FİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİNÖROBİLİMÖNE ÇIKAN HABERLER

GeleceğiMSin ile uzun soluklu bir bilimsel paydaş olmayı hedefliyoruz!

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında "İlham Veren Projeler" dosyasında Abdi İbrahim MSS II Bölüm Direktörü Doğa Zeki'yi konuk etti. “GeleceğiMSin Proje Destek Programı ile bilim insanlarını teşvik ederek, MS alanının yalnızca bugününde değil, geleceğinde de bulunmayı ve uzun soluklu bir bilimsel paydaş olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulunan Doğa Zeki, Abdi İbrahim’in GeleceğiMSin projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.
İlaç ve sağlık sektörü yayıncılığında önemli bir boşluğu dolduran ve bu alanda çok kısa bir sürede kendisine hatırı sayılır bir yer edinen Fikir Liderleri Dergisi’nin Ocak sayısı yayımlandı. Ana dosya konusu “Sağlık ve İlaç Sektörünün Geleceği” olan yeni sayıda, sağlık dışında önemli kurumların yöneticileri, global tüketici sağlığı, güzellik ve sağlık teknolojileri firmalarının üst düzey yöneticileri ve akademisyenlerin yanında Türkiye’de faaliyetleri olan ulusal ve global ilaç firmalarının üst düzey yöneticileri yer aldı.

Özgün içerik ve grafik tasarımının yanı sıra her sayısında ele aldığı konuları hem akademiden hem de endüstriden, alanının en etkin isimleriyle sayfalarına taşımasıyla ve konuları derinlemesine, çok yönlü ele almasıyla dikkat çeken Fikir Liderleri Dergisi, yeni sayısında “İlham Veren Projeler” dosyasında Abdi İbrahim MSS II Bölüm Direktörü Doğa Zeki’yi konuk etti.

“GeleceğiMSin Proje Destek Programı ile bilim insanlarını teşvik ederek, MS alanının yalnızca bugününde değil, geleceğinde de bulunmayı ve uzun soluklu bir bilimsel paydaş olmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulunan Doğa Zeki, Abdi İbrahim’in GeleceğiMSin projesi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Röportajdan satır başları şöyle:

“Önceliğimiz son kullanıcılar olan hasta ve hasta yakınlarının, yani önce insanın ihtiyaç ve içgörülerini anlayabilmek. Derinlemesine yaptığımız içgörü araştırmalarından çıkardığımız bulgular sayesinde, paydaşlarımızla birlikte birçok değer katan, inovatif proje hayata geçirdik ve yenilerine sürekli hazırlanıyoruz.”

“GeleceğiMSin Proje Destek Programı, Türkiye MS Derneği ve Abdi İbrahim iş birliği ile gerçekleşen, demiyelinizan hastalıklar alanında tasarlanan özgün ve inovatif araştırmalara fon desteği sağlayan benzeriz bir programdır. Jüride bulunan Türkiye’nin çok çeşitli bölgelerinden MS tedavisine gönül vermiş bilim insanları ile birlikte, genç araştırmacıları MS’in geleceğini şekillendirmeye teşvik etmeyi hedefliyoruz.”

Kıdemli Ürün Müdürü Nilgün Özer Kelleli de projenin geleceğiyle ilgili sorumuza şu yanıtı verdi: “MS alanındaki tedavilerde tıpta nöroloji, oftalmoloji, romatoloji, psikiyatri gibi pek çok dal birlikte çalışmaktadır. Bununla birlikte son yıllarda bilgi teknolojileri, genetik bilimi, biyomühendislik gibi pek çok alanı da içine alan multidisipliner proje yaklaşımları gelişmektedir. Abdi İbrahim MS grubu olarak inovatif yaklaşımlara destek verecek GeleceğiMSin Proje Destek Programı ile bilim insanlarını teşvik ederek, MS alanının yalnızca bugününde değil, geleceğinde de bulunmayı ve uzun soluklu bir bilimsel paydaş olmayı hedefliyoruz. Her geçen gün projeye dahil olmak isteyen bilim insanlarının sayısının artması da bizleri daha da umutlandırmaktadır.”

Abdi İbrahim MSS II Bölüm Direktörü Doğa Zeki‘nin açıklamalarını ve Fikir Liderleri Dergisinin tamamını okumak için; etik değerlerine, kanunlara ve uyum kurallarına sıkı sıkıya bağlı hareket eden Fikir Liderleri Dergisi’nin ücretsiz abonelik linkinden, önce kayıt olup sonra giriş yapabilir; aynı zamanda daha önce yayımlanmış tüm sayılarına da ulaşabilirsiniz.

Fikir Liderleri Dergisi 3 ayda bir yayımlanıyor ve tamamı sadece hekimler ile sağlık profesyonellerine ve bürokratlarına ücretsiz ulaştırılıyor.

Yorum yaz