FARKINDALIKFİKİR LİDERLERİ DERGİSİİLAÇ ENDÜSTRİSİÖNE ÇIKAN HABERLERTOPLUM SAĞLIĞI

Misyonumuz; “Eşdeğer ve biyofarmasötik ilaçlarda global liderlik ve hasta yaşamlarını iyileştirmek!”

Teva Türkiye Onkoloji ve Hematoloji Ürün Müdürü Bilgin İris ile Teva Türkiye Onkoloji ve Hematoloji Kıdemli Medikal Müdürü Dr. Ata Kıyak; “Kanser” dosya konusu özelinde Teva Türkiye’nin kanser ve tedavi çözümleri konusunda gerçekleştirdiği süregelen, planlanan faaliyetlerini, çözüm ürettiği kanser hastalıklarını, farkındalık çalışmalarını ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerini, Aralık sayısı yayımlanan Fikir Liderleri Dergisi ile paylaştılar.
Teva Türkiye Onkoloji ve Hematoloji Ürün Müdürü Bilgin İris ile Teva Türkiye Onkoloji ve Hematoloji Kıdemli Medikal Müdürü Dr. Ata Kıyak; “Kanser” dosya konusu özelinde Teva Türkiye’nin kanser ve tedavi çözümleri konusunda gerçekleştirdiği süregelen, planlanan faaliyetlerini, çözüm ürettiği kanser hastalıklarını, farkındalık çalışmalarını ve hedeflerine ilişkin değerlendirmelerini, Aralık sayısı yayımlanan Fikir Liderleri Dergisi ile paylaştılar.

Teva Türkiye
Onkoloji ve Hematoloji

Bilgin İris
Teva Türkiye Onkoloji ve Hematoloji Ürün Müdürü

Dr. Ata Kıyak
Teva Türkiye Onkoloji ve Hematoloji Kıdemli Medikal Müdürü

“Yenilikçi ve eşdeğer ilaç portföyümüzü adım adım genişleterek, ülkemizin kanserle mücadelesine önemli katkıda bulunmayı arzu ediyoruz.”

HASTA ODAKLI VİZYONUMUZLA HEKİMLERE, SAĞLIK PROFESYONELLERİNE, HASTALARA VE HASTA YAKINLARINA, DEĞER YARATACAK PROJELER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ. KANSER İLE MÜCADELEDE SAĞLIK VE YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRAN, YARINLARA UMUT VEREN İLAÇLARIMIZI BİLİMSELLİK VE KALİTE EŞLİĞİNDE DÜNYADAKİ KANSER HASTALARININ HİZMETİNE SUNUYORUZ. KANSERLİ HASTALARIN YAŞAMLARINDA FARK YARATIYORUZ.

Sizleri tanıyabilir miyiz?

Bilgin İris

BİLGİN İRİS: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. İş hayatına paralel Galatarasay Üniversitesi MBA programını tamamladım.10 yıldan fazla bir zamandır sağlık sektöründe tıbbi laboratuvar hizmetleri, medikal cihaz ve ilaç sektöründe ağırlıklı olarak oftalmoloji, onkoloji ve hematoloji alanlarında satış ve pazarlama rollerinde çalıştım. Mart 2023’ten bu yana ise Teva onkoloji ve hematoloji ürünlerinden sorumlu ürün müdürü olarak görevimi sürdürüyorum.

Dr. Ata Kıyak

Dr. ATA KIYAK: Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum, ardından İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nda 2 yıla yakın doktor olarak görev aldım. Lise mezuniyetim ise İzmir Atatürk Lisesi’nden. 2021 yılından beri ilaç sektöründe çalışıyorum, bu süre zarfında daha önce psikiyatri ve nöroloji alanlarından sorumlu medikal müdür olarak görev aldım. Bugün ise Teva Türkiye`de yenilenen ekibimizde Ocak 2023’ten bu yana onkoloji ve hematoloji alanlarından sorumlu kıdemli medikal müdür olarak görev alıyorum.

Teva’nın, dünyada ve Türkiye’de çözüm ürettiği kanser hastalıkları ve bu hastalıklara yönelik tedavi çözümleri hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz? Teva, 120 yılı aşkın bir süredir “Eşdeğer ve biyofarmasötik ilaçlarda global lider olmak ve hastaların yaşamlarını iyileştirmek” misyonuyla ilaçlar geliştiren ve üreten uluslararası bir firmadır. Teva olarak, neredeyse her terapötik alanda eşdeğer ve referans tıbbi ürün ilaçlardan oluşan 3.500 ürün portföyüyle 60 pazarda 50’den fazla üretim tesisiyle global bir lider olmaya kararlıyız. Dünyada yaklaşık 37.000 çalışanın sahiplendiği misyonumuzla her gün yine yaklaşık 200 milyon insana hizmet ediyoruz.(1,2)

Teva Türkiye olarak prostat kanseri, meme kanseri, kolon kanseri, kolorektal kanser ve mide kanseri gibi dünyada ve ülkemizde çok sık görülen kanser türlerini tedavi eden eşdeğer ile referans tıbbi ürün ilaçlar sunmaktayız. Ekip olarak kanser tedavisine bütüncül yaklaşılması gerektiğine inanıyoruz, bu nedenle kanser tedavisi sırasında sık görülen nötropeni gibi komplikasyonlara da tedavi ve profilaksi seçenekleri sunuyoruz.

TEVA TÜRKİYE OLARAK MİSYONUMUZ İNSANLARIN YAŞAMLARINI İYİLEŞTİRMEK. YENİLİKÇİ VE EŞDEĞER İLAÇ PORTFÖYÜMÜZÜ ADIM ADIM GENİŞLETEREK, ÜLKEMİZİN KANSERLE MÜCADELESİNE ÖNEMLİ KATKIDA BULUNMAYI ARZU EDİYORUZ. ONKOLOJİ ALANINDAKİ PAYDAŞLARIMIZA DEĞER YARATMAYA DEVAM EDEREK ODAĞIMIZDAKİ HASTALIKLARI DİJİTAL VE YENİLİKÇİ YÖNTEMLER İLE HEKİMLERİMİZİN BİLİMSEL GELİŞMELERE HIZLI ŞEKİLDE ULAŞMASINA, DENEYİMLERİNİ PAYLAŞMAYI ARTIRACAK FAALİYETLERDE BULUNMAYI HEDEFLİYORUZ.

Onkoloji ve hematoloji alanlarında ülkemizdeki faaliyetlerinizi nasıl bir organizasyonla yürütüyorsunuz? Teva Türkiye olarak ilk önceliklendirdiğimiz alanların başında onkoloji geliyor, gelecek yıllardaki ürünlerimize baktığımızda onkoloji ürün gamının çok zengin olacağını söyleyebiliriz. Teva Türkiye onkoloji ekibi olarak; alanında tecrübeli, hasta odaklı, işini tutkuyla yapan 13 marka lideri, 2 marka takım lideri, 1 ürün müdürü, 1 medikal müdür ve 1 etkinlik uzmanı ile 18 kişilik bir ekipten oluşmaktadır.

Portföyümüzde referans tıbbi ürün molekülümüzün yanı sıra pazarda 1. eşdeğer olarak getirdiğimiz ürünler ile ana odağımızdaki hastalıkların sosyal ve ekonomik açıdan toplumda yarattığı yükü hafifleterek, hasta ve hekimlerin ihtiyacı olan tedavileri sunuyoruz.

Hasta odaklı vizyonumuzla hekimlere, sağlık profesyonellerine, hastalara ve hasta yakınlarına, değer yaratacak projeler üretmeyi hedefliyoruz. Kanser ile mücadelede sağlık ve yaşam kalitesini artıran, yarınlara umut veren ilaçlarımızı bilimsellik ve kalite eşliğinde dünyadaki kanser hastalarının hizmetine sunuyoruz. Kanserli hastaların yaşamlarında fark yaratıyoruz.

Ülkemiz hematoloji ve onkoloji uzmanlarının küresel ölçekte bilime katkı düzeyleri hakkındaki düşünceleriniz neler? Ülkemiz onkoloji alanında bilimsellik anlamında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri konumunda. Özellikle hekimlerimizin uluslararası platformlardaki konumuna ve ülkemizde devam etmekte olan yenilikçi tedavileri içeren klinik araştırma sayısına bakınca, kesinlikle hekimlerimizle gurur duyulacak seviyede olduğumuzu düşünüyoruz.

Ülkemizde kanser hastalıklarında toplumsal farkındalık düzeyi için neler söylersiniz? Sizin bu konuda yürüttüğünüz ve planladığınız ne gibi bilimsel, farkındalık ve sosyal sorumluluk çalışmalarınız var? Kanser günümüz dünyasında toplumların ve sağlık sistemlerinin üzerinde büyük bir yük oluşturmaktadır, bu yükü azaltmanın en önemli yöntemlerinden biri de hastalık farkındalıklarını arttırarak gerekli önlemleri almak ve güncel öneriler ışığında kanser taramalarını zamanında yapmaktır. Bu noktada ekip olarak hastalık farkındalıklarını arttırmak amacıyla düzenli olarak şirket içi aktiviteler ve eğitimler düzenliyoruz. Örneğin Ekim ayı içerisinde “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” ve “26 Ekim Pembe Kurdele Günü” sebebiyle meme kanseri hakkında bilgilendirme aktiviteleri düzenleyerek, erken tanı noktasında dikkat edilecek hususların altını çizdik. Bu tür etkinlikler ile 100’den fazla kişiden oluşan Teva Türkiye ekibinin her tür kansere yönelik farkındalığını arttırmak istiyoruz.

Teva Türkiye gönüllü spor elçileri ile 45. İstanbul Maratonu’nun 15 km’lik parkurunu koşarak adımlarımızı iyiliğe dönüştürdük. KAÇUV’un “Umutlu Kartlar” projesiyle başta depremden etkilenen illerde tedavi gören çocuklarımız ve aileleri olmak üzere Türkiye genelinde benzer durumda olan çocuk ve ailelerine destek olduk.

Gelecekte bu tür hastalık farkındalık ve sosyal sorumluluk projelerinin sayısını artırarak, hastalıkların toplumda yarattığı sosyal ve farmako-ekonomik etkisini azaltmayı hedefliyoruz.

Teva Türkiye’nin hematoloji-onkoloji alanlarında orta ve uzun vadedeki hedeflerini anlatır mısınız? Teva Türkiye olarak misyonumuz insanların yaşamlarını iyileştirmek. Yenilikçi ve eşdeğer ilaç portföyümüzü adım adım genişleterek, ülkemizin kanserle mücadelesine önemli katkıda bulunmayı arzu ediyoruz. Onkoloji alanındaki paydaşlarımıza değer yaratmaya devam ederek odağımızdaki hastalıkları dijital ve yenilikçi yöntemler ile hekimlerimizin bilimsel gelişmelere hızlı şekilde ulaşmasına, deneyimlerini paylaşmayı artıracak faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz.


Referanslar:
1. Teva Global web sitesi verisi; https://www.tevapharm.com/about/profile/who_we_are/ 2. Data source for number of products: Teva Global Operations

Yorum yaz