FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

Globalde ve Türkiye’de, odağımızda her zaman hastalar var!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer‘i konuk etti. “Merck Sağlık Hizmetleri, global olarak ve Türkiye’de odağına her zaman hastaları alıyor. Hastaların tedavileri için ihtiyaç duydukları Merck ürünlerini sağlamaya ve henüz karşılanmamış hasta ihtiyaçlarına yönelik çözümler ve tedaviler bulmaya odaklanıyoruz” açıklamasında bulunan Şehram Zayer, Merck'in bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer‘i konuk etti.

“Merck Sağlık Hizmetleri, global olarak ve Türkiye’de odağına her zaman hastaları alıyor. Hastaların tedavileri için ihtiyaç duydukları Merck ürünlerini sağlamaya ve henüz karşılanmamış hasta ihtiyaçlarına yönelik çözümler ve tedaviler bulmaya odaklanıyoruz” açıklamasında bulunan Şehram Zayer, Merck’in bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Hastalar için Hep Birlikte” Merck Sağlık Hizmetleri’ni geleceğe taşıyan stratejinin temellerini oluşturmak için, insan sağlığını korumaya, iyileştirmeye ve uzatmaya yardımcı olmak adına 2014 yılında tüm dünyada hayata geçirildi. Şirket olarak bu amaç etrafında birleştik. Çalışmalarımızda hekimler, dernekler, üniversiteler, Ar-Ge merkezleri ve endüstrideki tüm partnerlerimizle hastaların faydası için tek yürek olarak neler yapabileceğimize odaklanıyoruz.”
“Merck, bilim ve teknoloji şirketi olma yolculuğuna yenilikçi ilaçların keşfine odaklanarak devam ediyor. Yenilikçi ilaçlar henüz tedavisi bulunamamış hastalıkları tedavi edebilmek ya da mevcut tedavilerden daha etkin ve güvenli bir tedavi alternatifini sağlamak için geliştirilir. Bir yenilikçi ilacın hastaların kullanımına sunulacak bir ilaç haline getirilmesi için gereken ortalama süre 10-15 yıldır. Merck’in, yenilikçi ilaçları keşfetmek, geliştirmek ve kullanıma sunmak için odaklandığı Ar-Ge çalışmalarına destek vermek ve aynı zamanda mevcut ürünlerimize hastaların kolay ve kesintisiz ulaşımını sağlamak, global ve ulusal boyutta aldığımız sorumluluklardır.”
“Finansal okuryazarlık ve gençlere tavsiyelerimi, pandemi döneminde yazma fırsatı bulduğum “Girişimciye Mektup” isimli kitabımda topladım. Kariyer yolculuklarıyla ilgili bu tavsiyelerden ve önerilerden bazılarını gençlerle paylaşmam gerekirse, şunları söyleyebilirim: Rekabet, teknoloji ve içinde bulunduğumuz ortam sürekli değişim halinde. Hepimiz bir değer yaratabilmek için her gün değişiyoruz, dönüşüyoruz. Gençlere tavsiyem, bu değişime ayak uydurmaktan daha öte, değişimin öncüsü olmak için kafa yormaları. Öte yandan, bilimsel merak duygusu, güncel yenilik ve gelişmeleri takip etmek kilit önem taşıyor. Benim ilkelerime göre, her şeyi içinde bulunduğumuz toplum veya ekosistemle beraber başarmak ve büyümek daha kıymetli. Bunu her zaman akıllarının bir köşesinde bulundurmalılar.”

Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer’in açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz