FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLER

İnovasyon lideri olarak, biyoteknoloji alanında dünya çapında araştırmalar yürütüyoruz!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin'i konuk etti. “İnovasyonda lider bir bilim şirketi olarak, biyoteknoloji alanında dünya çapında araştırmalar yürütüyoruz. Diğer yandan faaliyet gösterdiğimiz terapötik alanlarda hem global ölçekli hem de lokal bağış programları yürütüyoruz” açıklamasında bulunan Şebnem Girgin, Gilead'ın bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin‘i konuk etti.

“İnovasyonda lider bir bilim şirketi olarak, biyoteknoloji alanında dünya çapında araştırmalar yürütüyoruz. Diğer yandan faaliyet gösterdiğimiz terapötik alanlarda hem global ölçekli hem de lokal bağış programları yürütüyoruz” açıklamasında bulunan Şebnem Girgin, Gilead‘ın bilimsel, sosyal sorumluluk ve farkındalık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi; sektörün geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Röportajdan satır başları şöyle:

“Türkiye’de sağlık ve ilaç endüstrisinin geleceğine çok önem veriyor ve buna yönelik çalışmalarımızı hayata geçiriyoruz. İlk olarak yerli üretim stratejimizi uygulamaya koyduk. Bu strateji kapsamında; şirketin portföyünde yer alan en yenilikçi hepatit B ve HIV ilaçlarının Türkiye’de üretilmesi için gereken yatırım ve teknoloji transferini gerçekleştirdik. Devamında, dünyada ilk 10 sırada yer alan en yenilikçi HIV ilacımızı da Türkiye’de üretmeyi başardık. Bu bakımdan, kritik öneme sahip yenilikçi ilaçlarımızı Türkiye’de üretmeye başlayarak ihtiyaç duyulan tedavilerin Türkiye’deki hastalara hızlı ve kesintisiz şekilde ulaşmasını sağlayabilmekten dolayı gururluyuz.”
“Faaliyet gösterdiğimiz terapötik alanlarda hem global ölçekli hem de lokal bağış programları yürütüyoruz. İnsan hayatını iyileştirmek için araştıran, üreten, araştırma ve geliştirmenin önemini bilen bilim insanlarımızı, gençleri, hekimleri, akademisyenleri ve STK’ları desteklemek bizim için çok önemli. Desteklediğimiz her iyi fikrin hastaların ve hasta yakınlarının hayatlarında büyük değişimler yaratacağına inanıyoruz.”
“Son dönemlerde özellikle salgın hastalıkların gündemde olmasıyla yenilikçi ve hızlı geliştirilen ilaçların pazara erişiminin gittikçe daha fazla önem taşıyacağını düşünüyorum. Bu konuda kamu ilişkilerini beklentiyi iyi anlayarak yönetmek büyük önem taşıyor. Ayrıca teknolojik ilerleme, nüfusun yaşlanması, hasta beklentilerindeki değişim ve bütçesel konular sağlık sisteminde yenilikçi yaklaşımı da beraberinde getiriyor. Ürün etkinliğini ön planda tutup tüm bu faktörleri bir arada değerlendirerek pazara erişim konusunda bütüncül bir çalışma modeli benimsemek önem taşıyor.”

Gilead Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin’in açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz