ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERSOSYAL SORUMLULUK

Lilly İlaç gönüllüleri, Gönüllülük Günü’nün 16. yılında üç ayrı proje ile iyilik peşinde

Zamanını, uzmanlığını ve kaynaklarını sosyal etki yaratabilmek için kullanan Lilly, tam 16 yıldır Gönüllülük Günü'nü düzenliyor. Her yıl global olarak gerçekleşen ve çalışan gönüllülüğünü destekleme yollarından biri arasında yer alan bu özel gün kapsamında Lilly Türkiye, Bir Kitap Bir Gelecek Derneği, Tohum Otizm Vakfı ve GETEM ile üç ayrı çalışma gerçekleştirdi. 
Zamanını, uzmanlığını ve kaynaklarını sosyal etki yaratabilmek için kullanan Lilly, tam 16 yıldır Gönüllülük Günü’nü düzenliyor. Her yıl global olarak gerçekleşen ve çalışan gönüllülüğünü destekleme yollarından biri arasında yer alan bu özel gün kapsamında Lilly Türkiye, Bir Kitap Bir Gelecek Derneği, Tohum Otizm Vakfı ve GETEM ile üç ayrı çalışma gerçekleştirdi.

Lilly, kurumsal sosyal sorumluluk bilincinin bir yansıması olarak her yıl tüm dünyada, çalışanların yaşadıkları bölgelerdeki öncelikli konulara eğilmelerine imkan sağlayan Lilly Gönüllülük Günü’nü düzenliyor. Lilly Türkiye gönüllüleri, bu yıl 16’ncısı gerçekleşen Lilly Gönüllülük Günü’nde üç ayrı proje gerçekleştirerek, Bir Kitap Bir Gelecek Derneği ve Tohum Otizm Vakfı’nın çalışmalarına destek oldular; aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) bünyesindeki internet kütüphanesi için kitaplara ses vermeye devam ettiler.

Lilly İlaç gönüllüleri, ilk projeleri kapsamında Bir Kitap Bir Gelecek Derneği ile iş birliği yaparak, deprem bölgesindeki çocukların yüzlerini güldürmek için “hayal çantaları” yaptılar. Gönüllülerin hep birlikte hazırladığı rengarek çantalar, içlerindeki malzemeler ile birlikte deprem bölgesine iletilecek.

İkinci proje kapsamında Tohum Otizm Vakfı Eğitim Kurumları’nda otizm farkındalığı  ile ilgili seminere katılan gönüllüler, ardından depremden etkilenen illerdeki otizmli çocukların faydalanacağı teknolojik eğitim kitlerinin paketlenmelerine destek oldular.

Üçüncü proje kapsamında ise 2020 yılından bu yana olduğu gibi, görme engelli bireylerin daha fazla sesli kitaba erişimlerini sağlayabilmek amacıyla  GETEM (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) bünyesindeki internet kütüphanesine destek olmak üzere gönüllü okuyucular kitaplara ses vermeye devam edecekler.

“Uzun dönemli sosyal etki yaratmaya devam edeceğiz”

Lilly Türkiye’nin bu yılki Gönüllülük Günü çalışmalarını değerlendiren Lilly İlaç Kurumsal İlişkiler Direktörü Bahar Emeksizoğlu Pıcak görüşlerini şöyle paylaştı: “Tam 16 yıldır, 65’ten fazla ülkedeki Lilly çalışanları, Lilly Gönüllülük Günü aracılığıyla dünyanın dört bir yanında gönüllü olarak çalışıyor. Biz de bu yıl  Bir Kitap Bir Gelecek Derneği, Tohum Otizm Vakfı ve GETEM ile gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirdik. Her bir projede yer almaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki süreçte de uzun dönemli sosyal etki yaratmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

1 Kitap 1 Gelecek Derneği hakkında daha fazla bilgi için: https://www.birkitapbirgelecek.org.tr/
Tohum Otizm Vakfı hakkında daha fazla bilgi için: https://tohumotizm.org.tr/
GETEM hakkında daha fazla bilgi için: https://getem.boun.edu.tr/

Yorum yaz