FARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUKSTKUZMANLIK DERNEKLERİ

Abdi İbrahim ve Türk Gastroenteroloji Derneği iş birliği ile “FBH Hastalık Yönetimi Rehberi” yayımlandı

Abdi İbrahim, Türk Gastroenteroloji Derneği iş birliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve İBH'da Farklı Bir Hareket projesinin ilk adımında "FBH Hastalık Yönetimi Rehberi’’ni yayımladı.  
Abdi İbrahim, Türk Gastroenteroloji Derneği iş birliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve FBH’de Farklı Bir Hareket projesinin ilk adımında “FBH Hastalık Yönetimi Rehberi’’ni yayımladı.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Abdi İbrahim Gastro ve Cerrahi Bölüm Müdürü Yasemin Şirinoğlu; “Türkiye’de her 10 kişinin 4’ünde görülen, günlük yaşamı, çalışma hayatını, iş verimliliğini ciddi anlamada etkileyen bir gerçek FBH. İnsan hayatının kalitesini artırmayı amaçlayan “Farklı bir Hareket Projesi” ile alanında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Amacımız çok net; hastanın yaşam tarzı değişikliklerini de benimseyerek uzun soluklu tedavi şansını artırmak ve yaşamını daha konforlu kılmak. Bu projenin ilk önemli çıktısı da FBH Hastalık Yönetimi Rehberi oldu. Bu projeyle hekimlerin hastalarıyla sağlıklı bir iletişim kurabilmelerine destek olmayı ve hastaların da tedaviye uyum konusunda bilgilenmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Hasta ve hekimi odağa alan çok yönlü çözümler sunuyoruz.

Kıdemli Ürün Müdürü Merve Akarslan da şu açıklamalarda bulundu:  “Türk Gastroenteroloji Derneği iş birliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğimiz Farklı Bir Hareket projesinin ilk adımında “FBH Hastalık Yönetimi Rehberi’’ yayın hayatına geçti. Konuyla ilgili uzman hekimlerin de sahiplenmesi ile tüm hastalarda ek fayda sağlayabilecek bu rehberi büyük bir emekle oluşturduk. Rehber incelendiğinde herkes tarafından anlaşılır dilde olmasına önem verdik. Bunu yaparken dünya verileri incelenerek Türkiye’deki tüm tedavi seçenekleri ile hasta yönetiminin aktarıldığı çok önemli bir rehbere dönüştürüldü. Amacımız, hastaların iyiliği ve hekimlerin rehber ile ilerleyeceği yolları net olarak belirlemekti.”

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik.

FBH’de Farklı bir Hareket projesi ve projeyle birlikte ortaya çıkan FBH Hastalık Yönetimi Rehberi’nin; hastaların tedavi uyumuna ve hekim-hasta iletişimine de önemli katkılar sağlayacağını söyleyen Kıdemli Ürün Müdürü Burak Bingöl; ihtiyaca yönelik önemli bir proje olmasına dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FBH’de önemli bir adım.

Proje hakkında görüşlerine başvurduğumuz Kıdemli Medikal Müdür Dr. Barış Erdal; projede yer almanın, hem sağlık alanındaki ihtiyacı karşılamak hem de hekimlerle hastalar arasında iletişim kurulmasına yardımcı olmak açısından büyük bir fırsat olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Projemizin temelinde, medikal ve pazarlama ekiplerimizin iş birliği yatmaktadır. Takım olarak, projenin her aşamasında bir araya geldik; hastaların ve hekimlerin ihtiyaçlarını anlamaya çalıştık. Gastrocerrahi medikal ekibinde yer alan Grup Medikal Müdürü Dr. Çağatay Çırpıcıoğlu ve Medikal Müdür Dr. Faruk Koçoğlu ile birlikte, ilişkili makaleler ve tedavi kılavuzları gözden geçirildi. Buradaki esas amacımız dünyada ve ülkemizde fonksiyonel bağırsak hastalıklarında güncel ve karşılanmamış tıbbi ihtiyaçları ve tedavi seçeneklerini ele alarak hekimlerin ihtiyaçlarını anlamaktı. Gastroenteroloji alanında önde gelen fikir liderlerimizin oluşturduğu bilimsel danışma kurulu; klinik görüşleri ve hasta deneyimleri, projenin içeriğini ve hedeflerini belirlemede bize önemli bir yol gösterici oldu. Yine aynı bilimsel danışma kurulu, rehberi oluşturdu. Bu deneyim, gelecekteki projelerde de bir araya gelerek daha iyi sonuçlar elde etme potansiyelini vurguluyor. Medikal müdür olarak, bu tür iş birliklerinin hastaların sağlık deneyimini iyileştirmek için önemli olduğuna inanıyorum ve bu tür projelerin çoğalmasını ve genişlemesini dört gözle bekliyorum.”

 

Yorum yaz