktörü ve Alcon Türkiye Ülke Müdürü Umut Meriç’in açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz