FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİNADİR HASTALIKLARÖNE ÇIKAN HABERLER

Nadir hastalıklara sahip hastalar için yeniliği ve ilaca erişimi hızlandırmak önceliğimiz!

“Sağlık hizmetlerindeki tüm paydaşların amacı ortaktır: En yeni, etkili ve yaşam kurtaran ilaçlara, hastaların hızlı erişimini sağlamak. Bu yüzden biz de Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar olarak üyesi olduğumuz AIFD ile birlikte, yenilikçi ilaçların gelecekteki yerini de göz önünde bulundurarak, ilaçların daha ulaşılabilir ve sağlık hizmetlerinin daha sürdürülebilir olmasını sağlamada çözüm bulmak için hükümetler ve sağlık hizmetleriyle çalışıyoruz” açıklamasında bulunan Derya Köker, Alexion AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye’nin bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye Genel Müdürü Derya Köker’i konuk etti.

“Sağlık hizmetlerindeki tüm paydaşların amacı ortaktır: En yeni, etkili ve yaşam kurtaran ilaçlara, hastaların hızlı erişimini sağlamak. Bu yüzden biz de Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar olarak üyesi olduğumuz AIFD ile birlikte, yenilikçi ilaçların gelecekteki yerini de göz önünde bulundurarak, ilaçların daha ulaşılabilir ve sağlık hizmetlerinin daha sürdürülebilir olmasını sağlamada çözüm bulmak için hükümetler ve sağlık hizmetleriyle çalışıyoruz” açıklamasında bulunan Derya Köker, Alexion AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye’nin bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Nadir hastalıklarla yaşayan insanlara yenilikçi tedavi seçeneklerine erişim sağlamak için son 30 yılda nadir hastalıklar topluluğuyla birlikte başardıklarımızdan son derece gurur duyuyoruz ve bugünü sadece bir başlangıç olarak görüyoruz. Önümüzdeki 30 yıla baktığımızda ise bilimin sınırlarını zorlamaya ve dünya çapında nadir hastalıklara sahip hastalar için yeniliği ve ilaca erişimi hızlandırmaya olan bağlılığımızı sürdürüyoruz.”
“Özellikle 7 yıldır nadir hastalıklar alanında çalışıyorum. Kendimi bir anne, babanın yerine koyduğum zaman, bir çocuğun hastalığıyla ilgili her yöntem denenmiş ve hatta bazen umutlar tükenmişken; eğer o tedavi dünyada bulunmuş ve biz de o buluşu Türkiye’deki hastalara getirebilmişsek insan yaşamına kattığımız değer beni çok mutlu ediyor, gururlandırıyor. Aynı gurur ve mutluluğu tüm ekip arkadaşlarımızla paylaşıyoruz.”
“İlaç keşfinden, harici ortaklarla iş birliklerine kadar tüm çabalarımızın ardında nadir hastalıkları olan hastaları anlamak yer alıyor. Nadir hastalıklara yönelik, kompleman fizyolojisi gibi karmaşık bir alana öncülük eden çalışmalarımızla başlayan anlayışımızı derinleştirmeye devam ediyoruz. Alexion olarak AR-GE çalışmalarında, nadir hastalıklar alanında 30 yılı aşkın liderliğimizi güçlendirmeye ağırlık vermiş durumdayız. Bu bilgi sayesinde inovasyona devam ediyor ve ihtiyaçların karşılanmadığı yeni alanlara açılıyoruz; bu da bize, hastalara ve hasta yakınlarına, hayatlarını en iyi şekilde yaşamaları için yardım etme fırsatı veriyor.”

Alexion, AstraZeneca Nadir Hastalıklar Türkiye Genel Müdürü Derya Köker’in açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz