ETKİNLİKFARKINDALIKİLAÇ ENDÜSTRİSİKLİNİK ARAŞTIRMALARKLİNİK ÇALIŞMALARSOSYAL SORUMLULUK

MSD’den Medeniyet Üniversitesi ile yürütülen klinik araştırmalar iş birliğini daha da ileriye taşıyacak önemli ziyaret

Tüm dünyada yaklaşık 19 bine yakın merkezde klinik araştırma yürüten MSD, Medeniyet Üniversitesi ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, daha çok yeni ilaç ve aşı geliştirmenin yanı sıra gönüllülerin yenilikçi ilaç ve aşı klinik çalışmalarına erişimini artırmayı hedefliyor. Mevcut iş birliğini ileriye taşımak için MSD'nin global klinik araştırmalar operasyonundaki üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen kurum ziyaretinde bu hedefe yönelik fırsatlar değerlendirildi.
Tüm dünyada yaklaşık 19 bine yakın merkezde klinik araştırma yürüten MSD, Medeniyet Üniversitesi ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında, daha çok yeni ilaç ve aşı geliştirmenin yanı sıra gönüllülerin yenilikçi ilaç ve aşı klinik çalışmalarına erişimini artırmayı hedefliyor. Mevcut iş birliğini ileriye taşımak için MSD’nin global klinik araştırmalar operasyonundaki üst düzey yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen kurum ziyaretinde bu hedefe yönelik fırsatlar değerlendirildi.

Hayatları kurtarma ve iyileştirme misyonu ile 130 yılı aşkın süredir dünyanın en zorlu hastalıkları için ilaçlar ve aşılar sunan, yaşam için keşfeden MSD, ilaçta Ar-Ge’nin büyük bölümünü oluşturan klinik araştırmalar konusunda Türkiye’de yaptığı yatırımlara devam ediyor. Onkoloji, hematoloji, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, immünoloji, hepatoloji, enfeksiyon, HIV, COVID-19 ve aşı gibi çok geniş tedavi alanında 110’un üzerinde aktif klinik çalışma yürütmekte olan MSD Türkiye Klinik Araştırmalar Operasyonu, son beş yılda her yıl ortalama yüzde 20’nin üzerinde büyüme ile Türkiye’deki üniversite-sanayi iş birliğinde yeni fırsatlar oluşmasına katkı sağlıyor.

Medeniyet Üniversitesi ile yapılan yerel iş birliğini ileriye taşımak isteyen MSD, kurumun dünyada klinik araştırmalar alanında en saygın klinik araştırma merkezleri ile aynı kulvarda yer almasına destek olmayı amaçlıyor. Bu amaçla gerçekleştirilen kurum ziyaretine, MSD Türkiye Ortadoğu ve Mısır Klinik Araştırmalar Direktörü A. Betül Erdoğan Sarılıcan, MSD Klinik Merkez İş birlikleri Global Lideri Paul Duffy, Onkoloji, Genel Tedaviler, Enfeksiyon ve Aşı alanlarından sorumlu MSD Klinik Bilimler ve Çalışma Yönetimi Başkanları Andrea Perone, Christina Salerno ve Elizabeth Desrosiers başta olmak üzere çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.

Hedef: Gönüllülerin yenilikçi ilaç ve aşı klinik çalışmalarına erişimini artırmak

Gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili olarak MSD Türkiye Ortadoğu ve Mısır Klinik Araştırmalar Direktörü A. Betül Erdoğan Sarılıcan, “MSD, küresel vizyonu kapsamında klinik araştırmalara büyük bir önem veriyor ve şu an tüm dünyada yaklaşık 19 bine yakın merkezde toplam 276 çalışmada yaklaşık 140 bin gönüllüyle yenilikçi tedavileriyle klinik araştırmalarını yürütüyor. Yerel bilimsel işbirliği kapsamında 2021’den beri ülkemizin çok değerli kurumlarından olan Medeniyet Üniversitesi ile onkoloji tedavi alanı öncelikli olmak pek çok farklı alanda yürüttüğümüz klinik araştırmaları daha ileri taşıyacağımıza inancımız büyük. Yenilikçi tedavi ve aşıların geliştirilmesi sürecine yapılan katkının artırılması, çok daha yüksek sayıda gönüllünün yenilikçi ilaç ve aşı klinik çalışmalarına erişimini sağlama potansiyeline sahip güçlü bir paydaşımız olan Medeniyet Üniversitesi ile hem MSD’nin güncel klinik araştırma kaynakları hem de önümüzdeki dönemde ortaya çıkabilecek fırsatları değerlendirmek için bir araya gelmekten son derece mutluyuz” dedi

MSD Türkiye ile iş birliği kapsamında onkoloji tedavi alanı öncelikli olmak üzere klinik araştırmalar yürüten Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, “Ülkemizde Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesinde ve bunların ürüne dönüşmesinde üniversite özel sektör iş birliğinin önemi büyüktür. Bu noktada Türkiye’de klinik araştırmalar konusunda öncü bir rolü üstlenmiş olan MSD İlaçları ile yaklaşık iki yıl önce yaptığımız iş birliği protokolü çerçevesinde, bu noktada yapılanları değerlendirmek, daha neler yapabileceğini konuşmak ve bu konuda daha ileri adımlar atmak üzere tekrar bir değerlendirme toplantısında bir araya geldik. Özellikle klinik araştırmalar ve ilaç geliştirme konusunda yapılacak çalışmalar ülkemiz için ve insanlık için stratejik bir öneme sahip olup bu noktada yapılabilecek her gayret insanlarımız ve özellikle hastalarımız için çok değerli görünmektedir. Üniversite hastanemizde yürütülen klinik ilaç araştırmalar konusunda özel sektörle yapılan bu iş birliğinin verimli sonuçlara yol açacağını umuyorum. Bu çerçevede gerçekleştirilecek faaliyetler için bu iş birliğinin gerçekleşmesinde rolü olan MSD İlaçları ve üniversitemizden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günler hep birlikte ülkemiz ve insanlık için olumlu faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir süreç olacaktır” dedi.

Yorum yaz